Rýma, kašel, nachlazení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
352
3.3.19 22:58

No dobré to podle mě není. Můžou se jí ucpat dutiny, bolet hlava. Moje dcera byla tak zahleněna, že i špatně slyšela. Dávali ji gromety do uší. Zkus ji s něčí pomocí s tou odsavackou „přeprat“, ať to jde co nejvíc ven..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3094
3.3.19 23:01

Vadí.
Nejdůležitější věc při rýmě je dostat tu rýmu ven. Tzn. smrkat nebo odsát. Můžou se dávat i třeba spreje (Vincentka nebo mořská voda), ale ty jen napomáhají ředění hlenu, odsávat se stejně musí, jinak se jí tam ty bacily budou množit.

Buď dceru budeš muset nějak ukecat, nebo ji někdo musí přidržet.
EDIT: Lepší trocha „násilí“ než zánět dutin nebo nějaká podobná lahůdka.

Příspěvek upraven 03.03.19 v 23:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
3.3.19 23:02

No, muze ji to vletět do usi a zánět str.ucha je na svete…zkus ji proste odsat, ven by to mělo jit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
3.3.19 23:36

Tak už jsi jí to vysála? Ať se jí líp spí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
4.3.19 02:07

Pokud to malý nevadí, a netrpí má záněty, neřešila bych to. Já se na odsávání velmi brzo vykašlala, protože děti pak rvaly tak, že do 5 minut bylo soplu 2 krát víc jak předtím, prostě jsem jen utirala nos. Ono s tou nutnosti smrkat je to taky diskutabilní, někdo z tvrdi, že čím víc se smrka, tom víc hlenu se tvoří, slyšela jsem i názor, že zánět v uchu vznikne často tak, že se to tam dostane při tím tlaku uvnitř při smrkání. Mým synům je 4,7 a skoro 9,nikdo z nich nijak smrkat nechtěl, a nechtějí doteď, a ono popravdě starší dva nikdy v životě neměli takovou rýmu, že by vyloženě potřebovali smrkat, jinak by jim teklo z nosu, nejmensi míval dílny rýmy mezi 9m-2 lety, to jsem jen utirala, od ty doby nikdy…a já sama když mám rýmu, tak musím pořád smrkat…i když to chytím od nich, a oni jen sem tam potáhnout..a mě máma nutila smrkat odmala, takže možná tomu, že čím víc se smrka, tím víc hlenu se tvoří, i docela věřím. Zánět ucha jsem já měla jednou v životě, asi v 7 letech, dutiny jednou,,v prvním
těhotenství, kluci ani jedno z toho nikdy, jedny z velmi mala nemoci, se kterými jsme neměli tu čest…to je dle mě daný hlavně anatomií, kdo má krátkou eustachovku, trpí na to, my ji asi máme dlouhou, když na to vůbec netrpime. Takže za me odsávání není nutnýi když tu budu asi jediná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
4.3.19 06:52

Já bych řekla že vadí, může z toho být krásný zánět středního ucha nebo dutin. Když je dítě tam malé že ještě neumí smrkat musíš ho nějak přeprat a odsat, mě ho taky bylo líto, ale radši ho párkrát za den priplacnu na gauč a vysaju než riskovat že pojedem píchat uši nebo nedej bože punkci dutin. Kolem 3 let se pak naučil smrkat sám, když náhodou dělá drahoty tak pohrozim odsavackou a už jde radši frkat sám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
4.3.19 07:07

@slavuska1 nebudeš jediná, u nás to bylo to samé, jak byly holky malinké a neuměly smrkat, tak jsem zkusila párkrát odsát a nudlí bylo z řevu 3× tolik, že jsem se na to radši vyprdla. Teď už smrkat umí, zánět v uších neměly zatím nikdy (4 a 6 let).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85261
4.3.19 07:11

@Nikoll11 zda z toho bude mit zanet ucha dopredu nevis. Porid si odsavacku na vysavac a behem vteriny je odsata at se ji to libi nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
4.3.19 07:23

Odsavat by se určitě mělo. Hleny jí můžou nadělat pěknou paseku a taky jí z nich může být špatně od žaludku. Já když jsem vysávala hleny dceři, tak jsem si na ní musela sednout, jednou rukou jí chytit ruce za hlavou a druhou jsem vysávala. Byly to regulérní zápasy, ale postupem času přišla na to, že se jí po tom uleví a nakonec si chodila vysávat sama než se naučila pořádně vysmrkat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
5.3.19 00:17
@slavuska1 píše:
1. Pokud to malý nevadí, a netrpí má záněty, neřešila bych to. Já se na odsávání velmi brzo vykašlala, protože děti pak rvaly tak, že do 5 minut bylo soplu 2 krát víc jak předtím, prostě jsem jen utirala nos. 2. Ono s tou nutnosti smrkat je to taky diskutabilní, někdo z tvrdi, že čím víc se smrka, tom víc hlenu se tvoří, 3. slyšela jsem i názor, že zánět v uchu vznikne často tak, že se to tam dostane při tím tlaku uvnitř při smrkání. Mým synům je 4,7 a skoro 9,nikdo z nich nijak smrkat nechtěl, a nechtějí doteď, a ono popravdě starší dva nikdy v životě neměli takovou rýmu, že by vyloženě potřebovali smrkat, jinak by jim teklo z nosu, nejmensi míval dílny rýmy mezi 9m-2 lety, to jsem jen utirala, od ty doby nikdy…a já sama když mám rýmu, tak musím pořád smrkat…i když to chytím od nich, a oni jen sem tam potáhnout..a mě máma nutila smrkat odmala, takže možná tomu, že čím víc se smrka, tím víc hlenu se tvoří, i docela věřím. Zánět ucha jsem já měla jednou v životě, asi v 7 letech, dutiny jednou,,v prvním
těhotenství, kluci ani jedno z toho nikdy, jedny z velmi mala nemoci, se kterými jsme neměli tu čest…to je dle mě daný hlavně anatomií, kdo má krátkou eustachovku, trpí na to, my ji asi máme dlouhou, když na to vůbec netrpime. Takže za me odsávání není nutnýi když tu budu asi jediná

1. Nejde přece jen o záněty dutin. Plný nos, kdy se dá dýchat jen pusou, je přece hroznej vopruz. Nebo tobě to nevadí nebo se ti to nestává?

2. Diskutabilní to není, je lepší odsávat. Při odsátí se sliznice nosu vysuší a může zduřet (což také dává pocit plného nosu), nebo se pak tvoří další hlen, ale jde i o to, že se člověk zbaví toho infikovaného žlutého nebo zeleného hlenu a urychlí se tím léčení.
A proč se ten hlen tvoří? Protože aby sliznice nosu mohla odolávat infekcím, potřebuje být vlhká, resp. pokrytá tenkou vrstvou hlenu - ideálně toho průhledného, neinfekčního, ten se tvoří pořád.
A jak ošetřit nos, aby se po smrkání/odsávání moc neucpával? Nastříkat do nosu slaný roztok, aby sliznice byla vlhká - teoreticky stačí voda se solí, ale lze koupit, jak jsem zmiňovala, např. Vincentku či Sterimaar (Vincentka je výrazně levnější, účinek prakticky stejný). Nebo lze použít konvičku na výplach nosu, ale to je myslím až tak pro předškoláky.

3. Jo, člověk nesmí smrkat ze všech sil, zvláště pak ne po vypláchnutí nosu konvičkou, je to tam v návodu. Při vysávání ale nic takového jako přemístění hlenu do uší myslím nehrozí.

Jo a taky je důležité při rýmě hodně pít, hlen pak tolik netuhne. Případně podat nějaké mukolytikum (lék na ředění hlenu), třeba Biotussil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí