8,5 měsíce a pořád nechce jíst

192
17.10.07 16:24

8,5 měsíce a pořád nechce jíst

Ahoj maminy,

tak to moje zlatíčko pořád nechce jíst, a to už je mu skoro 9 měsíců. Takže každé 2 hodiny kojím a kojím a kojím :roll: Nemáte někdo nějakou fintu, aby ten můj mrňous začal jíst. Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
192
17.10.07 16:31

Nějak se mi nepovedl ten metřík, tak to zkouším znovu …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
17.10.07 16:40

Ahoj,

já měla to měla podobné s dcerou, každopádně pokud přibírá jen z kojení tak by to neměl být žádný problém prostě to zkoušej dál.
Moje dcerka začala jíst pořádně až v roce, jinak byla jen na kojení.

Hodně štěstí. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
17.10.07 17:03

Ahoj,
jak nejí? Nějak si to neumím představit :lol: . Náš mladej (6m) se sápe na cokoli a hned šup s tím do pusy. Chápala bych, že nejí takové ty kašičky ze lžičky, ale co třeba jí dát broskev (bez slupky), nebo banán, nebo takoté ty kukuřičné křupavé chlebíčky, prostě neco zábavného, to taky nejí? Copak si to necpe do pusy?
No, nebo možná ví, co je pro ni nejlepší, tak začne později…
Přeji brzké zlepšení
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
17.10.07 17:25

klaarko, klid :wink:

já mám taky nejedlíka, vždycky sní tak 3 lžičky a dost 8) zbytek je kojení…nelámej to přes koleno,oni se brzy rozbaští :D Já jsem to nejdřív přičítala zoubkům, potom nemoci,ale teď je relativně klid a stejně víc jak ty 3-4 lžičky nechce. Konzultovala jsem to se svou mudrou a ta říká nenutit do jídla kojit a dál nabízet příkrmy. Jo a mimochodem, co všechno už jsi broučkovi/berušce nabídla? Oni jsou pěkně vymýšlaví někteří…Adam sní tak akorát Boloňské špagety od hippu :D toho sní i 5 lžiček,moje vařené odmítá jiné skleničky jsou na ty 3 lžičky, takže tak.
Jo a když máš mimíska 8,5měsíce to jste lednoví? Nechceš se přidat k nám do ledna 2007? Nakoukni a klidně se přidej, je nás tam více s nejedlíky, i když jedlíci převládají :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
17.10.07 20:00

ahoj

zkus kukuřičné křupky - natural (mají je ve zdravých výživách) v puse se rozpustí tak se s nima začínající jedlíci moc nedáví - dítko si je drží samo a některý prcky to dost baví… a jinak vydržet… Matěj mi začal jíst před necelým měsícem - do 8 měsíců jsem plně kojila… málem mě omejvalo… zlatíčko měl v půl roce 10 kilo a nikdo mi nevěřil že ho necpu minimálně pribinákama.o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
17.10.07 22:57

Ahoj, dekuju za nazory … brouckovi jsem nabidla uz skoro vsechno, doma varenou zeleninu, koupenou ve sklenickach, proste nic nechce. Zkousela jsem ho i nechat se v jidle pekne porejpat, miska s rozmixovanou zeleninou letela na zed, pak jsem mu tu zeleninku dala na stolecek co ma u zidlicky, tak si tim popatlal cely oblicej … no uzili jsme si :D Takze dal kojim, nejak mi to nevadi, ale obcas by se hodila pauza. Urcite se k vam lednovym pripojim, ale az zitra, dneska mam dost. Nejen ze mam doma nejedlika, ale jeste k tomu nespavce. Tak se mejte a dobrou. K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
18.10.07 08:23

Klaarko uz se na tebe v lednu 07 tesime!!
Nase Emca ma ted taky necelych 9 mesicu, kojim po hodce a pul a jeste tak pred 14 dnama to byl s jidlem horor. Jediny co jedla, byly kukuricny krupky, ale o zelenince nechtela ani slyset. Davala jsem ji doma varenou a proste odmitala - pak jsem zjistila, ze to musi byt uplne najemno namixovany s trochou olivovyho oleje a spoustou vody, takze zacla dokonce otevirat pusinku. Jeste predtim jsem zkusila ovocnou vyzivku a ty taky trosku snedla a ted sni i tak 4 lzicky jahlovy kase… Podle nasi doktorky by mela snist uz na obed celou sklinku, tak to ani omylem, tak max. desetinu z ni, nekdy ani jednu lzicku… Tak se pred ni tvarim, ze joo, zeleninku papame v pohode, a resim si to podle sveho.
Kamaradce ale doktor rekl, ze do roka se deti uci chute a cinnost jezeni, ale kdyz jsou kojene a jist nechteji ,tak to pry vubec nevadi. Ale casty kojo je opruz, to souhlasim, a hlavne jsem uz myslela, ze si obcas vyrazim nekam „za zabavou“ a tatka pohlida, a takhle to nejde, ponevac nase princezna odmita i odstrikany mlicko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
18.10.07 09:24

No jo, kdyz si mimco umane, tak my s tim nic nenadelame … holky, poradte mi jeste, jak a kde se mam pridat k vam lednovym .. nejak jsem to nikde nenasla. Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5264
18.10.07 10:05

Sice nejsme lednová, ale ráda pomůžu:
https://www.emimino.cz/modules.php?…

jinak - Diskuze - Stejná situace - Stejný měsíc porodu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
18.10.07 20:29

Malý mi taky začal baštit jídlo až po roce,ale zkoušela jsem prckovi dávat do ruky kousky ovoce,dětské keksíky od Sunaru,zkus to takto možná to tvého prcka zaujme a zjistí že je i něco jiného než mléko:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
19.10.07 07:39

Ahoj, tohle uz jsme taky zavedli, vzdycky kdyz jime, tak prcka po:,–(ime do zidlicky a dame mu neco zvejkat, ale vetsinou to jen uzuzla a sni strasne malo. Ale musim se pochlubit, ze vcera jsme zaznamenali uspech - snedl mi asi pet lzicek zeleniny. Vim, ze to neni moc, ale spis me potesilo, ze dobrovolne utviral pusinu. Driv totiz kdyz videl lzicku, tak delal jenom ne ne ne a nedostala jsem do nej nic. Jist zacne, prece nebudu porad kojit. Jenom me trochu vystresla nase detska doktorka, kdyz rikala, ze by mel snist 100ml zeleniny+5dkg masa kazdy den, coz u nas nehrozi. Dneska to zkusime znovu a uvidime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí