S atopickým exémem do nemocnice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3271
18.3.16 20:42

@Ajinka13 Zkuste do vyhledávače zadat Ing. Zikova, mohla by vám pomoci protikvasinkova dieta, minimálně ve zmírnění projevu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
18.3.16 20:50
@Bora-Bora píše:
@Ajinka13 Dcera ležela 4 dny, podle projevu a fleků měli podezření na leukémii, naštěstí se nepotvrdila. Během pobytu jí dělali komplet krevní testy. Při propuštění mě upozornovali, že při každém fleku jít na pohotovost nebo k pediatričce. Cca před měsícem se jí udělal mokvavý flek v hlavě, tak jsme šly na pohotovost, dostala atb mastičku s tím, že pokud to do 2 dnů nebude v pohodě, bude nutná hospitalizace.Takže ojedinělé to opravdu není. Nebudu uvádět, odkud jsme, ale Brno to není, takže pobyt v nemocnici je zřejmě běžná praxe. Byla jsem z toho dost zaražená, že jí s atopákem hospitalizovali

A :jazyk: vy jste leželi v nem. v Brně? Právě mě to také zarazilo, ale když by nám to mělo pomoci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
18.3.16 20:51
@Ajinka13 píše:
A :jazyk: vy jste leželi v nem. v Brně? Právě mě to také zarazilo, ale když by nám to mělo pomoci…

omlouvám se za tu žábu, nějak se mi tam vyskytla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
18.3.16 20:52

Ja byla v nemocnici s dcerou s hemangiomem a byly jsme v brnenske detske, lezely jsme na oddeleni vseobecne pediatrie a takmjsou hlavne kozni onemocneni, deti s atopakem tam bylo dost, porad je mazali necim modrym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
18.3.16 20:55

@zamlklinka ¨jsou nám 3M, je na UM, takže nám asi nepomůže… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
18.3.16 20:59

@Tarinka a nevíte, jak to tam chodí s dětmi, co jsou na UM, je možnost si to chystat na pokoji? A jestli jsou pokoje po jednom (tedy maminka a dítě) nebo ještě jedna rodina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
18.3.16 21:00

@Bora-Bora omlouvám se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
18.3.16 21:14

@Ajinka13 Nutr. Allergy Care je k prdu, pokud má dítě alergii na bílkovinu kr. mléka, což je nejpravděpodobnější, tady je bílkovina pouze naštěpená, ale pořád tam je. Takže naběhnout k Mudr. a nechat si napsat opravdu mléko pro děti z ABKM, výsledeke bude viditelný téměř okamžitě a hned uvidíte, zda to je nebo není příčina. Pokud se necháte zavřít do nemocnice, oni ekzém sice potlačí kortikoidy, ale okamžitě po návratu ho máte zpět, je to pořád dokola a úplně zbytečné, musíte najít příčinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
18.3.16 21:25

@Ivtcha jaké máte namysli mlíčko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
18.3.16 21:33
@Ajinka13 píše:
@Tarinka a nevíte, jak to tam chodí s dětmi, co jsou na UM, je možnost si to chystat na pokoji? A jestli jsou pokoje po jednom (tedy maminka a dítě) nebo ještě jedna rodina?

No je to tam dost hrozny, chodba, prosklena stena a tam pokoje, pokoje jsou po vic, mensi mimina davaji ale myslim do tech zadnich pokoju, tam neni prosklena stena, aspon tak, jinak ty dva zadni pokoje jsou pro dve rodiny, s malym mimcem se budou snazit aby jste byla sama, ale kdyz bude hodne pacientu, tak vam tam nekoho soupnou, jinak UM se na pokoji chystat nesmi, pri prijmu na oddeleni, budete hlasit kolik toho a v kolik hodin mimco vypije, radim, nahlaste si o jednu davku vic, kdyby see vam mimco treba v noci nahodou vzbudilo v case, kdy se nebudi, tak by pro nej nemeli mleko, ani sestry ho nesmi chystat, od nekud to navazi. Flasku si vezmete svoji, sestry vam ji vyvari. Dudlik svuj, svoje pleny, ubrousky, vlastne vse, ja si vzala i hodne jidla pro sebe, nechtelo se mi od male odchazet do kantyny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7072
18.3.16 21:34

@Ajinka13 Synovi AE zhorsuje i urcite slozeni vody. Doma dobry, u jedne z babicek se muze vykoupat jen s pridanim skrobu nebo ovesne koupele. Otec to mel stejne tak, kdyz jsme se prestehovali jinam. Dva roky si musel vodu prevaret. Tech pricin muze byt spoustu, i kdyz jidlo byva caste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
18.3.16 21:39

@Tarinka tak to je dost hrozný, malej nemá zatím pravidelné intervaly, jí kdy ho napadne a s ní toho taky pokaždé jinak. To pomalu zní, jak kdyby byl člověk v nějakém ústavu než v dětské nemocnici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
18.3.16 21:40

@bee.rush vodu zatím preventivně převařuji…Právě mi přijde, že dělám vše, co se doporučuje, ale žádné odezvy… Už jsem z toho zoufalá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
18.3.16 21:51

@Bora-Bora paní dr. Čapková je v Motole na kožním, asi největší kapacita u nás přes atopiky, jezdí k ní atopici z celé ČR a v podstatě řeší ty nejhorší případy, se kterými si jinde neví rady, ale má kvůli tomu hrozně dlouhé objednací lhůty…jezdila jsem k ní pár měsíců s malým, když byl mimino, měl děsný atopický ekzém - mokval mu celý krk, děsně to smrdělo a vypadalo ještě hůř, občas mu mokvaly i vlasy, byla to fakt hrůza, paní dr. na něj koukla a hned říkala, že si myslí, že z toho vyroste, že to nebude pořád takový děs, jak to vypadá, moc nám pomohla a prcek z toho fakt vyrostl, teď už je velkej chlap (je mu 7) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
18.3.16 21:55
@Ajinka13 píše:
@Tarinka tak to je dost hrozný, malej nemá zatím pravidelné intervaly, jí kdy ho napadne a s ní toho taky pokaždé jinak. To pomalu zní, jak kdyby byl člověk v nějakém ústavu než v dětské nemocnici…

Tak si toho nahlaste radeji vic a casto, kdyz si davku nevyzvednete, tak se nic nestane, nebo ji vylijete do umyvadla. Lepsi nez pak cekat na mliko s rvoucim miminem, kdyz jsem tam byla ja, tak se me prave na příjmu ptali, kolik toho mala vypije a kdy a ji bylo tenkrat 5 mesicu a spala celou noc, tak jsem to nahlasila a pak kdyz jsem zjistila jak to tam chodi, tak jsem celou noc trnula, aby se mi nevzbudila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek