Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já si myslím, že je možné všechno. Viz, zde o tom je psáno: http://www.kaloricke-tabulky.cz/…gie-na-ryzi/- Zeptala bych se na to více a podrobněji své dr., aby tě odeslala na testy, které to potvrdí?
Jak tě tyto neduhy dlouho trápí?
Nevím jestli to je intolerance, ale můj tatínek když začal jist ryzi tak se vždycky dusil, ale fakt hodně, tak se u nás ryze nevarila, tak těžko rict jestli to byla nějaká alergie nebo co
@hanaross píše:
Nevím jestli to je intolerance, ale můj tatínek když začal jist ryzi tak se vždycky dusil, ale fakt hodně, tak se u nás ryze nevarila, tak těžko rict jestli to byla nějaká alergie nebo co
Manželova babička říkávala, že jako malá měla záškrt a od tý doby má malou dírku do krku a rýže jí dusí a opravdu jí dusila.
@Anonymní píše:
Dobrý den
Myslíte si, že existuje intolerance na rýži? Zajímá mě to hlavně z důvodu toho, že vždy, jak jsem si jí dala, šla ven. Děkuji za odpověď.
to jsi jedla rýži poprvé v životě?
kamarádka měla alergickou reakci na rýži (dušení) a šlo jen o jednu šarši nějaké nejlevnější rýže, která byla zřejmě nějak ošetřená, když si kupuje střední kvalitu, je ok. Rýže je prototyp nealergenní stravy, ale možné je samozřejmě všechno.
No právě, že jsem jí poprvé neměla.. Rýži miluji.., jenže poslední jídla s rýží šly hned ven… žačal mě bolet žaludek, bublalo mi celý břicho a trpěla jsem nejmíň 3 dny. ach jo ![]()
@tumpach píše:
Já si myslím, že je možné všechno. Viz, zde o tom je psáno: http://www.kaloricke-tabulky.cz/…gie-na-ryzi/- Zeptala bych se na to více a podrobněji své dr., aby tě odeslala na testy, které to potvrdí?
Jak tě tyto neduhy dlouho trápí?
asi měsíc cca a štve mě to, rýži miluji ![]()
@JaninkaVi píše:
asi měsíc cca a štve mě to, rýži miluji
A nekoupila si jinou značku teď??
@tumpach píše:
A nekoupila si jinou značku teď??
Kupujeme stále jednu a tu samou značku.
Asi fakt zkusím Dr :/
Napadla mě ještě otrava bakterií Bacillus cereus. Mohli jste koupit nějaké kontaminované balení a v kombinaci se špatným skladováním to mohlo vyvolat popsané příznaky. Zvlášť to, že pak máš potíže třeba tři dny, je na alergii trochu podivné. Nebo se ti to stalo i po rýži, která nebyla vařená doma?
@JaninkaVi píše:
Kupujeme stále jednu a tu samou značku.
Asi fakt zkusím Dr :/
Změn znacku, mohla obsahovat jal psla kedna zivatelka ty bacily, tak bych zkusila jinou značku
@Zázvorová píše:
Napadla mě ještě otrava bakterií Bacillus cereus. Mohli jste koupit nějaké kontaminované balení a v kombinaci se špatným skladováním to mohlo vyvolat popsané příznaky. Zvlášť to, že pak máš potíže třeba tři dny, je na alergii trochu podivné. Nebo se ti to stalo i po rýži, která nebyla vařená doma?
Právě se mi to stalo u přítele a pak i týden na to doma
Dobrý den
Myslíte si, že existuje intolerance na rýži? Zajímá mě to hlavně z důvodu toho, že vždy, jak jsem si jí dala, šla ven. Děkuji za odpověď.