S dítětem v garsonce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5724
5.11.13 19:05
@michalka76 píše:
Právě, že mám dilema. Kdybych hledala byt někde víc na okraji Prahy, tak bych za tu samou cenu sehnala větší byt. Ale chci, aby malá měla blízko za tátou.

Tak to bych 100% hledala raději okraj Prahy. My bydlíme na okraji s dvěma dětma, a nikam víc k centru bych nešla ani za mák.

Kde je to bydlení? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2647
5.11.13 19:07

@Jitka1976 klobouk dolu :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2647
5.11.13 19:09

Zvladnes to, neboj! Chce to probrat veci na minimum a dobre vyresit ulozne prostory. My bydlime ve trech v 1kk prepazenem na 2kk a planujeme tak zit i ve ctyrech, jestli se zadari! Deti to nevnimaji. No a uklizeno je za chvilku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
5.11.13 19:12
@Clarkia píše:
Tak to bych 100% hledala raději okraj Prahy. My bydlíme na okraji s dvěma dětma, a nikam víc k centru bych nešla ani za mák.Kde je to bydlení? 8)

No právě, že už 10 let žiji v samém centru Prahy a jsem tu zvyklá. Všechno blízko a budu mít kousek i manžela, abych mu kdykoliv mohla dát dceru, aby si s tou svojí krasavicí taky trochu užili. On za námi nebude muset nikam jezdit a ani já. Dcera tu má trvalé bydliště, takže tu snad dostaneme školku. Jak říkám, není to napořád. Jen je to ted nejpraktičtější řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
5.11.13 19:15
@michalka76 píše:
No právě, že už 10 let žiji v samém centru Prahy a jsem tu zvyklá. Všechno blízko a budu mít kousek i manžela, abych mu kdykoliv mohla dát dceru, aby si s tou svojí krasavicí taky trochu užili. On za námi nebude muset nikam jezdit a ani já. Dcera tu má trvalé bydliště, takže tu snad dostaneme školku. Jak říkám, není to napořád. Jen je to ted nejpraktičtější řešení.

Hele já žila 20 let v centru Prahy, všechno blízko. Pak jsem se odstěhovala na Prahu-západ, do školy jsem jezdila 2h tam, 2h zpátky… A dalo se to. Je to jen o zvyku. ;) Teď žijeme na okraji, a beru to jako nej kompromis. Taky to je jen dočasně, pak určitě půjdeme ven z Prahy.

Však v Praze jsi MHDéčkem hned, stejně tak Tvůj muž. Já bych prostě volila víc pohodlí doma, než na cestách. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
5.11.13 19:17
@ninabu píše:
@Jitka1976 klobouk dolu :potlesk:

Teď bydlím mimo Prahu, ale byt je takřka stejný…1+1, 36m2…ale máme 2 balkony…!!! :pankac: A bydlíme tu teda tři…a dva kocouři…a křeček…
A máme sklep a komoru… :mrgreen: V malém se dá bydlet…a úklid je jednodušší…všichni mají totiž ZAKÁZÁNO dělat bordel…

• Citovat
  • Upravit
2647
5.11.13 19:24
@Jitka1976 píše:
Teď bydlím mimo Prahu, ale byt je takřka stejný…1+1, 36m2…ale máme 2 balkony…!!! :pankac: A bydlíme tu teda tři…a dva kocouři…a křeček…
A máme sklep a komoru… :mrgreen: V malém se dá bydlet…a úklid je jednodušší…všichni mají totiž ZAKÁZÁNO dělat bordel…

jj, to znam! ;)
Balkony jsou prima, taky mame jeden… To byla ma podminka - byt balkonem, ale ja tehdy i kourila :think:
Pro me je maly byt i vyhoda (clovek je musi hledat), ze tu ani nemuze byt dlouho „dusno“… Veci se musi resit, pac se tu neni kam pred nima schovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
5.11.13 19:28

Taky budu muset řešit stejný problém (brzo). Neutáhnu víc, než 1+1 a i tak budu rýt „držkou v zemi“. Dcera je zvyklá spát sama v pokoji, pro tu chci minimálně oddělený koutek, ale nejlépe samozřejmě aspoň pidi pokojíček. Mi stačí rozkládací křeslo z Ikei. Bude to hrůza, vůbec se na to netěším, nejsem sice zvyklá na bůhvíjaký luxus, ale vždycky jsme aspoň 2 místnosti měli… :zed:

Každopádně zvládnout se to určitě dá, Ikea má spoustu nápadů, jak narvat maximum úložných prostor do pidi pokoje…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
5.11.13 19:33

Holky ono to fakt neni tak strasne jak to vypada.Ja bydlela dva roky taky v 1 1,syn ja a chlap. A super, ja na too vzpominam rada ;) Vetsinu casu stejne nejses doma a kdyz jsem byla aspon jsem mela maleho neustale pod kontrolou.

• Citovat
  • Upravit
31672
5.11.13 19:36

D8 se to..my bydleliv garsonce(38m teda, ale jen 1 místnost, předsíňka, a tam kuchyňská linka). nejprve jsme tam bydleli rok a čtvrt ve 3, pak se nám narodil mladší syn, a bydleli jsme tam další rok a čtvrt ve 4..a dalo se to. i když je fakt, že těď jsme 9 měsíců ve 3kk, a už si to moc nedovedu představit. a hlavně se tu nashromáždilo takových krámů, že by se to do garsonky nevešlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
5.11.13 19:37

Tak dobře, přidám taky příspěvek, i když leckomu budu asi připadat jako exot. V garsonce 36m2 jsme žili 2 dospělí a 2 děti a pes. Udělali jsme ze sádroše stěnu, ale jen 2 m do výšky, aby tam šel vzduch, kde měli děti palandu a skříň na hračky. My spali na manželské posteli s úložným prostorem..Díky tomu, že dům byl poválečná stavba s vysokými stropy, všude kde šlo, jsme měli úložné skříňky udělané tak, aby byt nepůsobil přeplácaně. Nemám pocit, že bychom nějak trpěli. Ale je pravda, že mě to daleko víc nutilo chodit s dětmi ven, než teď, kdy jsme v 3+1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MedunkaJana
5.11.13 19:45

@michalka76 Žila jsem sama se synem v garsonce pokoj i s kuchynkou na Praze 9, ja mela rozkladaci pohovku, syn svoji postel stul do skoly atd. uplne s prehledem jsme to zvladli 3 roky, byli jsme si blizko, hlavne jsem chtela aby mel pohodli on :-). Jak psaly uz holky predemnou, kdyz ji to prizpusobis nabytkem a vymyslis tak aby jste usetrily misto (patrova postel) apod. zvladnout se to da s prehledem.
Preji hodne stesti :kytka:

• Citovat
  • Upravit
263
5.11.13 20:16

Všem moc děkuji za podporu. Poslední dotaz. Dá se žít bez trouby? V jednom bytě co se mi líbí jsou jen plotýnky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
5.11.13 20:18

@michalka76 troubu si můžeš koupit…malou stolní…nebo remosku

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
5.11.13 20:20
  • Citovat
  • Upravit