Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak to jsi viděla málo. Učím v mš a děti teď mají kašel, rýmu někdo i spalovou angínu
@Anonymní píše:
Ahoj. Prosím potřebuji radu. Je normální mít v létě (v těch horkách teď) rýmu, nachlazení? Já to snad v životě nezažila! Kamarádka u nás byla před pár dny na návštěvě s malým synem čtyřletým a on prskal, oči nateklé, rýma tekla… Kamarádka tvrdila, že to vlastne nic není. Sama bych neřešila, ale mám doma malé mimino 5 měsíců.A dnes volala a mezi řečí, že taky akorát dosmrkava rýmu, že asi alergie. Máme k nim jet zitra a v neděli na pouť. Myslíte, že můžeme? Je to nakažlivé? Já znám odjakživa jen nemoci od podzima do jara, v létě jsem nikoho nemocného rýmou, vyjma alergií, za svou existencí neviděla. Nerada bych naše mimi zbytečně ohrozila. Děkuji všem, omluva za anonym, kamarádka je tu také.
To vypadá na alergickou rýmu, a ta nakažlivá není, ale být na místě kamarádky, snažila příznaky dítěti zmírnit, musí ho to dost trápit
Jojo, spousta lidí je nastydlých. Jak je horko, tak snadno někde ofoukne studeným vzduchem. No a pokud jejich rýma není alergického původu, tak samozřejmě nakažlivá je.
Klidně může být klasicky nachlazená - rýma, kašel. Švagr to teď taky někde chytnul a smrká a heká snad hůř, než v zimě. A alergie to určitě není.
Může to být alergie e stejně tak začátek anginy, nejezdila bych s mimcem nikam, ale znám lidi kterým je to jedno…
Já teď ležím se zánětem dutin, takže za mě taky normální
ale nakažlivé to je, ať už rýma, nebo cokoliv, kde tečou nudle. Kamarádku se ctyrletakem bych poslala do pr.. v 5 měsících je fakt zbytečné vystavovat mimčo infekci skolkoveho dítěte
jako nijak mimco vážně neohrozis, ale riskujes, že strávíte úžasných pár dní s nosní odsávačkou a chrcenim ze spaní
ctyrletak se vysmrka sám, ale tvé dítě ne. Za mě fakt zbytečné ![]()
Tak my zrovna ted rušili dovolenou. Škrábání v krku, kašel, rýma a zvýšená teplota. Smrkáme zelenej hnus. Uz to trvá přes týden. Paráda. ![]()
No paráda.
Tak už jsem na světě skoro 35 let a tohle mě naštěstí úplně minulo. Léto se pro mě rovnalo minimu nemoci a jak vidím, opak je pravdou. Achjo! A je alespoň nějaká šance se tomu vyhnout? Například když se nebudou objímat, pusinkovat a budeme převážně venku? Těšila jsem se k nim a teď fakt nevím. ![]()
Zakl.
Jojo, u nás taky vládne rýmička, viry mají párty. Já byla v červnu taky nemocná, když jsem byla na rodičáku.
@Anonymní píše:
No paráda.Tak už jsem na světě skoro 35 let a tohle mě naštěstí úplně minulo. Léto se pro mě rovnalo minimu nemoci a jak vidím, opak je pravdou. Achjo! A je alespoň nějaká šance se tomu vyhnout? Například když se nebudou objímat, pusinkovat a budeme převážně venku? Těšila jsem se k nim a teď fakt nevím.
Zakl.
Syn se nelíbal a chytil to. Nikdo z nás to nemá. Já bych k nemocným lidem nejezdila s miminem ![]()
@Anonymní píše:
No paráda.Tak už jsem na světě skoro 35 let a tohle mě naštěstí úplně minulo. Léto se pro mě rovnalo minimu nemoci a jak vidím, opak je pravdou. Achjo! A je alespoň nějaká šance se tomu vyhnout? Například když se nebudou objímat, pusinkovat a budeme převážně venku? Těšila jsem se k nim a teď fakt nevím.
Zakl.
Já se také těšila kolikrát ke kamarádce, ale když mám nemocné dítě nikam nelezu, stejně tak když onemocní dítě jí.
Kamarádky malá má teď rýmu, zapli doma klimatizaci a ona z toho nastydla
ale jinak řadí hlavně angíny, tohle počasí tomu nahrává.
@Anonymní píše:
Zakl.
To je na tobě. Ale tyhle infekce jsou převážně přenosné vzduchem, takže když pojedete, počítej s tím, že to mimčo chytne. Osobně bych nejela, nechala bych to na jindy, až budou zdraví ![]()
Ahoj. Prosím potřebuji radu. Je normální mít v létě (v těch horkách teď) rýmu, nachlazení? Já to snad v životě nezažila! Kamarádka u nás byla před pár dny na návštěvě s malým synem čtyřletým a on prskal, oči nateklé, rýma tekla… Kamarádka tvrdila, že to vlastne nic není. Sama bych neřešila, ale mám doma malé mimino 5 měsíců.
A dnes volala a mezi řečí, že taky akorát dosmrkava rýmu, že asi alergie. Máme k nim jet zitra a v neděli na pouť. Myslíte, že můžeme? Je to nakažlivé? Já znám odjakživa jen nemoci od podzima do jara, v létě jsem nikoho nemocného rýmou, vyjma alergií, za svou existencí neviděla. Nerada bych naše mimi zbytečně ohrozila. Děkuji všem, omluva za anonym, kamarádka je tu také.