Neustávající rýma u miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
11.10.19 08:15

Rýma u miminka

Ahoj, moje tri mesicni miminko ma uz tyden rymu. Byli jsme i u doktorky, dostal antibioticke kapky a porad to neni lepsi, kycha, odsavame a ma i hlen v plince. Teplotu nema, mimichodom, mate nekdo spatnou zkusenost s celnim teplomerem? Mame uplne novy a porad to ukazuje jine hodnoty…Chodite s miminkama ven, kdyz maji rymu? Cjim mazete pod nosem? A jak casto odsavate? Nekdo tvrdi, ze casto, at se miminko te rymy zbavi a nekdo zase, ze caste odsavani drazdi sliznici a jeste se to zhorsuje. Jak dlouho u takovych miminek ryma trva? :( A posledni vec, kdyz jen kojim, tak by prece vubec nemocny byt nemel ne? Nebo se pletu? Muze mit vliv, ze kojime pres kloboucky?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37119
11.10.19 08:20

Tak rýma se může vlict dlouho, syn ji naposled měl 2 týdny v kuse. Ze kojis sice miminku dává nějakou imunitu od tebe, ale určitě to nezaručí že nemůže nic chytit. A čelní teploměr je na nic, absolutně nespolehlivý. Za mě je nejlepší klasický rtutovy nebo lihovy, ale to není pro uplne malé minko no, na mimčo používám digitální do zadečku. Ty bezkontaktní měří pokaždé jinak a casto i mnohem nižší teplotu než ve skutečnosti je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35469
11.10.19 08:22

Pokud nemáte lékařský teploměr, ale nějaký levnější tak neukazuji moc přesně, nejlepší je měřit v zadečku zvlášť u miminek. Rýma může být i dyl jak týden. Asi tak jak kojení není antikoncepce tak není ochrana před nemocemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
11.10.19 08:22

Čelní teploměr je blbost, měří špatně. Kup ohebnou rychloběžku a teplotu měř v konečníku, odčítá se 0,5 °C. Jinak s rýmou to chce vydržet, u těch prcků to prostě trvá dýl. Odsávat často, aby se mu/jí to nedostalo do zadních dutin. Kojení posiluje imunitu, ale to neznamená, že dítě nebude nemocné. Kloboučky roli nehrají. Syn byl kojený do roka, v roce šel do jeslí a prošel si celý rok klasickým kolečkem nemocí. Jako novorozenec měl taky rýmu. Dcera je na UM, hned po porodu jsem měla angínu, syn syndrom ruka, pusa, noha a nechytla nic z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.19 08:26

Diky moc holky za odpovedi. A chodite ven v tomto pocasi? Pry se jim lepe dycha, ale mam strach, aby to situaci jeste nezhorsilo

• Citovat
  • Upravit
14376
11.10.19 08:28
@Anonymní píše:
Diky moc holky za odpovedi. A chodite ven v tomto pocasi? Pry se jim lepe dycha, ale mam strach, aby to situaci jeste nezhorsilo

Pokud nemají teplotu, tak ven chodím denně. A samozřejmě ne v zimě, když mrzne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
11.10.19 08:29

U nachlazení nebo ikdyž zlobí zuby, používám tenhle prsní balsám, dceři moc pomáhá.
 https://www.originalatok.cz/…i-30-ml.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
11.10.19 08:29
@Anonymní píše:

Klidně bych ven sla, dyt nemrzne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18525
11.10.19 08:37

Za mě odsávat co nejvíc. Klasická odsávačka přes pusu. Nejsem schopná udržet dítě při zapnutém vysavači a odsávat zároveň. Teploměr do zadku je jasný. Nejlepší je rýmu naředit mořskou vodou, Vincentkou, libenarem… Je to na jedno brdo. Chvilku počkat a odsát. Na noc dát kapku miminkovskeho nasivinu do každé dírky (radši se poptat v lékárně na kontraindikací s těma ATB). Snižuje otok sliznice a lépe se jim dýchá. Když se to dostane níž do trubice, tak z toho může být bronchitida, když do plic tak zápal, další je zanet středního ucha. To stačí zatlačit na vnitřní boltec a dítě se cuka, třese hlavičkou.. Rozhodně nenechat jen tak. Pod nosem maznu klasickým jelením lojem. Používám ho i já, abych ho neměla sedreny. První rýmu měl v 6t a kojila jsem 10m. Teď už se nas drží třetí týden a v pondělí dostal laryngitidu, ale ta se týká dětí až cca od půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18525
11.10.19 08:39
@Anonymní píše:

Když moc nefouká. Ten chladnější vzduch snižuje otok sliznice a lépe se jim dýchá. Nepouštím ho sedět na písek, ale to se vás ještě netýká :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
11.10.19 08:41

U miminek se ta rýma vleče, u nás to většinou bylo tak 2-3 týdny, než jsme přestali odsávat :roll: Odsavam podle potřeby, když slyším, že chrastí nudle. Jinak kojení fakt není obrana před nemocemi, to je pěknej kec, my měli rýmu už kolikrát jak s dcerou tak se synem, přes plné kojení i částečné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
11.10.19 09:38

My mame usni teplomer a super. Byl teda drahy, ale meri dobre. Rymu muze mit od zubu. U nas se vzdy vyplati jit ven, prijde mi, ze to hodne pomaha. Rymu neresim a chodime jako kdyby ji nemel. Jinak ja tomu teda neverila, ale davam do nosu MM, lepsi jal naky atb kapky. 4. Den uz nema rymu ani mladsi, ani starsi. U prvniho jsem odsavala jak blazen, u druheho dokud to tece, neodsavam. Pod nosem nic nemazu a kdyz maji takovy ten lisej, tak modra indulona.

• Citovat
  • Upravit
1175
11.10.19 09:55

Mám 3-týdenní miminko a po dvou dnech po propuštění z porodnice se u malé objevila rýma. Mám za to, že ji chytla v porodnici, byla tam dost nemocná sestra, ktera sice nosila roušku, ale miminka jsou hold v tomto období hodně náchylná :zed: na doporučení dr. dát matraci do vyvýšené polohy, stříkat dětskou Vincentku, a odsavat (máme odsávačku na vysavač a je super) a hlavně zvlhčovat vzduch.. Pověsit mokrou plinu na postýlku a topení.. Ven chodíme, lépe se jí dýchá.. Rýma ustoupila až teď skoro po 14 dnech. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
16.12.19 11:00

@MáškaMarie33 můžu se prosím zeptat od jakého měsíce můžu používat? Malá má 9 měsíců tak bych mohla ne? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
16.12.19 11:03

Maminky můžu se zeptat malá má (9 měsíců) cca už týden rýmu a sem tam zakasle ale spíš jako že si odkasle hlen, horečku nemá a nemá ani nějak nazloutly ten sopilek, myslíte že máme zajít k doktorce… Nepoužívám žádné kapky jen zvlhcim mořskou vodou a vysávám… Dávám do lampy eukaliptus… Večer se nějak nedusí ale jde slyšet jak tam toho sopliku má hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí