Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
jsem zoufalá, syn 16měsíců, už 3 měsíc marodí. Máme stále rýmu, která se zhoršuje, chvíli se zlepší a pak je zase hustá..hnusná.. ale z nosánku docela teče.. stále odsáváme a otíráme kapesníčkama.. Už jsme doma samý kapesníček… No a jak má zhoršenou rýmu, hned mu to vleze na průdušky… Měli jsme ATB, mucosolvan, thymomel, prospan, na imunitu mu dávám imunoglukan, na rýmu měl pamykon, a stále nám nic nezabírá.. Už si nevím rady.. Naše mudr. řekla, že holt náký dítě rýmuje a náký ne.. Ale mě dost znepokojuje ten kašel… Zkoušela jsem i bylinkové čaje, ale už se bojím, abych ho zase nepředávkovala, je to stále dokola… Prosím poradte co dělat…
A chodili by jste ven, když tam ted tak mrzne?? Někdy má večer i zvýšenou teplotku na 38C Ale když je na sluníčku třeba -3, tak bych na chvilku šla… Kamarádka radila, že splaskává otok sliznice.. Mudr. řekla do mrazu ne.. Už jsem z toho jelen, co teda mám dělat a co ne…
Florena píše:
A chodili by jste ven, když tam ted tak mrzne?? Někdy má večer i zvýšenou teplotku na 38C Ale když je na sluníčku třeba -3, tak bych na chvilku šla… Kamarádka radila, že splaskává otok sliznice.. Mudr. řekla do mrazu ne.. Už jsem z toho jelen, co teda mám dělat a co ne…
Ne, nechodila bych. Doktorka řekla, „do mrazu ne“ - pokud se nepletu, -3 na sluníčku je mráz… Navíc, teplota 38 už není zvýšená, to už je mírná horečka - a dítě s teplotou ven prostě nepatří, natož s takovouto.
Pokud má dítě obyčejnou rýmu, bez kašle a bez teploty, tak se ven chodit samozřejmě doporučuje, to má kamarádka pravdu. Ale to není Váš případ.
Ohledně zvýšení imunity a srovnání organismu bych na Tvém místě zkusila konstituční homeopatickou léčbu.
Florena píše:
Ahoj holky,
jsem zoufalá, syn 16měsíců, už 3 měsíc marodí. Máme stále rýmu, která se zhoršuje, chvíli se zlepší a pak je zase hustá..hnusná.. ale z nosánku docela teče.. stále odsáváme a otíráme kapesníčkama.. Už jsme doma samý kapesníček… No a jak má zhoršenou rýmu, hned mu to vleze na průdušky… Měli jsme ATB, mucosolvan, thymomel, prospan, na imunitu mu dávám imunoglukan, na rýmu měl pamykon, a stále nám nic nezabírá.. Už si nevím rady.. Naše mudr. řekla, že holt náký dítě rýmuje a náký ne.. Ale mě dost znepokojuje ten kašel… Zkoušela jsem i bylinkové čaje, ale už se bojím, abych ho zase nepředávkovala, je to stále dokola… Prosím poradte co dělat…
Ven rozhodně ne a doporučuji se obrátit na alergologa a nechat kluka vyšetřit.Pokud má neustále problémy s průduškama.Obě mé děti skončili na alergologii v roce,u mladšího čekám na výsledky,ale máme potvrzenou alergii,problémy s imunitou(to máme zase pro změnu kvůli očkování TBC
).Obě děti měly neustále problémy s průduškama,rýma,děs,mladší dostávala záchvaty dušnosti,až z toho zvracel.
Ahoj, do mrazu bych nechodila. A zvláště ne s teplotou. Ven bych šla, až by nebyl mráz a až by neměl teplotu. Jednoznačně doporučuji vyšetření na alergologii. U nás tak začalo astma.
ahoj,
pokud ma dlouhodobe rymy s hustym vazkym hlenem a s kaslem a jde mu to na prudusky, tak vzdy doporucuju , kdyz uz se nevi co , pozadat si o vysetreni rasinek - tedy pro vylouceni primarni ciliarni dyskineze. S touto nemoci se narodil muj syn , a tak z vlastni zkusenosti vim jak o tom lekari malo vedi a ani je vetsinou tato moznost nenapadne. je to sice onemocneni celkem vzacne , ale stejne. vysetreni se dela tak, ze takovym steteckem setrou v nosu epitel a hned to daji pod mikroskop=hned vedi predbezny vysledek. nevim, jestli se to ted dela i jinde , my na tom byli v Motole.
neco o nemoci http://www.tribune.cz/clanek/17023 .
@Katka86 píše:
Ven rozhodně ne a doporučuji se obrátit na alergologa a nechat kluka vyšetřit.Pokud má neustále problémy s průduškama.Obě mé děti skončili na alergologii v roce,u mladšího čekám na výsledky,ale máme potvrzenou alergii,problémy s imunitou(to máme zase pro změnu kvůli očkování TBC).Obě děti měly neustále problémy s průduškama,rýma,děs,mladší dostávala záchvaty dušnosti,až z toho zvracel.
To jsme měli u staršího syna 3 měsíce v kuse - každou noc se chudáček z rýmy pozvracel.Dle dr. to bylo počasím, haha, počasí je každý rok, tak jsme šli na alergologii - a máme astma. Po inhalaci 2× denně se vše během týdne upravilo a my všichni jsme se konečně vyspali. Malej už(krom léta)inhaluje přes rok, snad by průdušky neměly zůstat trvale poškozené, když jsme to odchytili včas(1/2roku od objevení příznaků už prý dojde k trvalému poškození průdušek, takže kdybychom čekali dle dr.,až se zlepší počasí,tak malej měl astma napořád).Čeká nás kontrola,tak jsem zvědavá.Takže, pokud vaše dítě neustále kašle,tak na nic nečekejte.Klasické příznaky - mokrý kašel při změně teploty(příchod z venku domů a opačně),při námaze(skákání na posteli),záchvaty kašle v noci kolem 22hod,kolem 2hod,kolem 5hod.
Muj 3lety kluk taky ma pořad rymu a kašel hlavně co chodi do školky vždy tyden ve školce a pak 3tydny marodi taky nevim co s tim všechna vyšetřeni jsou v poradku nic nenašli ted to došlo tak daleko že z obyčejneho nachlazeni podle doktora ma těžky zapal plic a zanět prudušek leži v nemocnici na kapačkach a dychacim přistroji
hrozny pohled a to to začlo jen obyčejnou rymou děs. ![]()
@sito píše:
Muj 3lety kluk taky ma pořad rymu a kašel hlavně co chodi do školky vždy tyden ve školce a pak 3tydny marodi taky nevim co s tim všechna vyšetřeni jsou v poradku nic nenašli ted to došlo tak daleko že z obyčejneho nachlazeni podle doktora ma těžky zapal plic a zanět prudušek leži v nemocnici na kapačkach a dychacim přistrojihrozny pohled a to to začlo jen obyčejnou rymou děs.
Chudáček malý,to mě moc mrzí,že má zápal plic,snad vás brzy pustí domu.kamarádky kluk taky ted ležel na jip na dýchacích přístrojích,měl těžký zápal plic,oboustranný,dostával dokonce snad dvoje nebo troje ATB a ted musí jít běhěm půl roku 7 x na rengen plic,letos už to měl dvakrát.Už taky neví co,byli u homeopata,tam zaplatili snad 10 tis za různé „léky“,chodí na alergologii a nepomáhá nic
A taky jsou mu tři.
@Katka86 DIK už snad pujdou domu je to už vic jak tyden tatinek se nemuže dočkat na pořadne jidlo a maly taky ![]()
Ahoj tak už jsou doma z nemocnice ale vubec to neni dobre maly dostal kupu leku uplně mu to rozhasilo žaludek problil už 2 dny doktor mu vysadil leky ale ty na zapal plic musi dobrat jen to do něj nemužu dostat už mi to 2krat vyblil nemate někdo radu jak to v něm udržet