Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chtěla jsem se zeptat.Natálka ( 10. měsícu) dostala rýmu.Kapu jí mořskou vodou, stříkám Vitcentku ale nikde jsem se nedozvěděla jak často můžu odsávat hleníky??Mám strach aby jí nepoškodila sliznici častým odsáváním ale strach s toho že by jí to mohlo sednout na průdušky nebo by s toho mohla mít zánět středního ucha je větší. Tak prosím poraďte zda jednou za hodinu je moc nebo není.Děkuji moc.
Ahoj,
ja si myslim, ze zalezi na tom jak velkou rymu ma, pokud se ji spatne dycha, tak ze zacatku bych odsvala casteji a jak ryma bude odchazet, tak se doba mezi odsavani, bude prodluzovat, jednou za hodinu si myslim, ze je ok.
Já bych odsávala tak často, jak by bylo třeba, ze začátku to bude určo častější, ale postupně se to uklidní. Našeho Honzíka odsávám vždy když začně tzv. „chrochtat“ a nebo když mu z nosu rýma teče
Mrkni se k nám do leden 2007 a tam průběžně řešíme i jiné situace s našimi „poklady“
Je to OK. Nase holky na rymu trpi hodne a DR na ORL mi rikala, ze odsavat, odsavat, odsavat, az kdyby tekla trochu krev, tak toho nechat, ze se muze ta sliznice treba trosinku poranit, ale ze to neni nebezpecne. Horsi je ten zanet ucha, ktery uz jsme mely 4krat.
Takze radsi pryc s rymou!
Doporučuju tu odsávačku na vysavač, nestrkáš nic do nosu a nedráždíš sliznici. Navíc je to rychlejší a efektivnější.
Nam to tim treba nejde, protoze holky maji male nosiky a tu koncovku k nosu max. prilozim, ale nejak to netahlo. Nedam jim to ani na kraj. tak jsem rpipojila na vysavac tu klaisckou hadickovou a je to super!
ahojky,
určitě bych odsávala dokud by bylo potřeba a situace by to vyžadovala. Ty, když máš rýmu, tak přece taky smrkáš , dokud se ti neuleví a moc nepřemýšlíš nad tím, co na to tvoje sliznice.....Spíš bych po dvou až třech týdnech používání Vincentky nebo mořské vody na chvíli s aplikací těchto vod ustala, tady si myslím, že by pro sliznice mohl při dlouhodobém užívání být problém.
Jinak přeji spíš hodně zdaru při odsávání - máme taky desetiměsíční holčičku s rýmou a takový prcek už při pohledu na odsávačku naprosto přesně ví, co bude následovat a opravdu se hodně snaží, aby mi mé plány s odsátím zhatila co nejdřív ![]()
Kamila a spol.
Ahojky.
Chtěla jsem vám moc poděkovat Dnes je to 9 dnů a Natálka je už témeř bez rýmy.Odsávání u nás probýhá tak rychle že si na to po dvou dnech zvykla takže to nebyl problém.A když jí stříkám Vincentku tak je nadšená a ještě mi strká nos do té násosky
Každopádně doufám že další rýmu budeme řešit nejdřív tak za 18 let
Mějte se krásně
Dobrý den maminky prosím vás pěkně..naše malá má též rýmu a je hodně zahleněná..první den co se jí to rozjelo tak k večeru zvracela 2× a pak už ne, následující den si vzala ráno a večer mléko ale přes den mi odmítala jídlo..Doktorka říkala abych jí dávala dietní jídlo ale co všecko do toho spadá a co mám dělat pokud ani tu stravu nebude chtít..?prosím poraďte už jsem z toho zoufalá..