Rýma v létě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.6.19 22:15

Rýma v létě?

Ahoj. Prosím potřebuji radu. Je normální mít v létě (v těch horkách teď) rýmu, nachlazení? Já to snad v životě nezažila! Kamarádka u nás byla před pár dny na návštěvě s malým synem čtyřletým a on prskal, oči nateklé, rýma tekla… Kamarádka tvrdila, že to vlastne nic není. Sama bych neřešila, ale mám doma malé mimino 5 měsíců. :nevim: A dnes volala a mezi řečí, že taky akorát dosmrkava rýmu, že asi alergie. Máme k nim jet zitra a v neděli na pouť. Myslíte, že můžeme? Je to nakažlivé? Já znám odjakživa jen nemoci od podzima do jara, v létě jsem nikoho nemocného rýmou, vyjma alergií, za svou existencí neviděla. Nerada bych naše mimi zbytečně ohrozila. Děkuji všem, omluva za anonym, kamarádka je tu také. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2596
21.6.19 22:17

Tak to jsi viděla málo. Učím v mš a děti teď mají kašel, rýmu někdo i spalovou angínu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
21.6.19 22:20
@Anonymní píše:
Ahoj. Prosím potřebuji radu. Je normální mít v létě (v těch horkách teď) rýmu, nachlazení? Já to snad v životě nezažila! Kamarádka u nás byla před pár dny na návštěvě s malým synem čtyřletým a on prskal, oči nateklé, rýma tekla… Kamarádka tvrdila, že to vlastne nic není. Sama bych neřešila, ale mám doma malé mimino 5 měsíců. :nevim: A dnes volala a mezi řečí, že taky akorát dosmrkava rýmu, že asi alergie. Máme k nim jet zitra a v neděli na pouť. Myslíte, že můžeme? Je to nakažlivé? Já znám odjakživa jen nemoci od podzima do jara, v létě jsem nikoho nemocného rýmou, vyjma alergií, za svou existencí neviděla. Nerada bych naše mimi zbytečně ohrozila. Děkuji všem, omluva za anonym, kamarádka je tu také. :mavam:

To vypadá na alergickou rýmu, a ta nakažlivá není, ale být na místě kamarádky, snažila příznaky dítěti zmírnit, musí ho to dost trápit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
21.6.19 22:22

Jj, bacha, jsou angíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21502
21.6.19 22:23

Jojo, spousta lidí je nastydlých. Jak je horko, tak snadno někde ofoukne studeným vzduchem. No a pokud jejich rýma není alergického původu, tak samozřejmě nakažlivá je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
21.6.19 22:23

Klidně může být klasicky nachlazená - rýma, kašel. Švagr to teď taky někde chytnul a smrká a heká snad hůř, než v zimě. A alergie to určitě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
21.6.19 22:27

Může to být alergie e stejně tak začátek anginy, nejezdila bych s mimcem nikam, ale znám lidi kterým je to jedno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
21.6.19 22:29

Já teď ležím se zánětem dutin, takže za mě taky normální :nevim: ale nakažlivé to je, ať už rýma, nebo cokoliv, kde tečou nudle. Kamarádku se ctyrletakem bych poslala do pr.. v 5 měsících je fakt zbytečné vystavovat mimčo infekci skolkoveho dítěte :zed: jako nijak mimco vážně neohrozis, ale riskujes, že strávíte úžasných pár dní s nosní odsávačkou a chrcenim ze spaní :roll: ctyrletak se vysmrka sám, ale tvé dítě ne. Za mě fakt zbytečné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
21.6.19 22:30

Tak my zrovna ted rušili dovolenou. Škrábání v krku, kašel, rýma a zvýšená teplota. Smrkáme zelenej hnus. Uz to trvá přes týden. Paráda. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.19 22:32

No paráda. :lol: Tak už jsem na světě skoro 35 let a tohle mě naštěstí úplně minulo. Léto se pro mě rovnalo minimu nemoci a jak vidím, opak je pravdou. Achjo! A je alespoň nějaká šance se tomu vyhnout? Například když se nebudou objímat, pusinkovat a budeme převážně venku? Těšila jsem se k nim a teď fakt nevím. :(
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
53518
21.6.19 22:33

Jojo, u nás taky vládne rýmička, viry mají párty. Já byla v červnu taky nemocná, když jsem byla na rodičáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
21.6.19 22:34
@Anonymní píše:
No paráda. :lol: Tak už jsem na světě skoro 35 let a tohle mě naštěstí úplně minulo. Léto se pro mě rovnalo minimu nemoci a jak vidím, opak je pravdou. Achjo! A je alespoň nějaká šance se tomu vyhnout? Například když se nebudou objímat, pusinkovat a budeme převážně venku? Těšila jsem se k nim a teď fakt nevím. :(
Zakl.

Syn se nelíbal a chytil to. Nikdo z nás to nemá. Já bych k nemocným lidem nejezdila s miminem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
21.6.19 22:35
@Anonymní píše:
Zakl.

Já se také těšila kolikrát ke kamarádce, ale když mám nemocné dítě nikam nelezu, stejně tak když onemocní dítě jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
21.6.19 22:43

Kamarádky malá má teď rýmu, zapli doma klimatizaci a ona z toho nastydla :roll: ale jinak řadí hlavně angíny, tohle počasí tomu nahrává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
21.6.19 22:52
@Anonymní píše:
Zakl.

To je na tobě. Ale tyhle infekce jsou převážně přenosné vzduchem, takže když pojedete, počítej s tím, že to mimčo chytne. Osobně bych nejela, nechala bych to na jindy, až budou zdraví :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí