Rýma - nerýma, kašel - nekašel

1027
4.3.11 12:51

rýma,nerýma,kašel,nekašel

holky potřebuji radu,malá už má týden takovou spíš nerýmu,za celý den nezakašle,nic nesmrká,je v pohodě,nic jí nebolí,dobře jí,ale jak jí položím tak se dusí,zvedla jsem postýlku,ale moc to nezabralo,nos ucpaný nemá,jen ty záchvaty kašle po položení,přes den skoro nespí tak 5 minut,protože se kašlem probudí a večer je vyřízená a i když strašně kašle tak se neprobudí,co to je?Že by jí hleny tekli do krku?Ale jaké když nemá rýmu,já nevím jestli s ní jít k doktorce nebo ještě počkat,má to teprve týden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14771
4.3.11 12:58

nám to tak dělá syn,ale je i nachlazený,ale rýma spíše taková ta zadní hustá,že nesmrká,ale jak lehne tak kašle a kašle.takže dostává na noc sinecod a fenistil a spí v pohodě.jinak kašle při námaze,ale jak je v klidu tak nic. :nevim: už mám od dr.slíbené odběry na alergie.ted jsem přemrazila plyšáky s kterými si hraje a ještě půjdou do pračky.
držím palce at to přejde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
4.3.11 12:59

ji jinak u nás byl teď pořád smog,takže je nalomený i z toho… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
4.3.11 13:03

To znám - i osobně. Já bych asi pro klid duše za dr už zašla. Minimálně na konzultaci. A nebo jí třeba zavolej, to by možná stačilo … asi bych do ní prala nějaké kapky s mořskou solí (Physiomer), a pak klasiku na ten kašlík vlhko doma (ručníky na topení), zvednout hlavu … ale to jsi udělala … a těžko poradím něco na ten kašel, určitě něco je, aby jí to tak nedráždilo, i když kašel normálně nemá (jen při ležení), ale raději se poraď s dr nebo v lékárně … já teda dávám klukům v těchle případech Hedelix nebo Ambrosan, zvláště ten Ambrosan mám vyzkoušený i na sobě …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
4.3.11 13:03

Ahoj, taky bych si tipla, že to bude ta zadní rýma, zkus hodně zvlhčovat vzduch v ložnici a stříkat do nosíku mořskou vodu, no možná pro klid bych zašla k doktoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
4.3.11 13:09

já se právě bojím aby to neměla jako já,rýmu mám asi chronickou,kapky už neberu zvykla jsem si,kašlu od podzimu do jara,měla jsem dost alergií,ale tad jsou v normě a stejně kašlu,furt jsem z tou dr váhala,že na mě bude koukat jak na blba,že tak jdu vlastně skoro se zdravm děckem,pak si lehne a začne to nanovo a já si tu nadávam,že jsem tam nejela a nemůžou to být zvětšené mandle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
990
4.3.11 13:30

my to máme občas hodně podobné:) skoro nic neodsajeme, ale pak se dusí, kašle a občas se dáví a zvrací, jakmile si lehne. Paní doktorka nám říkala velmi, velmi, velmi zvlhčovat nosní sliznici, my používáme vincentku, protože mořskou vodu Ondra nesnáší a vincentka má stejné účinky a dr. říkala do každé dírky stříknout alespoň 3×, několikrát denně a opravdu je to lepší. V pokojíčku máme na každou noc rozvěšené mokré ručníky a zvlhčujeme vzduch. Když už je to neúnosné, dávám fenistil nebo aerius sirup, protože žádné tlumící přípravky na kašel nám nezabírají. Tak snad z toho něco budete moci použít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
4.3.11 13:55

no právě že při ležení-jako na spaní bych ten hedelix nedala,na noc se má kašel tlumit aby se dítko vyspalo a ne aby se ten kašel a uvolňování hlenů podpořilo,to jen přes den,nejpozději však odpo kolem čtvrté hodiny.
jenže ty máš dítko menší a spí ti i odpo,teda by mělo,že :think:
určo skočte k dr.dá vám recept na ten fenistil,aspoň se vyspinká v klidu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
4.3.11 14:00
Ajka a Domi píše:
no právě že při ležení-jako na spaní bych ten hedelix nedala,na noc se má kašel tlumit aby se dítko vyspalo a ne aby se ten kašel a uvolňování hlenů podpořilo,to jen přes den,nejpozději však odpo kolem čtvrté hodiny.
jenže ty máš dítko menší a spí ti i odpo,teda by mělo,že :think:
určo skočte k dr.dá vám recept na ten fenistil,aspoň se vyspinká v klidu :palec:

od 9 měsíců spí jen v poledne,tak tu 1,5 - 2 hodiny.ten Fenistil mam doma měli jsme ho už 2 krát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí