Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, synovi se začali v neděli protrhávat dvě stoličky. V noci strašný pláč, přes den kňourá a vzteká se, strašně slintá, je opruzený a ještě k tomu vodová rýma od pondělí. Jak dlouho může taková rýma k zubům trvat? Díky
My už jí máme 3 den…k tomu se přidala i viróza..takže teplota, slintá, je nervózní, častěji kadí a má šíííílenou rýmu. jedou nám asi 4 zuby najednou ![]()
jéé, my to máme taky. ale spíše z nachlazení asi. lezou nám zoubky, máme rýmu, přes noc nemůžem dýchat a k ránu pokašláváme. takže my spíše nachlazení.
U nás to bylo nedávno. Než ta stolička vylezla, měl mrňous 2 týdny vodovou rýmu, k ránu měl kašel jak vá rýma teče do krku. Průjem naštěstí měl jenom jeden den. Zato protiva byl celou dobu - vždy odpoledne. Tak ať vám to trvá kratší dobu.
@lucenka píše:
U nás to bylo nedávno. Než ta stolička vylezla, měl mrňous 2 týdny vodovou rýmu, k ránu měl kašel jak vá rýma teče do krku. Průjem naštěstí měl jenom jeden den. Zato protiva byl celou dobu - vždy odpoledne. Tak ať vám to trvá kratší dobu.
No to je to samé u nás, jen odpoledne je strašně protivný, vždy ale jen, když jsme doma. Venku se dá víc zabavit a je v pohodě. Tak doufám, že rýma tu nebude 2 týdny. Ach jo, ty zuby…
Prosím o radu. Dcera 2,5roku strašně pláče..ma od rána hustou rýmu a rudé tváře(ted večer) nedostaneme z ni kloudnou větu co ji je.
Usnula v 6 ale od te doby se budí s pláčem. střídavě. Teplota 37.1.
Souvisí rýma s růstem stoliček!??? Jinak nevím co ji je.:-(((
Klidně to být může, ty poslední stoličky jsou prevíti. Syn má rýmu vždycky, když mu aktuálně leze nějaký zub. Jak mu rýma ve spaní teče do krku, tak má pak kašel. Plus k zubům mívá i teplotu - takže se u něj nepozná, jestli je nastydnutý, nebo zuby ![]()
Když se mi takhle budí s pláčem, tak to zuby bývají - zkusím dát nurofen a většinou to zabere a usne.
Ale taky to může být počínající viróza, nachlazení - třeba ji bolí v krku a proto pláče…
@Etcetera78 To stejné máme tento týden-malá (27m) začala soplit, být protivná, nateklé stoličky. Stěžovala si i na zuby i na krk. Stoličky venku, rýma pokračuje, už jsme tu virozu lapli všichni doma
.Malá je na tom momentálně nejlíp ![]()
@BabyBella určitě můžeš paralen čípky
držím palce, ať zaberou a vyspíte se ![]()
@luca241 no, já to v podstatě určuju virózu/zuby podle jeho sestry - ta většinou něco přinese ze školky, takže začne mít příznaky a po ní Vojta. Když sestra příznaky nevykazuje, ale Vojta jo, tak to přikládám zubům
Jako jemu až ty stoličky vylezou, já budu tak šťastná, snad se konečně normálně vyspím
On má vždycky tak tři dny klidu na tři týdny „lezoumuzuby“, ale ty poslední se ne a ne objevit ![]()
@Etcetera78 píše:
@luca241 no, já to v podstatě určuju virózu/zuby podle jeho sestry - ta většinou něco přinese ze školky, takže začne mít příznaky a po ní Vojta. Když sestra příznaky nevykazuje, ale Vojta jo, tak to přikládám zubůmJako jemu až ty stoličky vylezou, já budu tak šťastná, snad se konečně normálně vyspím
On má vždycky tak tři dny klidu na tři týdny „lezoumuzuby“, ale ty poslední se ne a ne objevit
No, my si se zubama užívaly od necelých 4.měsíců a já vždy záviděla kamarádkám, které vůůůůbec neregistrovaly, že děckám rostou zuby
. a teď mě ty poslední 2 horní vyvedly z míry, protože jsem myslela, že už je dávno má. Cca před půl rokem měla 18 zubů(obrovské scény u spodních posledních stoliček) a já tak nějak doufala, že aspoň poslední dvě horní vylezly v poklidu, že to byly jediné zuby, o kterých jsme nevěděly, že lezly. a nee. chápu tě moc
ani při čištění mě nikdy nenapadlo zuby spočítat
.Takže teď jsem rýmu opět přisoudila stoličkám. a ono nee. Máme celá rodina zánět nosohltanu
.
Jee to jsem celkem potesena ze ma ryma meho chlapecka takoveto oduvodneni, prirozene posilime imunitu a jeste budeme mit snad uz brzy prvni zub
![]()
Můj 18ti měsíční syn, má od září již 4. rýmu. Prostě to jen teče z nosu. A to má teprve venku 4 zuby a od září rostou dva špičáky nahoře. Strašný…
Zdravím, tak moje 6měsíční dcera má už 14dní rýmu, nejprve začla jako viroza, horečky ustaly, ale rýma se drží, když už jsem myslela, že ustupovala, tak byla tak den o. k. a pak se to rozjelo ještě více. Dávám jí inhalace, kapky nepomáhají. Ted přes svátky jsme to nějak ustály a pak šly k dr.ta nám dala spiropent a atb kapky do nosu, pomohlo to docela dost. Druhý den, že máme jít na kontrolu ke své dr.ta řekla, že už je to o. k.,že kdyby byla více zahleněná, mám dát inhal. mucosolvan, jinak už je téměř v pořádku. No a dnes jsme se třetí den vzbudily s horečkou 38,4 a lehce průjmem, tak ted poradtě, co se děje? Na pusu si nenechá sáhnout do ní taky ne(to ale může být tím, jak jí pořád kapu, odsávám hleny, už se cuká, jen jak chytnu hlavu),slintá normálně, občas si něco žužle, třeba ruku, hračky moc nechce.Je plně kojená, pač jídlo už měsíc bojkotuje.Jsem z toho na nervy.je protivná, tak jedeme nurofen, ten teda hlavně na horečku. Myslíte, že to můžou být ty zuby? Jinak už fakt jako nevím, snažím se věřit oběma mudrám, že se snad nespletly.