Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ahoj. Prosím potřebuji radu. Je normální mít v létě (v těch horkách teď) rýmu, nachlazení? Já to snad v životě nezažila! Kamarádka u nás byla před pár dny na návštěvě s malým synem čtyřletým a on prskal, oči nateklé, rýma tekla… Kamarádka tvrdila, že to vlastne nic není. Sama bych neřešila, ale mám doma malé mimino 5 měsíců.A dnes volala a mezi řečí, že taky akorát dosmrkava rýmu, že asi alergie. Máme k nim jet zitra a v neděli na pouť. Myslíte, že můžeme? Je to nakažlivé? Já znám odjakživa jen nemoci od podzima do jara, v létě jsem nikoho nemocného rýmou, vyjma alergií, za svou existencí neviděla. Nerada bych naše mimi zbytečně ohrozila. Děkuji všem, omluva za anonym, kamarádka je tu také.
Zrovna má syn rýmu, asi ze školky. Taky jsem se divila. Krásné počasí a teploty a teče mu z nosu. On už se uzdravuje a mě dnes začalo bolet v krku. Ach jo.
Já nebyla nemocná snad dva roky a teď jsem lehla asi dva týdny zpátky… Nakazil mě starší syn… A teď se oba vystřídali s teplotou
A to se přes celý rok drželi…
Od sestrenky holčička je teď už taky nemocná po druhý, co je teplo… Ve škole u mladšího děti s angínou.. V práci byli se mnou souběžně nemocný další tři lidi.. No mohla bych vyprávět do aleluja ![]()
Já bych jela. Když budeš držet mimino stranou od nemocného a budete venku, tak je podle mne pravdepodobnost nakažení minimální. No a i kdyby to náhodou chytilo, tak na to neumře.
Letos poprvé nás to taky potkalo, obě děti měly zánět spojivek - teda nevím, jestli to byl opravdu zánět, protože naštěstí na to stačil Septonex a nemuselo dojít na antibiotika, jako u mé neteře, prostě zarudlé hnisavé oči. K tomu kašel a rýma, já měla podrážděný krk a nosohltan, smrkám taky, ale u mě je to i alergií. Četla jsem nedávno článek, že je to letos ve větší míře, různé angíny a podobně.
Pokud ma alergii, chytit to mimco nemuze. Taky mam alergii a jako kojici nic dle lekarnice nemuzu…smrkam a kejcham a mala ode me teda nic nechytla
polud budete venku a deti nebudou u sebe, asi bych jela…pokud by byly nekde u sebe v uzavrenym prostoru, tak ne ![]()
Obě děti ( 4,5 a 2,5) mi teď soplí, mladší do zelena. Alergie to není, čili v klidu rýmečka i v létě. Asi bych s niminkem nejela. Jako venku je mensi riziko nakazy, ale přece…u těch prťousů je to dost nepříjemné..
Byla jsem loni i letos se synem v aquaparku, kde je celkem dost studena voda a i celkove je tam chladnejc, syn si odtamtud jak loni, tak letos odnesl paradni rymu z nachlazeni, loni v cervenci a letos v cervnu
Obě dvě děti mají teď rýmu… A já mám náběh na angínu…takže možné je vse
Normalka, viry radi i v lete. Mala to dotahla ze skolky a meli jsme ted rymu vsichni. Ji jeste dozniva. Rymu ale neresime, jsme u more, koupe se. S kamaradkami s rymou se vidame bezne (jsme v zahranici, rymy se tu neresi ani ve skolce, ani neresime s kamaradkami, to bysme se nevidely vubec).
Ted jsem dobrala antibiotika a mela silenou anginu, ani polknout vodu jsem nemohla a sileny teploty. Ale nikdo jiny do doma nema.
Tak zrovna mladší ma už třetí den rýmu jak trám a kašel. Normálně bych jela, je to jen rýma