Rýpající nadřízená

849
13.10.22 08:32

Rýpající nadřízená

Zdravím,
také jste zažili někdy nadřízenou, která vás pořád pozoruje co děláte, jakým způsobem, jak se tváříte a říká jak co děláte špatně? Je to pouze zástupkyně nadřízené a s přímou nadřízenou ani s kolegyněmi nemám žádný problém. Ani oni se mnou, normálně odvádím svou práci a s ostatními se i zasmějeme. Připadá mi mnou zaujatá, když se mě na něco zeptá a já odpovím, hned má úplně jiný názor ať je to cokoliv. Nelíbí se jí má matka, dcera a pravděpodobně ani já (to jediné neřekla). Pořád se ptá na osobní věci, o kterých nechci mluvit a když ji něco ze zdvořilosti odpovím, hned se naštve že tohle teda ONA tak nemá, že ONA by na mém místě dělala to a to.. Prostě někdy nevím, jestli to mám brát jako rádoby přátelské nevyžádané rady, nebo jen jako čistokrevné prudičství. Mám jí v úmyslu říct, že mě vůbec její názor nezajímá, ale nedělalo by to dobrotu, už jenom proto, že bohužel pracuji na směně hlavně přímo s ní a s ostatními jen občas. Někdy jsme na krámě jen my dvě a to je pak hustá atmosféra. Zákazníci mě mají rádi a dokonce mi říkají sami jak jsem milá a příjemná. Ona má každý druhý den konflikt a je na zákazníky hrozně hrubá a nepříjemná a už pár lidí ji to i přede mnou řeklo, dokonce jedna paní prohlásila, že pracovat s ní musí být Teda něco příšerného :D no ona si z toho nic nedělá. Dal je stejná a dokonce hrdě prohlašuje, že říká věci na rovinu a konflikty ji baví.! Budu ráda když mi někdo napíšete své zkušenosti, nebo názor, opravdu není snadné s ní pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35762
13.10.22 08:36
@TeriiTerii píše:
Zdravím,
také jste zažili někdy nadřízenou, která vás pořád pozoruje co děláte, jakým způsobem, jak se tváříte a říká jak co děláte špatně? Je to pouze zástupkyně nadřízené a s přímou nadřízenou ani s kolegyněmi nemám žádný problém. Ani oni se mnou, normálně odvádím svou práci a s ostatními se i zasmějeme. Připadá mi mnou zaujatá, když se mě na něco zeptá a já odpovím, hned má úplně jiný názor ať je to cokoliv. Nelíbí se jí má matka, dcera a pravděpodobně ani já (to jediné neřekla). Pořád se ptá na osobní věci, o kterých nechci mluvit a když ji něco ze zdvořilosti odpovím, hned se naštve že tohle teda ONA tak nemá, že ONA by na mém místě dělala to a to.. Prostě někdy nevím, jestli to mám brát jako rádoby přátelské nevyžádané rady, nebo jen jako čistokrevné prudičství. Mám jí v úmyslu říct, že mě vůbec její názor nezajímá, ale nedělalo by to dobrotu, už jenom proto, že bohužel pracuji na směně hlavně přímo s ní a s ostatními jen občas. Někdy jsme na krámě jen my dvě a to je pak hustá atmosféra. Zákazníci mě mají rádi a dokonce mi říkají sami jak jsem milá a příjemná. Ona má každý druhý den konflikt a je na zákazníky hrozně hrubá a nepříjemná a už pár lidí ji to i přede mnou řeklo, dokonce jedna paní prohlásila, že pracovat s ní musí být Teda něco příšerného :D no ona si z toho nic nedělá. Dal je stejná a dokonce hrdě prohlašuje, že říká věci na rovinu a konflikty ji baví.! Budu ráda když mi někdo napíšete své zkušenosti, nebo názor, opravdu není snadné s ní pracovat.

Nic soukromyho bych ji neříkala. Ať si je hnusná jak chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
13.10.22 08:37

Co na to přímá nadřízená?

• Citovat
  • Upravit
287
13.10.22 08:48

Normálně bych šel za přímou nadřízenou, situaci slovo od slova popsal a žádal minimálně vysvětlení, ideálně nápravu. Tohle přece nejde. Tu bych netrpěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
13.10.22 08:53

Jo, takový jsou nejlepší, buranka, co schovává nedostatek vychování a taktu za upřímnost :roll: Ze soukromí bych jí už neřekla ani ťuk. A zbytek ať si plantá jak chce, neudělala bych jí tu radost a nešla s ní do konfliktu, můžeš odpovídat třeba něco ve stylu „no vidíš, to je fajn, jak jsou lidi rozdílní, vždyť by to byla nuda, kdybychom byli všichni stejní“ nebo „to je zajímavý pohled, z tohoto úhlu mě nenapadlo se na to dívat, děkuji ti za obohacení“ :D A pěkně s úsměvem, takovým kušnám vezmeš nejvíc vítr z plachet, když uvidí, že tě nerozhodí. Případně to tedy probrat s vedoucí, že si s ní nevíš rady, jestli by ji nemohla trošku uzemnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
13.10.22 09:02

Udrzuj se pred ni bud zaneprazdnena nebo kdyz je cas na tlachani, tak bud hodne zamyslena. Predstirej, ze ji prehlizis nebo neslysis. Obnasi to treba rict 10× za den „Co jsi rikala, neposlouchala jsem te?“ Nauc se odpovidat ve frazich - „No jo, co clovek to nazor. Kazdy to ma hold jinak. To je zivot.“ Proste ji dej na jevo, ze pro tebe neni vubec dulezita. Az to pochopi tak ji to prestane bavit, protoze bude citit, ze to na tebe nema zadny vliv. Dokud budes premyslet, co a jak mysli, bude citit, ze to s tebou brnka, tak neprestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
13.10.22 09:09
@TeriiTerii píše: Nelíbí se jí má matka, dcera …

Je pouze Tvoje chyba, že s ní komunikuješ o těchto osobních věcech. Jediná odpověď má být: „Nic Vám do toho není, Váš názor mne nezajímá, žádnou radu jsem od Vás nežádala.“

@TeriiTerii píše: Pořád se ptá na osobní věci … když ji něco ze zdvořilosti odpovím, hned se naštve že tohle teda ONA tak nemá, že ONA by na mém místě dělala to a to …

Je pouze Tvoje chyba, že na její osobní dotazy odpovídáš. Všechy tyto problémy sis způsobila sama svou ukecaností.

• Citovat
  • Upravit
849
13.10.22 23:53

Moc Vám všem děkuji za reakce. Je to tak, že já ji sama od sebe nic neříkám, ona se že začátku pořád vyptávala. Čím strozeji jsem odpovídala, tím více chtěla zjistit. To jsem ovšem také nevěděla jak pak bude mít potřebu se mi do všeho plést. Takže ano, byla chyba ji cokoliv říkat. Můj problém však je stále ten samý v každém zaměstnání. Jakmile někam přijdu a nic o sobě neříkám, doluji ze mě kolegyně informace z osobního života :roll: Asi prostě neumím odpovídat na otázku : A máš přítele? Kdo ti hlídá dítě? A proč vlastně tvá matka hlídá místo přítele? „Co je ti do toho?“ Normální člověk většinou prostě odpoví a jde si po práci. Ale tato kolegyně to bere jako zdroj informací pouze k tomu, aby se v tom mohla rýpat. Teď mi nezbývá nic jiného než vymýšlet neutrální téma k hovoru, než aby se opět zaměřila na mě a osobní život. Nejraději bych se jí začala také tak vyptávat co její manžel atak, ale když mě to absolutně nezajímá.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
13.10.22 23:56

@yakuba Děkuji, no vedoucí jakýkoliv konflikt na pracovišti řeší takto :" Vyřešte si to holky mezi sebou.. " :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
13.10.22 23:58

@Michelle_M Moc díky, přesně tohle se snažím dělat, docela to zabírá. Nemá pak takovou radost, že to někomu natře :D :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
14.10.22 00:06

@Aneta.Berg Děkuji Ti, souhlasím! Zkusím to. Pro mě je asi nejtěžší když jsou ty chvíle kdy jsme sami a není co říct tak hned začne rozebírat co nového u mě ale pak se čehokoliv chytí a sklouzne najednou k osobnim věcem..

By mě zajímalo zda existuje nějaká kouzelná věta, která neurazí ale zároveň dá najevo, že se nechcete bavit o vašem životě.. :nevim: asi to říct opravdu na rovinu.. Také mě dost vadí že se mi navazi do blízkých lidi. O moji mámě neví nic a jen ji někde dvakrát potkala a hned že jí je strašně nesympaticka a že to moje dítě je moc ukecany.. No kdesi cosi! Prostě se jí nelíbí asi nikdo. Jako já se opravdu držela, abych neřekla, Ty mi nejsi taky vůbec sympatická a musím s tebou dělat.. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
14.10.22 02:49

Moje kolegyně má zase heslo „já neumím lhát“. (Mimochodem lharka je vynikající.) Po čemž následují urážky kohokoli, kdo se jí zrovna znelibi. Já to vyřešila tak, že se s ní nebavím a jsem tak spokojenější. Ona si stejně vždycky najde něco, s čím je nespokojená, takže jestli se s ní bavím nebo ne vlastně ve výsledku nedělá rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3799
14.10.22 08:14
@TeriiTerii píše:
@Aneta.Berg Děkuji Ti, souhlasím! Zkusím to. Pro mě je asi nejtěžší když jsou ty chvíle kdy jsme sami a není co říct tak hned začne rozebírat co nového u mě ale pak se čehokoliv chytí a sklouzne najednou k osobnim věcem..By mě zajímalo zda existuje nějaká kouzelná věta, která neurazí ale zároveň dá najevo, že se nechcete bavit o vašem životě.. :nevim: asi to říct opravdu na rovinu.. Také mě dost vadí že se mi navazi do blízkých lidi. O moji mámě neví nic a jen ji někde dvakrát potkala a hned že jí je strašně nesympaticka a že to moje dítě je moc ukecany.. No kdesi cosi! Prostě se jí nelíbí asi nikdo. Jako já se opravdu držela, abych neřekla, Ty mi nejsi taky vůbec sympatická a musím s tebou dělat.. :mrgreen: :mrgreen:

Tak si to tak neber. Jedním uchem tam, druhým ven. Nic jí neříkej osobního, když se bude ptát, tak řekni něco neutrálního nebo dělej, že neslyšíš nebo nemáš čas. Oni asi o ní již vědí, že je taková a jako nováčka tě strčili k ní. To je normální, že nováček dostane to nejhorší, jak kolegyni, tak třeba rajón.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.22 09:28

@yakuba
Já jednou za nadřízenou šla. A výsledek? Poslouchala mi, neřekla ani slovo a pak mi řekla, že už musí jít dělat.
Prostě absolutní nezjem :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4643
14.10.22 09:59

@TeriiTerii Univerzální věta: Proč se ptáš?
A zamluvit, že máš moc práce.
Případně na otázku, co je u vás nového, tak odpovědět otázkou, že u vás nic, ale co je u ní nového. Lidi obecně o sobě rádi mluví a mají v oblibě vrby, možná když se vykecá, bude snesitelnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat