Rýma a záněty průdušek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
94
10.2.12 14:09

rýma a záněty průdušek

Ahoj holky,
jsem zoufalá, syn 16měsíců, už 3 měsíc marodí. Máme stále rýmu, která se zhoršuje, chvíli se zlepší a pak je zase hustá..hnusná.. ale z nosánku docela teče.. stále odsáváme a otíráme kapesníčkama.. Už jsme doma samý kapesníček… No a jak má zhoršenou rýmu, hned mu to vleze na průdušky… Měli jsme ATB, mucosolvan, thymomel, prospan, na imunitu mu dávám imunoglukan, na rýmu měl pamykon, a stále nám nic nezabírá.. Už si nevím rady.. Naše mudr. řekla, že holt náký dítě rýmuje a náký ne.. Ale mě dost znepokojuje ten kašel… Zkoušela jsem i bylinkové čaje, ale už se bojím, abych ho zase nepředávkovala, je to stále dokola… Prosím poradte co dělat…
A chodili by jste ven, když tam ted tak mrzne?? Někdy má večer i zvýšenou teplotku na 38C Ale když je na sluníčku třeba -3, tak bych na chvilku šla… Kamarádka radila, že splaskává otok sliznice.. Mudr. řekla do mrazu ne.. Už jsem z toho jelen, co teda mám dělat a co ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21972
10.2.12 14:22
Florena píše:
A chodili by jste ven, když tam ted tak mrzne?? Někdy má večer i zvýšenou teplotku na 38C Ale když je na sluníčku třeba -3, tak bych na chvilku šla… Kamarádka radila, že splaskává otok sliznice.. Mudr. řekla do mrazu ne.. Už jsem z toho jelen, co teda mám dělat a co ne…

Ne, nechodila bych. Doktorka řekla, „do mrazu ne“ - pokud se nepletu, -3 na sluníčku je mráz… Navíc, teplota 38 už není zvýšená, to už je mírná horečka - a dítě s teplotou ven prostě nepatří, natož s takovouto.

Pokud má dítě obyčejnou rýmu, bez kašle a bez teploty, tak se ven chodit samozřejmě doporučuje, to má kamarádka pravdu. Ale to není Váš případ.

Ohledně zvýšení imunity a srovnání organismu bych na Tvém místě zkusila konstituční homeopatickou léčbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
10.2.12 14:35
Florena píše:
Ahoj holky,
jsem zoufalá, syn 16měsíců, už 3 měsíc marodí. Máme stále rýmu, která se zhoršuje, chvíli se zlepší a pak je zase hustá..hnusná.. ale z nosánku docela teče.. stále odsáváme a otíráme kapesníčkama.. Už jsme doma samý kapesníček… No a jak má zhoršenou rýmu, hned mu to vleze na průdušky… Měli jsme ATB, mucosolvan, thymomel, prospan, na imunitu mu dávám imunoglukan, na rýmu měl pamykon, a stále nám nic nezabírá.. Už si nevím rady.. Naše mudr. řekla, že holt náký dítě rýmuje a náký ne.. Ale mě dost znepokojuje ten kašel… Zkoušela jsem i bylinkové čaje, ale už se bojím, abych ho zase nepředávkovala, je to stále dokola… Prosím poradte co dělat…
A chodili by jste ven, když tam ted tak mrzne?? Někdy má večer i zvýšenou teplotku na 38C Ale když je na sluníčku třeba -3, tak bych na chvilku šla… Kamarádka radila, že splaskává otok sliznice.. Mudr. řekla do mrazu ne.. Už jsem z toho jelen, co teda mám dělat a co ne…

Ven rozhodně ne a doporučuji se obrátit na alergologa a nechat kluka vyšetřit.Pokud má neustále problémy s průduškama.Obě mé děti skončili na alergologii v roce,u mladšího čekám na výsledky,ale máme potvrzenou alergii,problémy s imunitou(to máme zase pro změnu kvůli očkování TBC :cert: ).Obě děti měly neustále problémy s průduškama,rýma,děs,mladší dostávala záchvaty dušnosti,až z toho zvracel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krakora
10.2.12 15:21

Ahoj, do mrazu bych nechodila. A zvláště ne s teplotou. Ven bych šla, až by nebyl mráz a až by neměl teplotu. Jednoznačně doporučuji vyšetření na alergologii. U nás tak začalo astma.

• Citovat
  • Upravit
7267
10.2.12 15:49

ahoj,
pokud ma dlouhodobe rymy s hustym vazkym hlenem a s kaslem a jde mu to na prudusky, tak vzdy doporucuju , kdyz uz se nevi co , pozadat si o vysetreni rasinek - tedy pro vylouceni primarni ciliarni dyskineze. S touto nemoci se narodil muj syn , a tak z vlastni zkusenosti vim jak o tom lekari malo vedi a ani je vetsinou tato moznost nenapadne. je to sice onemocneni celkem vzacne , ale stejne. vysetreni se dela tak, ze takovym steteckem setrou v nosu epitel a hned to daji pod mikroskop=hned vedi predbezny vysledek. nevim, jestli se to ted dela i jinde , my na tom byli v Motole.
neco o nemoci http://www.tribune.cz/clanek/17023 .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petrželka99
14.4.12 11:15

trvalý kašel-astma!

@Katka86 píše:
Ven rozhodně ne a doporučuji se obrátit na alergologa a nechat kluka vyšetřit.Pokud má neustále problémy s průduškama.Obě mé děti skončili na alergologii v roce,u mladšího čekám na výsledky,ale máme potvrzenou alergii,problémy s imunitou(to máme zase pro změnu kvůli očkování TBC :cert: ).Obě děti měly neustále problémy s průduškama,rýma,děs,mladší dostávala záchvaty dušnosti,až z toho zvracel.

To jsme měli u staršího syna 3 měsíce v kuse - každou noc se chudáček z rýmy pozvracel.Dle dr. to bylo počasím, haha, počasí je každý rok, tak jsme šli na alergologii - a máme astma. Po inhalaci 2× denně se vše během týdne upravilo a my všichni jsme se konečně vyspali. Malej už(krom léta)inhaluje přes rok, snad by průdušky neměly zůstat trvale poškozené, když jsme to odchytili včas(1/2roku od objevení příznaků už prý dojde k trvalému poškození průdušek, takže kdybychom čekali dle dr.,až se zlepší počasí,tak malej měl astma napořád).Čeká nás kontrola,tak jsem zvědavá.Takže, pokud vaše dítě neustále kašle,tak na nic nečekejte.Klasické příznaky - mokrý kašel při změně teploty(příchod z venku domů a opačně),při námaze(skákání na posteli),záchvaty kašle v noci kolem 22hod,kolem 2hod,kolem 5hod.

• Citovat
  • Upravit
sito
15.4.12 08:56

Muj 3lety kluk taky ma pořad rymu a kašel hlavně co chodi do školky vždy tyden ve školce a pak 3tydny marodi taky nevim co s tim všechna vyšetřeni jsou v poradku nic nenašli ted to došlo tak daleko že z obyčejneho nachlazeni podle doktora ma těžky zapal plic a zanět prudušek leži v nemocnici na kapačkach a dychacim přistroji :( hrozny pohled a to to začlo jen obyčejnou rymou děs. :zed:

• Citovat
  • Upravit
20662
16.4.12 09:14
@sito píše:
Muj 3lety kluk taky ma pořad rymu a kašel hlavně co chodi do školky vždy tyden ve školce a pak 3tydny marodi taky nevim co s tim všechna vyšetřeni jsou v poradku nic nenašli ted to došlo tak daleko že z obyčejneho nachlazeni podle doktora ma těžky zapal plic a zanět prudušek leži v nemocnici na kapačkach a dychacim přistroji :( hrozny pohled a to to začlo jen obyčejnou rymou děs. :zed:

Chudáček malý,to mě moc mrzí,že má zápal plic,snad vás brzy pustí domu.kamarádky kluk taky ted ležel na jip na dýchacích přístrojích,měl těžký zápal plic,oboustranný,dostával dokonce snad dvoje nebo troje ATB a ted musí jít běhěm půl roku 7 x na rengen plic,letos už to měl dvakrát.Už taky neví co,byli u homeopata,tam zaplatili snad 10 tis za různé „léky“,chodí na alergologii a nepomáhá nic :zed: A taky jsou mu tři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sito
16.4.12 10:30

@Katka86 DIK už snad pujdou domu je to už vic jak tyden tatinek se nemuže dočkat na pořadne jidlo a maly taky :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
sito
20.4.12 11:34

Ahoj tak už jsou doma z nemocnice ale vubec to neni dobre maly dostal kupu leku uplně mu to rozhasilo žaludek problil už 2 dny doktor mu vysadil leky ale ty na zapal plic musi dobrat jen to do něj nemužu dostat už mi to 2krat vyblil nemate někdo radu jak to v něm udržet

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA