Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Vzdy kdyz se obednavam. k.domtorum, tal si vzdy vybiram takovou dobu, abych mela hlidani. Ale co kdyz hlidani padne? Coz se mi stalo zitra, musim k zubari. Myslim, ze nemuzu jit s nim, aby ho tam krotili sestricky, tak jedine zavolat a jiny termin ![]()
Ale u gynekologa to asi jde. Vim ze kdyz sem cekala prvni, vim ze jine tehotne tam byli treba i se dvemi starsimi detmi mezi 1 az 2 lety a zustali u sestricky (do ordinace nesli). To se musi se setrickou driv domluvit a nebo se to bere automaticky?
![]()
Tak na gynde se u nas berou normalne, sestricka vzdy rada pohlida a s detmi si pohraje, ale asi zalezi jak kde no. Treba k zubari, nebo praktickej bych s malym nesla…
Tak pokud nejdeš na hodinový zákrok, ale jen na prevenci tak proč ne?
Já když není zbytí, tak se po příchodu omluvím, že nemám hlídání a nikdy mně nikdo nevyhodil, dokonce jsem měla výbornýho zubaře, který dceři odpovídal za mně, a ještě vysvětlil, že maminka nemůže, protože musí mít otevřenou pusu
@KarlaNim u zubaře hodně záleží co je potřeba udělat a jaké je dítě.
Jinak jsem děti brala ke všem lékařům kam jsem chodila a chodím a že jich není málo. Hlídání jsem nikdy neměla. A na gyndě s tím nikdy neměli problém. Menší dítě jsem měla v kočárku, větší mělo s sebou vždy nějakou hračku.
@KarlaNim ja bych k zubari batole vzala. A nemuzes se priste objednat i s prckem? My chodime na preventivky spolecne.
Taky jsem malého měla několikrát u zubaře a uplně v pohodě, sestřička si s ním povídala, dostal obrázek a vzoreček pasty…prostě nešlo jinak a odkládat jsem nechtěla. Na gyndu jezdím také s malým, stejně jako na alergologii ![]()
Ja nemam nikdy zadne hlidani, tak kdyz potrebuji k doktorovi, deti mam s sebou. na gyndu uplne v pohode, maji tam i detsky koutek a hromadu hracek, sestricka ochotne pohlida, pochova… u zubare uz je to horsi, moje zubarka nema sestricku, ale mladeho zdravotniho bratra. ale jednou holt nebylo zbyti a taky pohlidal ![]()
nicmene vzdy se pri objednavani ptam nebo pak dodatecne zavolam jestli by byl problem, ze s sebou budu mit dve mala decka. slusne se zeptam jestli na ne treba muze nekdo chvilicku dohlednout. to same radim tobe, zitra tam cinkni a zjisti situaci ![]()
Ja si to u zubare nedovedu predstavit, asi zalezi dite od ditete, ale malej je zivej, jak se ho nekdo snazi udrzet na miste kdyz on nechce tak nastava rev. I kdybych sla jenom na prevenci tak nikdy nevim jestli zubar neco neobjevi a nebudu tam sedet hodinu, a co by malej delal treba v dobe co sestricka bude pripravovat plombu radsi nechci videt, by byla ordinace vzhuru nohama ![]()
Posledně u zubaře jsem měla s sebou 2 děti, 2letou na klíně a 4letý seděl vedle na židli. Měl hlídat manžel, ale nestihl to. Nebyl to problém. Děti byli ale také objednané a také je prohlédl.
Chodívám s 2 dětma společně na preventivku. Vždycky si vyberou, kdo jde první…
Můžeš rovnou domluvit registraci, obvykle děti pacientů berou.
K zubaři bych fakt nebrala.. je jiné, kdy si ta máma může dítě na půl pohlídat- např. jdete ke kožní, jste u dítěte, jdete třeba k obvoďákovi, může sedět vedle vás, ale zubař ne..
Jako já dnes byla.. Zubař v puse ruce, sestra držela moji pusu a třeba dítě začne zlobit… ![]()
Já kidyž nemůžu prostě se přeobjednám..Třeba gynda mi přijde plně něco jiného jak zubař.. tam sestřička nemusí doktorovi nic držet, sedí si u papíru a může pohlídat, ale zubař, to bych nebrala..
Třeba 5letého hodného ano, a výš
Záleží jeslti chodíte oba k němu.. pokud ano zase je to jiné- ale k dospělému asi ne, nevíš co tam je za sestru
Dnes jsem byla s dvouletou a starším (hyperaktivním) synem u zubaře a vše v bez problémů. Zvládly i to, že mi vrtala a chvíli to trvalo. Sice malej prohlídnul všechny časopisy o zubech, ale jinak ok. Dvouletá v pohodě.
@KarlaNim hlídání nemám žádné, takže decka se mnou chodí komplet všude gynekologie, rovnátka, zubař.
Ja si myslim, ze je to pro deti prinosne. Ze musi byt chvilku ticho a sedet na zadecku. Dceru taky beru odmala sebou a neni problem je vzorna.