Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den maminky, mám 4,5měsíčního chlapečka. Už v porodnici měl rýmu a od té doby pořád soplíme..někdy má rýmu silnější a někdy slabší, ale od narození jí má pořád a nejsem schopna se jí zbavit..neměla jste některá stejný problém? děkuji
Určitě je to rýma??? Existuje na to výraz, ale teď nevím, jaký
Na 2 měsíční KO jsem doktorce tvrdila, že malá má rýmu, pořád chrápe a jakoby měla plný nos. Dokonce i v porodnici jsem s tím šla za sestřičkamam, ale vždy mně tvrdily, že rýmu nemá. Naše pediatrička mi pak říkala, že se tento stav nějako jmenuje, prostě ještě nejsou někde v krku ztvrdlé chrupavky (nebo tak něco) a pak to zní, jako když dítě má rýmu. Často to mají mimina s refluxem. Do nejpozději do roka se to spraví
U nás už je to dobré a i reflux se pomalu lepší.
@silvik.sk píše:
Určitě je to rýma??? Existuje na to výraz, ale teď nevím, jakýNa 2 měsíční KO jsem doktorce tvrdila, že malá má rýmu, pořád chrápe a jakoby měla plný nos. Dokonce i v porodnici jsem s tím šla za sestřičkamam, ale vždy mně tvrdily, že rýmu nemá. Naše pediatrička mi pak říkala, že se tento stav nějako jmenuje, prostě ještě nejsou někde v krku ztvrdlé chrupavky (nebo tak něco) a pak to zní, jako když dítě má rýmu. Často to mají mimina s refluxem. Do nejpozději do roka se to spraví
přesně to nám řekla doktorka taky. a pak si tu maminky stěžují, že dítě má zadní rýmu (nemá, malé dítě ještě nemá utvořené dutiny), ale že nic neodsají.
@silvik.sk píše:
Určitě je to rýma??? Existuje na to výraz, ale teď nevím, jakýNa 2 měsíční KO jsem doktorce tvrdila, že malá má rýmu, pořád chrápe a jakoby měla plný nos. Dokonce i v porodnici jsem s tím šla za sestřičkamam, ale vždy mně tvrdily, že rýmu nemá. Naše pediatrička mi pak říkala, že se tento stav nějako jmenuje, prostě ještě nejsou někde v krku ztvrdlé chrupavky (nebo tak něco) a pak to zní, jako když dítě má rýmu. Často to mají mimina s refluxem. Do nejpozději do roka se to spraví
Syn měl přesně to samé, při spaní chrápal a vydával zvuky, jako když má ucpaný nos. Naše doktorka mi to vysvětlila jako „nedovyvinuté“ měkké patro.
Jinak trochu hlenů čas od času v nosánku je taky normální. Nosní sliznice se tím čístí.
Ahoj, my mame taky rymu. Malé jsou tři měsíce a rymu ma dva a půl mesice. Nejdriv jsem pouze odsavala a cistila, ale rýma přetrvavala. Byla jsem s dcerou na orl, kde napsali pamykon kapky, ten to trochu uvolnil ale není to 100%. Ted na tříměsíční prohlidce lékařka doporučila mazat hrudniček a zada tymianovou masti 2× denne a strikam ještě sterimar s mědí. No, ťuk ťuk zda se, že to zabírá. Snad i to počasí bude lepší a ryma zmizí uplně.
Děkuji za rady..když to tak čtu tak máte pravdu všechny..počkám a uvidím co bude dál ![]()