Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
no já mám doma Penta Phan, obsahují pH, Bílkoviny, Glukosu, Ketony, Krev
, ale nenašla jsem nikde odkaz na internetu. Pro zjištění infekce močových cest by ty Tri - co jsem dávala odkaz, měly stačit. Rozhodující aby tym byl indikátor na tu bílkovinu.
Ale teď jsem ještě narazila na tyto
http://www.lekarna.cz/…phan-50ks-1/, oni jsou na obrázku se žlutým pruhem, ale když se to rozklikne, tak mají pruh modrej a to jsou ty, co mám doma /to mě zmátlo
/.
Jo a teď jsem načetla, že možný výskyt krve v moči se dá odhalit těma papírkama Penta Phan. Co jsem dávala odkaz teď. Proboha rozumíte mi? Není to moc zmatený.
Tak my krev v moči nikdy neměli ani u zánětu ledvin s refluxem.
Ale crp na to,že máte už dlouho teploty máte nizké,tak,že myslím,že to bude jen virozna.
My měli u prvného zánět crp hrozně vysoká jestliko kolem 100vky.tak držím pěstičky at zánět to není…
no, každopádně to raději nemít, u dětí prý je to hodně nebezpečné.
donaga píše:MMartina1 píše:Já bych byla nejraději, kdyby malá neměla ani tu rýmu, co má teď
no, každopádně to raději nemít, u dětí prý je to hodně nebezpečné.
jéžiš, rýma to je strašná nemoc. Malýmu se po ní zvětšila nosní mandle
, děs, běs. Buzení v noci, dušení se. Teď už je to naštěstí jakš takž v pohodě.
tak zase odpolko jedna tekutá stolice a prdí až to hezké není
Vadí hodně že jediné co pije jsou ovocné šťávy? Sice vždy s mkrví…ale
Ještě do ní dostanu Kubíka Waterrrr, ale toť vše, nezhoršuju jí to? Teď jí jdu udělat Nutrilon bez laktózy, tak snad to zkousne a aspoň něco vypije. Já si vůbec nedokážu představit jak bych jí teď měla pár dní udržet na dietě? Jako jen rýži a mrkev? To je šílený, ano jedno mi samotné jíst k obědu nebude ![]()
já myslím, že ani brambory s kuřecím mysem by zas tak vadit neměly. A co Smecta na zastavení průjmu? Já s tím teda nemám zkušenosti, ještě jsme naštěstí nemuseli řešit, ale doporučuje se.
když ona je na jídlo docela vybíravej hajzlík
zítra dojdu pro tu rýžvou kaši, to mě nenapadlo, snad to bude jíst. K večeři snědla dva plátky (kolečka) rohlíku a to jen proto že jsem jí to „ovonila“ máslem
a mléka se ani netkla.
Mě to prdění nijak neuráží, ale spíš mě to děsí, zapáchá to jako by v ní něco hnilo
No jo, no, začínám být hysterická ![]()
Holky díky za podporu ![]()
no jo, tak jestli má nějakou střevní virózu, tak to je uvnitř všechno narušené. Teď to prý nějak řádí.
já mám pocit že tuhle větu slyším celý rok ![]()
Tak pořád je to lepší varianta než močák ![]()
Mě je tak líto že se ani neproťapká ve sněhu, jak Vaše děti řádí? Stavěli jste sněhuláky?
haha, u nás není vůbec sníh. Jenom blbá zima a vítr. Jsme se na zimu vybavili, sněhulky, kombinéza, saně a prd. Ani na hory se letos nedostanem, protože taťka chce měnit místo a dovču nedostane.
Tak holky, nechci to zakřiknout, ale mám doma normálně zdravé dítě bez teplot a jiných neduhů. Jen oběd opět bojokovala, což se ani nedivím, suché kuřecí s mrví a bramborem ![]()
Tak si snad trochu sněhu užije než to sleze ![]()
Donago dík za návod, zkusím to. Snad mi to zase nehodí na hlavu ![]()
Od kdy bych měla začít dávat „normální“ jídlo? Jako omáčky atd.? Asi zítra by bylo brzo, že? ![]()
Já mám takovou radost ![]()
tak na omajdy zítra si myslím, že je fakt ještě brzo, abyste si to nepokazili. Co polívky, nebudou lepší?
Rybkobezvody, moje dcerka (20 měsíců) má teď od soboty také vysoké horečky kolem 39C.
Dávala jsem jí po 6ti hodinách Panadol baby sirup a vsadila bych se, že plynnatost je z toho sirupu!Dnes ráno můj muž volal doktorce, jestli se na malou nechce přijet podívat, ale prý je to viróza (zajímavé, takhle stanovovat diagnozu od stolu
)co teď řádí, 3 dny horečky a víc nic. Panadol sama navrhla vyměnit za Nurofen, tak jsem zvědavá, jestli přejde i ta plynnatost. Jinak průjem moje malá tedy vůbec nemá, takže s tím si myslím, že to přímo nesouvisí. Na močení ji ani nenapadlo se zeptat
Naštěstí mám doma koupené indikační papírky NefroPharm, tak jsem už včera dělala test…no tak snad má pravdu a jen nějaká virozka. Vy už jste definitivně v pořádku?
ahoj, před hodinou jsem mluvila se sestřičkou a výsledky moči samozřejmě k ničemu ( náběr do pytlíku ), ale teplota již od soboty není
Moc nejí, takže má takový průjem nepůjem, spíš bych řekla jen řídkou stolici, sní pár Bebe sušenek a hodně pije ( bohužel čaj od Hippu s jablečnou šťávou, což teda není na tu virózu nic moc, ale já do ní prostě nic jiného nedostanu
) takže bych řekla že to kakání je z toho. Včera jsem koupila v lékárně probiotika Nutrolin B, hodně po tom zapáchá moč, ale prý je to v pořádku - měla dnes ráno druhou dávku. Tak snad to k něčemu bude
Mimo to, sestřička ještě říkala, kdyby se stav zhoršil, tak máme přijít ( tím zhoršením myslela teploty ). Takže to vidím že budeme muset jen čekat, co jsem tak pohledávala na netu, tak střevní viróza může trvat až 14 dní ![]()
edit: Panadol jsem dávala také - na střídačku s Nurofenem. Do soboty v noci byla plynatost děsná, teď už to není tak strašné
edit2
: kdyby teplota byla dýl než tři dny ( tedy i zítra tak bych fakt jela, udělají minimálně crp a sterilní moč by také nebyla k zahození - zrovna nedávno tady byla diskuse o holčičce co měla několik dní vysoké teploty, nic nikdo nevěděl a nakonec z toho byl zánět ledvin
)
holky na teploty doporučuji sirup ibalgin fakt nejlepší co jsme na horečky a bolest měli…