Chamomilla a calcarea

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3627
6.5.10 08:23

Chamomilla a calcarea

Byly mi doporučeny pro syna kvůli růstu zubů homeopatika Chamomilla 30ch 5granulí před spaním a calcarea carbonica 15ch jednou týdně (je nevrlý, pořád pláče, vzteká se atd. přisuzuju to zubům, ale kdo ví). V diskuzích ale čtu, že 30ch je moc a hlavně při tolika kuličkách :nevim: Poradí někdo?
A pomohla vám Chamomilla?

Příspěvek upraven 06.05.10 v 15:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
847
6.5.10 08:50

Nenapsala jsi proč to máš synovi dávat ??!! Protože ho to prořezávání bolí ?? Pokud je vzteklý a bolí ho to pak je ta Chamomilla na místě, dávala bych asi nižší tak 15, nebo i 9 to můžeš dávat i 3× denně. Při 30 dlouhodobě podávané by se mohl syn dostat do obrazu léku, a to by mu mohlo způsobit obtíže, které lék jinak léčí…

Vůbec ale nechápu proč tu Calcareu ?? S Chamomillou jsou to dost odlišné léky, ať je to akutní nebo konstituční podání, jelikož to je 1× týdně, tak to asi akutní není. Pokud to je konstituční tak je to nízká potence a nemělo by se to brát týdně…

Oba léky mají v obraze potíže s prořezáváním zubů, ale každý lék je trochu jiný. Chamomilla je při bolestech a s tím spojené vzteklosti, často bývá průjem. Calcarea je při růstu zubů obecně, u dětí typu Calc. se zuby většinou prořezávají pozdě, častá je i kazivost zubů, celkový vývoj je opožděný (tím myslím, že později lezou, chodí, celkově jsou polínější, ne ve smyslu nějaké retardace).

A na konec - na počtu kuliček nezáleží !!!!!! Jestli je to jedna nebo pět nic nemění !!! Tohle by ti měl říct každý slušný homeopat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
6.5.10 09:28

ahoj Ewule,my mame 7mesicu,primarka mi take doporucila chamomilla 30,kvuli zoubkum,pry je to zcela neskodne,resila jsem to pri kazde navsteve :-) pohledala jsem i tady na netu a vedla i diskusi,ted nemohu najit,kdy se to podava,ty priznaky,kazdopadne,nervozita,poznas bolest pri kousani hracek,cervena tvaricka.Tu chamomillu podavam 4kulicky do 5ml kojenecke vody 20min pred ci po jidle,1krat denne.Vetsinou davam jen par dni,je fakt,ze je klidnejsi,pekne si hraje,smeje se,zaplace jen malinko,ale on je vubec statecny chlap :lol: ,kolem tech zubu je to fajn,to druhe co uvadis neznam.Jinak chamomilla je obsazena i v nekterych cipkach,ktere se podavaji pri rustu zoubku,tak si myslim,ze strach mit nemusis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
6.5.10 09:55

Obávám se, že když někdo řekne, ze homeopatikum v potenci 30 při častém podávání je neškodné, tak moc neví o čem mluví …
Pár dní nebo při obtížích ale určitě neublíží. Já podávám 30 nebo 200 i několikrát denně, ale musí proto být indikace (ne u zubů). Chápu, že zuby se prořezávají pár dní a ne měsíc, takže to nevadí, ale i tak bych volila nižší a klidně častěji.
Pokud je Chamomilla v čípcích, tak ale určitě není potencovaná jako homeopatická chamomillaa je to jen výtažek, což je rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
6.5.10 14:57

Kvůli zoubkům a špatné náladě z toho mi napsala homeopatka toti: Dobrý den, maminko, doporučujeme plné kojení, nebo mléčnou stravu do věku šesti měsíců. Je diskutabilní, zda zařazení zeleninového příkrmu nyní v pěti měsících je pro malého vhodné. Pokud se v noci budí, má vyšší váhu, než šest kilo, a je v noci neklidný, může mít také hlad /jistě je dobrý „jedlík“ a při porodu měl velkou váhu/, doporučila bych jako první doplněk rýžovou kaši. Předpokládala bych, že noční problémy mohou také být růstem zoubků /nebo „jen“ pohybem zoubků v dásničce/ - všechny potíže mi zapadají do léku Chamomilla 30ch - pět granulí na noc před spinkáním, rozpustit ve lžičce kojenecké převařené vody. Jednou týdně myslím, že by byl vhodný lék Calcarea carbonica 15ch deset granulí vždy v neděli večer. Přeji hodně úspěchů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
6.5.10 15:32

culikata: ty čípky jsem dávala, Viburcol, ale nepomohly, ale dávala jsem je asi jen 3 dny, možná kdybych to vydržela dýl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
6.5.10 16:27

Ewule - ohledně stravy a příkrmů má asi pravdu, ale to nechám na tobě, to není můj „obor“,co se homeopatik týče - pokud mu opravdu rostou zoubky, tak tu chamomilu dej, dala bych opravdu tu 15, ze zkušenosti vím, že rozpouštět to na lžičce je celkem těžký, doporučuju to dávat do stříkačky a trochu vody. Stříkačka by měla být nová, nepoužitá, voda kojenecká převařovat nemusíš (ale pro mimina se to asi musí ??), kuličky stačí i 2, ale je to jedno. Tu calcareu bych nedávala vůbec. Nevidím prostě důvod, není to ani na akutní potíž a ani jako konstituční lék. Pokud má nějaké trvalé potíže, tak pak to chce větší rozbor a pak až podat lék, jednorázově. Troufám si říct, že pokud se 5 měsíčnímu dítěti už prořezávají zoubky, tak to moc na Calcareu nevypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
6.5.10 22:20

Ewule,presne tak,to byl Viburcol,co mi doporucovala sestra,ten jsem nezkousela,ale jak jsem psala,ja nejsem vylozene zastance homeopatik,ale klasicke hermankove caje nezabraly,jelikoz pri prorezavani prvnich zubu to byly muka,maly nechtel jist,odmital mlicko,mela jsem strach,nic nevypil a kdyz,tak ja jsem se bala i nadechnout,aby neprestal a neco do sebe dostal.Proste nasi primarce duveruji,tak jsem dle jeji rady a konzultace zkusila Chamomillu a dobry.Tak ted to obstavame v pohode,oproti prvnimu prorezavani. :potlesk: .Jinak ja rozpoustim kulicky v misticce od sirupu,lzickou micham a je to za minutku hotovy,ale vickrat denne bych je teda nedavala.Hlavne at jste spokojeni a zoubky brzo venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová