Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
nevíte někdo jak se jmenuje, nebo kdo napsal-takovou knížku co obsahuje české jména možná i slovenské a jsou tam různé variace těch jmen a význam.Kdysi jsem ji měla ,ale půjčila jsem ji a už nevím komu.díky ![]()
Já jsem měla půjčenou knížku od Knappové „Jak se bude vaše dítě jmenovat“. Ta ty jména i schvaluje v případě, když vybereš nějaké nezvyklé......tak ať dobře vyberete!
To je přesně ona, mám ji doma. Je to vlastně nejucelenější seznam všech jmen, která jsou uznaná, včetně jejich cizojazyčných variant a významu. Jen pokud budeš pořizovat či půjčovat si, tak si vyber nejnovější vydání - jména stále přibývají a kniha se tak aktalizuje ![]()
Kdyby někdo měl zájem něco z této knihy vyhledat,tak stačí SZ, ráda najdu ![]()
díky, to je přesně to.v pondělí kouknu do knihkupectví a když nebude objednám přes net.díky moc .za 3 měsíce mě to čeká a já nevím.Přijde mi,že vybrat jméno pro kluka je složitější. ![]()
U nás ji půjčujou na matrice, i přes víkend. Není lepší ji půjčit, než koupit? No ale nevím, kolik stojí ![]()
Já ji měla půjčenou z knihovny…asi bych ji taky nekupovala, přijde mi to zbytečné. Jo a máš pravdu…vybrat jméno na kluka byl pro nás taky výkon!!!
![]()
Holky kupovat ji nebudu stojí skoro 300,a to je fakt zbytečné.Pokusím se v knihovně nebo se zeptám na té matrice i když pochybuji. ![]()
Já ji kdysi dostala od manžela k vánocům
Ještě jsem nebyla ani těhotná s Adlétkou - a dostala jsem ji právě protože moje jméno není v kalendáři…
A důsledkem je, že ani naše dračice nejsou právě kalendářové
Tatínkovi to vyhovuje, má jedno z nejběžnějších jmen a celkem mu to leze krkem…
L.
Počkej a ty se jmenuješ „Lesina“
Já myslela že je to jen nick ![]()
Lesina je překlad mého jména do češtiny
V občance ho nemám
Ale spousta ledí ani neví, že se tak nejmenuju ![]()
L.
Lesina píše:Překlad jména…Leslie, Less, NEVÍM
Lesina je překlad mého jména do češtinyV občance ho nemám
Ale spousta ledí ani neví, že se tak nejmenuju
L.