Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chci se zeptat. Mala prvne delala takovou tu klasickou pozu hlava na zemi zadek ve vzduchu,jenze zjistila, ze kdyz se zhoupne,udela kotoul pres hlavu. Ted nedela nic jineho
Na toto je jeste dost mala, ze? Mame ji to zakazovat?
No naše Viki to začla dělat taky tak nějak kolem roku - asi bych jí spíš vysvětlila kde to dělat může (měká matrace, postel při dozoru rodičů atd.) ono jí to časem přejde. Viki si teď vzpomene už je občas. ![]()
Ahoj Iva, Vikíš 2r a mimíš 16tt.
Tož nějak musela ten rok oslavit, ne? Jakou pakárnu vy si o té Amél ještě nevymyslíte, mystifikátoři
…
Len-til-kah píše:
Jakou pakárnu vy si o té Amél ještě nevymyslíte, mystifikátoři…
Nezáviď ![]()
IvaV no, snazim se,aby kdyztak to bylo jen do mekkeho,ona se taky prece nebude otloukat na podlaze takze si taky vybira spis polstare,ale i tak..No nic,treba to rychle zapomene ![]()
Já v podstatě zakázala venek (není fajn potkat beton na vlastní hlavu) a gauč u kterého jsem se bála, že bez mé přítomnosti hodí kotoul né na něm ale z něj.
Jinak u nás čím míň se o tom mluví tím míň jí to baví. ![]()
Syn s kotoulama začal taky někdy kolem roku. Myslím, že pokud je to do měkkého, není se čeho obávat. Naštěstí syn je dělá jen na posteli nebo ve své postýlce (tam má ale málo místa, tak vždy skončí téměř ve stojce opřený o šprušle), jinde mu to nedovolím. Teď má období, kdy dělá asi 20 kotoulů denně, kromě toho na posteli všelijak skáče apod.
Já myslím, že nejdůležitější je, jí vysvětlit, jak ho má dělat, že musí mít hodně schovanou hlavičku a jak holky psaly kde ho smí dělat. Ať se to naučí pořádně, pak to bude mít jako když najde. My ho v sokole dělali taky.
Sportu zdar,
Halka
Zuzaa, to je fakt kotel…
Amel je prostě světová
Evka se tež s oblibou staví na hlavu, tak čekám, kdy dokončí cvik
![]()
Noggie
Anonymni píše:
Zuzaa, to je fakt kotel…Amel je prostě světová
Evka se tež s oblibou staví na hlavu, tak čekám, kdy dokončí cvik
![]()
![]()
Noggie
Az prijedem, tak ji ho Amelka predvede a neboj,bude delat to same ![]()
Ahojky, tak nas maly synek ( predevcirem rok) dela taky kotouly. A to jeste neumi chodit. Proste leze po vsech ctyrech a na gauci se neboji, tak da hlavu mezi ruce a sup, vetsinou se mu vsice povede jen takovy polovicni kotoul, ale nas starsi syn ho neumi doted. Budou mu za pul roku tri. Kazdy je sikovny na neco jineho.
Hojík, kotoul pro tak malé batolátka není vůbec dobrý, ani do měkkého ani nikde. Svaly a vazy na krčku ještě nejsou dostatečně zpevněné a mohly by se poškodit nervy, kterých je na krku (zátylku) habaděj. Vím že se lehce radí, naše malá, taky začala kotoulovat, ale snažila jsem se to omezit a teď už si nevzpomene. Takže kotoulům ZMAR !
Hojík, kotoul pro tak malé batolátka není vůbec dobrý, ani do měkkého ani nikde. Svaly a vazy na krčku ještě nejsou dostatečně zpevněné a mohly by se poškodit nervy, kterých je na krku (zátylku) habaděj. Vím že se lehce radí, naše malá, taky začala kotoulovat, ale snažila jsem se to omezit a teď už si nevzpomene. Takže kotoulům ZMAR !
Ahojky,
já moc radit nemůžu, nejsem odborník. Ale podle naší cvičitelky dělat kotouly pouze s dospělou osobou, která pomůže hlavičku pořádně „smotat“. Bradička musí být až na hrudníčku. Musím říct, že je to úplná věda. Takže v tomto souhlas s anonymem.
Já bych asi nezakazovala, jen pomáhala.
Alča.
Ahoj,
kotoul jako cvik je vhodný pro děti až na ZŠ a to s patřičným dozorem a dopomocí. Pro takto malé děti to opravdu není vhodné, takže je za to rozhodně nechválit a nijak nepodporovat a snažit se, aby na něj prostě zapoměly. To se samozřejmě dobře radí, ale hůř provádí, to je mi jasné. Píši to jen proto, abyste věděli, že to dobré skutečně není a je lepší děti učit třeba správně válet sudy.
Suri