Prdíky nebo jít za Dr.?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9.10.19 21:00

Prdíky nebo jít za Dr.?

Ahoj, už 4 den můj 4 měsíční synek má bolesti bříška. Byla jsem u naší pediatricky, ta řekla, že je vše v pořádku. Zrovna nebyl nafouknutej. Má chvilky kdy se usmívá ale většinu času co je vzhůru, tak probreci, nebo spíš prorve. Když ho dám do teplé lázně tak co 3 vteřiny prdí, pak se intervalu zkrátí asi po 15 min a prdí co vteřinu každý si klepe na hlavu, že moc prehanim, ale když má někdo prdíky tak se vyprdi a uleví se mu ne? Ten jeho stav stále trvá a nelepší se.. co mám dělat nebo je to normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
981
9.10.19 21:24

Ahoj a kojis, nebo je na um? Mas kapicky na prdiky? Fenyklovy, hermankovy, caj,…? Trosicku odvaru z kminu.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
9.10.19 22:11

Má syn i nějaké jiné příznaky nepohodlí? Třeba hlenovitou stolici, ublinkává po jídle, ekzém? Může se jednat i o ABKM. Případně pokud už nedáváš zkus kvalitní probiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3903
9.10.19 22:13

A nezavedla jsi nějaký příkrm? Nebo - pokud kojíš - nezačala jsi jíst něco co předtím ne?
Je divné, že by začal mít takové problémy ze dne na den bezdůvodně.
Zkus s ním pořádně cvičit, ať se hýbe - to mu pomůže rozhýbat střeva. Teplé koupele taky pomáhají, nebo koupit nahřívací polštářky a ty mu dát na bříško. Nebo bříško masírovat (je na to i gel Pupík).
Pokud se pediatričce zdá v pořádku, tak to budou asi opravdu prdíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
981
9.10.19 22:17

Ano, jak rika @LilyJane hodne cvicit, na brisko, a mazat brisko pupikem taky jsem to tak delala.. pokud davas um, tak jaký? Co zkusit nejaky primo tomu urceny? My meli stimhle hrozny problemy.. davala jsem bebu sensitive a opravdu pomohla.. a taky kapicky sab simplex.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.10.19 22:28

Kapičky mám, dávala jsem espumisan teď jsem zkusila baby vám, cvičím s nim, vše co tu píšete, akorát mu teď pomáhá jen ta koupel, začala jsem cca před týdnem s příkrmy, ale vysadila jsem to hned první den jak měl ty křeče. Za UM mám babyvitu, máme ho už 2 mesice. Je pravda že vyvádí hned po mlice, ale třeba ho tam něco tlačí v tom zadečku, co nemůže vykakat.. přijde mi to tak protože tlačí, otevře se mu konečník, a pak se lekne zatáhne prdelku a jen tak mu je zase neskrcim a když jo, tak strašné pláče, takže mám strach mu je skrcit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3903
10.10.19 20:10

No příkrmy jsou celkem velká zátěž, tak mu to možná rozhodilo trávení.
Zkusila bych koupit nějaké kvalitní probiotika a přidávat mu je do mlíka a možná by bylo fajn si pořídit rektální rourku, abys mu mohla třeba pomoct, když bude mít hodně velké křeče.
Jinak pozor na ten Espumisan, může způsobovat zácpu. Alespoň u nás to tak bylo, sice ne nijak drasticky, ale rozhodně teď kadí líp, když už Espumisan nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
981
10.10.19 21:25

Espumisan nasemu malýmu taky nedelal dobre.. sab simplex mu ulevily… zkus ty.. a treba to ma z toho mlicka.. no nas to preslo mezi 4-5m..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.19 22:23

Dnes jsem změnila na humanu Um, měl za dnešek 2 flešky, křeče má až teď večer, páč jsem ho vykoupala, dávala na bříško, prostě jsem chtěla aby se trochu hýbal..jinak jsme měli dnes dost lítání, takže byl hodně v kočárku, v podstatě to má od té doby co jsme se začali hýbat.. začal opět tlačit, otevírá se mu zadeček, pláče u toho a tak divne klepave hází rucickama..ze spaní se kroutí. j,ale nejde mu to vykakat nebo já nevím co ho tam může tlačit..bojím se ho nutit ho aby tlačil, takže násilím mu ty nožičky nedrzim radši…nevim co mam dělat, když je ale v klidu tak mu v podstatě nic není, jen když ho rozhýbu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.19 22:24

A má suchý kasel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.19 22:42

A ještě mame problém ho dát do vajíčka nebo do vibračního lehátka..okamžitě se vzpírá a začíná brečet, holky prosím nevíte co by mu mohlo být, nebo co mám dělat? Mám jít znova za Dr.? Ale ona tvrdí že mu nic není, ale já vím že jo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.10.19 03:19

A ještě mame problém ho dát do vajíčka nebo do vibračního lehátka..okamžitě se vzpírá a začíná brečet, holky prosím nevíte co by mu mohlo být, nebo co mám dělat? Mám jít znova za Dr.? Ale ona tvrdí že mu nic není, ale já vím že jo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3903
11.10.19 07:56

No podle toho co píšeš bych řekla, že má zácpu. Kup si rektální rourku a zkus mu pomoct.
Na nové UM se má přecházet postupně a ne, že ze dne na den dostane úplně nové, to jim může pěkně rozhodit zažívání. Něco ho prostě zabetonovalo a ho to strašně bolí, obzvlášť když se mu začnou hýbat střeva. Můžeš mu dát trošku víc vody, nebo fenyklového čaje ať si to tam naředí…
Jinak se nás neptej, pokud to tak cítíš tak malého seber a běž k doktorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.10.19 21:51

Jenže on se normálně vykaka..a u doktorky jsem byla ale když jsme tam byli tak zrovna byl docela v pohodě..ta řekla že je v pořádku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí