19 měsíců, skákající tt, téměř nic nejí a trpí plynatostí

1950
9.2.12 22:00

19 m, skákající tt, téměř nic nejí a trpí plynatostí

ahoj, můžete mi prosím poradit? Dcera (19 měs) měla z úterý na středu v noci průjem ( 3× ) táhlo se to do rána. Jinak jí nic nebylo. Moc nechtěla jíst ani pít, teď už trochu pije, ale UM odmítá. Kolem poledne začaly teploty kolem 39°, srážela jsem panadolem/nurofenem, ale ne po 4 hodinách, ale když jsem jí naměřila, v intervalu 6-10 hodiny, tzn. teplota spadla a po docela dlouhé době opět vyskočila. Poslední sirup jsem ji dala v pět ráno dnes a celé dopoledne to vypadalo dobře, po odpoledním spánku (běžně spát po obědě nechodí)kdy se vzbudila s hysterickým pláčem jsem opět naměřila teplotu. Teď je zase v pohodě bez teploty. Mimo jiné trpí od toho průjmu šílenou plynatostí, nedělá celý den nic jiného a velice to zapáchá :think: Je to normální - myslím jak skákající teploty tak ta plynatost?
Jinak je ukňouraná, pořád polehává. Mmch. v létě měla ze stolice zánět moč.cest, k dr. s močí jdeme zítra, ale snad to zánět nebude, při zánětu měla horečky kolem 40° a to stále… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zichisek
9.2.12 22:03

U nás takhle zlobí zuby.Teď dceři (17měs) rostou 4 najednou…

Příspěvek upraven 09.02.12 v 22:05

• Citovat
  • Upravit
zichisek
9.2.12 22:04

Hm..ale plynatostí zas netrpí.Nemůže to být nějaká střevní chřipka nebo něco takového?

• Citovat
  • Upravit
6814
9.2.12 22:08

Může to být střevní viroza,ted to docela řádí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
9.2.12 22:12

no, schází nám poslední 4 stoličky, ale dásně nateklé nemá a ani není v pusince nic na dotek cítit :nevim:

a dá se rozlišit nějaká neškodná viróza od nějakého průšvihu? Pozná se to z krve? CRP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
9.2.12 22:17

U virozy je CRP nízké,nasadila bych dietu,žádné mléčné výrobky,dostatek tekutin,dávat den staré pečivo,piškoty,rýže a srážet teplotu nad 38,5. A uvidíš do 2dnů by se to mělo zlepšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
9.2.12 22:21
donaga píše:
Myslím, že průšvih by se poznal až podle výtěrů, podle toho, co tu neplechu dělá. Uvidíš sama, jak často stolici mít bude, jaké konzistence a tak, hlavní je, aby dostečně pila.

Donago, ty jsi místní, nevíš jak to chodí v KL nemocnici? Jsou schopni udělat výsledky moče a výtěrů nějak urgentně nebo se musí čekat ty 3-4 dny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5370
9.2.12 22:28

Když mě dcerka v létě zánět moč.cest byla i na dále vyšetřena,jako mikcí,ulz ledvi+moč.měchýř?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
9.2.12 22:30

:mavam: já nejsem místní, ale výsledky moče obecně jsou do půl hodiny hotové. Stěry nevím. Já bych ještě nasadila nějaká probiotika na obnovu střevní kultury po tom průjmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5370
9.2.12 22:33

Vysledky moči muže skontrolovat i dr.v ordinaci bud proužkama nebo tam má už i přístroj,jinak pořádný rozbor moči,jako sediment,kbu atd.trvá déle…ale pro zjištění infekce v moči stačí i ty papírky které ma dr.jistě v ordinaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
9.2.12 22:35

Olčík byla na UTZ ledvin - nález nic patologického, do poradny na nefrologii nechodíme

MMartina1 :mavam: tak to je asi někde chyba :lol: , když jsem vozila při tom zánětu moč do laborky tak výsledky byly až za 3-4 dny :zed: a to samé při výtěrech stolice (malá má krom toho ještě částěčnou intoleranci laktózy :zed: :zed::nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
9.2.12 22:36
Olčík píše:
Vysledky moči muže skontrolovat i dr.v ordinaci bud proužkama nebo tam má už i přístroj,jinak pořádný rozbor moči,jako sediment,kbu atd.trvá déle…ale pro zjištění infekce v moči stačí i ty papírky které ma dr.jistě v ordinaci.

to jsem nevěděla, děkuju :palec: , ale pořád doufám že to ono nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5370
9.2.12 22:38

rybko pozor na to já tam s dcerou na tom ulz taky byla když nás pouštěly z nemocnice domu a přesně jak píšeš to jsme měli i my,ale oni u nás posílají každé dítko co je po zánětu na mikci a tam byl zjištěn oboustranný reflux a následná operace,ale samo,že to nemusí být i u vás držím pěstičky at je vše v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
9.2.12 22:38
rybkabezvody píše:
Olčík byla na UTZ ledvin - nález nic patologického, do poradny na nefrologii nechodímeMMartina1 :mavam: tak to je asi někde chyba :lol: , když jsem vozila při tom zánětu moč do laborky tak výsledky byly až za 3-4 dny :zed: a to samé při výtěrech stolice (malá má krom toho ještě částěčnou intoleranci laktózy :zed: :zed:) :nevim:

vážně až za 3-4 dny? U nás do půl hoďky, a to jsme odevzdávali právě moč pro podezření na zánět :think:. Naštěstí se nepotvrdil. Ale nejsem zdravotník, takže jenom z vlastní zkušenosti. No, každopádně vám přeju, ať jste brzy fit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
9.2.12 22:42

ještě jako mimo, ale já od té doby, co měl podezření na ten zánět mám doma nakoupené ty lakmusové papírky, jak už tu někdo říkal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí