Při šesté nemoci febrilní křeče

165
21.3.16 12:27

Při šesté nemoci febrilní křeče

Chtěla bych se zeptat, zda někdo měl první febrilní křeče při šesté nemoci. Je to zhruba asi týden, co se nám to stalo. Můj syn(14m) byl zdravý a nechala jsem ho očkovat synflorixem, večer přišly horečky a druhý den febrilní křeče. Horečky trvaly několik dní a když klesly, osypal se. V nemocnici mi bylo řečeno, že se jedná o šestou nemoc. Byla jsem poučena, že dávat diazepam při 38st. Jde mi o to, že ty febrilní křeče jsme měli jen s tou šestou nemocí nebo se to může opakovat? Jsem z toho furt vystrašená, nejhroznější zážitek v mém životě a manželovi jsem řekla, že ani v létě nechci jet se synem do zahraničí..To se mu nelíbí, protože si myslí, že budu vystrašená asi do jeho 5-6let, kdy na to přestanou děti trpět :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5418
21.3.16 12:28

@amina100 febrilní křeče se můžou při vysoké horečce opakovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
21.3.16 12:37

Bohuzel pokud uz je jednou mel je pravdepodobnost ze se budou opakovat pri teplotach, ale samozrejme pravidlo to neni..ale ma ted k nim vetsi dispozice. Preju pevne nervy, poradim peclive vse nastudovat o febrilnich krecich a holt nezbyde nez byt vzdy pripravena a hlavne vedet co delat kdyz nastanou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
21.3.16 12:46

Jsem z toho zmatená, protože na netu na wikipedii píší, že šestá nemoc je častou příčinou febrilních křečí. Na horečky syn trpí poměrně často, protože od školkové sestřičky chytá všechny hnusné bacily, ale ty křeče přišly až se šestou nemocí..Už to nechci nikdy zažít!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.3.16 12:49

@amina100 febrilky se můžou opakovat, bohužel.. zažila jsem se starším a fakt díky, nikdy více.. jak jde teplota nad 39 st, ihned dávám diazepan :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
21.3.16 12:49

@JayLee Dcera často trpí na horečky a před měsícem je měla osm dní, bylo to na palici, ale tehdy jsem si ještě nepřipouštěla možnost nějakých febrilních křečí. Takže i v 7 letech, to je hrůza. A jezdíte normálně na dovolenou i do zahraničí? Měli jsme oči v sloup, prohnutý byl, modral a přestával dýchat, volala jsem záchranku…Teď už mám doma diazepam i do zadečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.3.16 12:56
@amina100 píše:
Jsem z toho zmatená, protože na netu na wikipedii píší, že šestá nemoc je častou příčinou febrilních křečí. Na horečky syn trpí poměrně často, protože od školkové sestřičky chytá všechny hnusné bacily, ale ty křeče přišly až se šestou nemocí..Už to nechci nikdy zažít!!!

Šestá nemoc jako taková spočívá v několika dnech vysokách teplot a pak vyrážce. Febrilní křeče jsou od vysoké horečky. Jedinec, který na horečku reaguje křečema, je může mít při jakékoliv nemoci dopovázené vysokou teplotou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1245
21.3.16 13:09

Bohužel i moje dcera trpí na febrilní křeče. První dostala také při šesté nemoci, když jí bylo pouhých 9 měsíců. Od té doby bere diazepam při každé teplotě nad cca 37,8. Vím, že pokud bych jí ho nedávala, tak by bylo zle…už 2× měla zase lehký náznak při vyšších teplotách, když diazepam přestával účinkovat (cca po 7 hodinách od podání). Budete pravděpodobně sledováni na neurologii. My máme nyní 27 měsíců a teprve nedávno ji očkovali čtvrtou dávkou hexa (neurolog očkování po febr. křečích na chvíli zakázal). Živou vakcínu máme zatím taky posunutou, dokud Mudr. nepovolí. A do zahraničí bych se taky nebála. Byli jsme v Řecku, když bylo malé 1,5 roku. Našlapaná lékárnička, kdyby něco…ale vše bylo v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
21.3.16 13:19

Díky za reakce. Můžu se ještě zeptat, jak správně srážet teplotu, každý doktor říká něco jiného. V nemocnici řekli omotat mokrý ručník od prsou dolů..Pak samozřejmě podávat diazepam a antipyretika. Můj brouček ho bral asi těch 5 dnů a vypadal po něm příšerně, jak zdrogovaný :zed: Když se nám to stalo, tak jsem zrovna srážela teplotu způsobem, že jsem ho posadila do vaničky, kde byla trocha vody asi o teplotě 37st. A asi po dvou minutách to přišlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
21.3.16 13:21

@Svistice Já vím, že šestá nemoc za to nemůže. Jen mě zaráží, že horečky jsme měli už hodněkrát díky dceři, která nosí ze školky bacily a problém nebyl. A první křeč přišla až se šestou nemocí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
21.3.16 13:27

U dcery se febrilky objevily poprvé v 11 měsících při infekci horních cest dýchacích a další měla v 27 měsících. Jen bych upozornila, že febrilky vznikají při RYCHLÉM vzestupu teploty, na kterou nedokáže mozek zareagovat. Dcera měla druhé febrilky při pouhých 38,1°C, zničehonic, byla naprosto v pohodě, pak záchvat- oči v sloup, třes, promodrávala, nemohla dýchat, podezření na laryngitidu, který se nepotvrdilo a po něm v pohodě. Připadala jsem si v nemocnici jako simulant. Bez teploty, bez kašle, bez ničeho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
23.3.16 20:55

Tak starší skoro čtyřletá dcera má po týdnu ve školce zas kašel a horečky. Teď, když malý prodělal febrilní křeče, tak se ze mě stala pěkně vystrašená máma :zed: Teď, aby to malý nechytnul. Dceři už nevím, co bych dala na imunitu. Nemáte někdo zkušenosti s kvalitním aloe vera. Dcera sestřenky to od začátku roku užívá a říká, že od té doby nebyla nemocná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí