Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, moji temer 3 lete dceri byl zjisten zlaty stafylokok v nose a infekce E-coli v moci, ma furt ucpanej nos a neustale chodi curat. Mudra nam dala jen nosni kapky, myslite, ze je to dostacujici?
Mate nekdo zkusenosti se stafylokokem?
ahojda, tak já teda nemám zkušenost u dětí a ne v nose, ale já mám už několik měsíců stafilokoka v oku, což způsobuje častá ječná zrna. Bylo mi řečeno že nic jinýho to neudělá ale že když se toho budu chtít zbavit tak jedině naočkovat nějakou vakcínou která je děsnej driák. Dali mi před těhu na zkoušku jednu várku a to naředěnou co to se mnou udělá a já měla tak hnusnou reakci že jsem na další už nešla, takže teď zase bojuju s ječným zrnem.
ahoj
na močovou infekci E. coli, pokud chodí stále čurat - tzn. má příznaky infekce by měla dostat antibiotika a to podle citlivosti ![]()
pokud ten Zlatý stafylokok z nosu není MRSA, tak to bych neřešila, ale i MRSA má v nosu spousta lidí a nic se neřeší… ![]()
dekuju holky, no ta ekoli je 10 na 4, ale cert se v tom vyznej
no jako infekce se bere od 1O na 6až7, ale jestli pořád chodí čurat tak by se to asi přeléčit mělo.....pokud teda namá antibiotika nějak často…
Ahoj,
Tak zlaťáka mám třeba v krku. Tedy aspoň jsem před dvěma lety měla, už se to nekontrolovalo, ATB se na to nedávají, když není zánět. Po přeléčení se obvykle stejně vrací na původní stanoviště a někdy časem zmizí sám od sebe. Má to hodně lidí. Tehdy mi jen doporučili cucat dezinfekční pastilky.
E.colli v moči, jak už tu psaly. Má-li holčička potíže s čůráním, mělo by se zkontrolovat s odběrem sterilní moče (hodně často bývé nález jen kontaminace vzorku) a případně přeléčit.
Mela jsem v říjnu ve steru zlatého stafylokoka, přeléčený byl atb a teď me zas začalo bolet v krku a nos mám bolavý, ani bych to neřešila kdyby me k tomu ještě nebolel zub
asi tam mám zánět. Chtěla jsem se zeptat jestli když je ten stafylokok není nebezpečné vrtat a nebo trhat zub?:-(Docela se bojím vrtat do zubů aby se mi nedostal nějak do krve.