S dítětem v garsonce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
263
5.11.13 18:37

S dítětem v garsonce

Hezký podvečer všem. Musím se odstěhovat ze současného bytu. Sháním levný podnájem v Praze a to znamená malinký byteček. Moje otázka zní. Dá se v jednom pokoji kvalitně žít s dítětem (2,5 roku)? Kuchynka by byla zvlášt. Představuji si „přepažit“ pokoj a vytvořit si mini koutek pro mě na spaní a zbytek zařídit pro dceru jako dětský pokojíček. Vždy jsem žila v prostorném bytu a mám ráda prostor kolem sebe. V zimě to bude asi trochu náročný, v létě jsme pořád venku. Nebylo by to napořád, max na 2 roky. Předem děkuji za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
becky87
5.11.13 18:40

Da se zit vsude, kde je strecha nad hlavou a teplo.

• Citovat
  • Upravit
3696
5.11.13 18:40

Popř. si na spaní můžeš udělat patro, pokud budou dostatečně vysoké stropy. Hned to ušetří kus místa. Určitě se to dá. Dříve jsme bydleli v bytovce a vedle byla garsonka, kde žily 4 lidi a vešli se krásně, až jsem koukala, jak se můžou celkem pohodlně naskládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
5.11.13 18:41
@blorchi píše:
Da se zit vsude, kde je strecha nad hlavou a teplo.

To je pravda, s tím naprosto souhlasím. Jen nechci, aby dcera nějak strádala. Doted jsme žily ve 4+1 a je zvyklá na rozběh :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
5.11.13 18:42

Jde to uplne v pohode. Mame garsonku jednopokojovou s kuchyni v jedne mistosti a nemame nic prepazene. Tohleto muze vadit jen dospelym, deti to neresi, jsou hlavne rady za mminku. Navic je to docasne :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Elessar
5.11.13 18:42

Žily jsme s mamkou v garsonce o výměře 25m2 13let a byly to ty nejhezčí doby, na který můžu vzpomínat :) bylo to od mých 7 let a až do 20. Měla jsem svůj koutek přepaženej obývací stěnou :) takže se rozhodně neboj :palec:

• Citovat
  • Upravit
becky87
5.11.13 18:43
@michalka76 píše:
To je pravda, s tím naprosto souhlasím. Jen nechci, aby dcera nějak strádala. Doted jsme žily ve 4+1 a je zvyklá na rozběh :lol:

venku mista dost ;)

• Citovat
  • Upravit
74219
@michalka76 píše:
Hezký podvečer všem. Musím se odstěhovat ze současného bytu. Sháním levný podnájem v Praze a to znamená malinký byteček. Moje otázka zní. Dá se v jednom pokoji kvalitně žít s dítětem (2,5 roku)? Kuchynka by byla zvlášt. Představuji si „přepažit“ pokoj a vytvořit si mini koutek pro mě na spaní a zbytek zařídit pro dceru jako dětský pokojíček. Vždy jsem žila v prostorném bytu a mám ráda prostor kolem sebe. V zimě to bude asi trochu náročný, v létě jsme pořád venku. Nebylo by to napořád, max na 2 roky. Předem děkuji za reakce

Máš to dobře vymyšlené, že to přepažíš a budeš mít prostor pro sebe i dceru nebo kdyby byly vysoké stropy, tak udělat vyvýšenou postel pro tebe, tím by si ušetřila prostor. Pro 2 to určitě stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765

Kamarádka žila jako malá na ukrajině s rodiči a babičkou v pokoji který měl 16 metrů čtverečních a byli šťastní, jak se mají dobře. Tekla tam voda a bylo teplo, takže tak… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
5.11.13 18:47
@Acinore píše: Žily jsme s mamkou v garsonce o výměře 25m2 13let a byly to ty nejhezčí doby, na který můžu vzpomínat :) bylo to od mých 7 let a až do 20. Měla jsem svůj koutek přepaženej obývací stěnou :) takže se rozhodně neboj :palec:
:palec:

Jinak můj názor je, že úplně v pohodě. Já bych mohla být i v garzonce s manželem i se synem (11 měsíců), spíme zatím všichni 3 spolu. Hlavní je nemít moc věcí, aby byl prostor využit jako prostor, ne skladiště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.13 18:47
@michalka76 píše:
To je pravda, s tím naprosto souhlasím. Jen nechci, aby dcera nějak strádala. Doted jsme žily ve 4+1 a je zvyklá na rozběh :lol:

Žili jsme v obrovském bytě, kde jsme měli celé patro pro sebe, 2 kuchyně, 2 koupelny.. Když byl synovi rok, odstěhovali jsme se do 2kk - bylo to nevyhnutelné. A žije se nám tu moc dobře. Sice nemá syn doma takový rozběh jako měl, ale máme to tady útulný, máme soukromí a klid. Teď tu jsme dokonce ve čtyřech i s malým mimčem, a vejdeme se. 8) Ten starší se může vyběhat venku. Zima je sice horší, ale děláme zase víc aktivity v klidu u stolečku. ;)
Anonym C. :)

• Citovat
  • Upravit
263
5.11.13 18:55

Právě, že mám dilema. Kdybych hledala byt někde víc na okraji Prahy, tak bych za tu samou cenu sehnala větší byt. Ale chci, aby malá měla blízko za tátou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
638
5.11.13 18:57

Bez partnera? Takze jen ve dvou? Taky takhle zijeme, dcerce jsou necelé tri roky a naprosto bez problemu..A taky jsem prisla z baraku s velkou zahradou…do panelaku, nemame ani balkon… ale nestezuju si. Urcite to zvladnete :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
5.11.13 19:01
@michalka76 píše:
Hezký podvečer všem. Musím se odstěhovat ze současného bytu. Sháním levný podnájem v Praze a to znamená malinký byteček. Moje otázka zní. Dá se v jednom pokoji kvalitně žít s dítětem (2,5 roku)? Kuchynka by byla zvlášt. Představuji si „přepažit“ pokoj a vytvořit si mini koutek pro mě na spaní a zbytek zařídit pro dceru jako dětský pokojíček. Vždy jsem žila v prostorném bytu a mám ráda prostor kolem sebe. V zimě to bude asi trochu náročný, v létě jsme pořád venku. Nebylo by to napořád, max na 2 roky. Předem děkuji za reakce

2 roky jsem s dcerou bydlela v 1+1, 35m2…jeden pokoj a kuchyň zvlášť…dcera měla tu zvýšenou postel z Ikee, pod ní koutek na hraní a hračky,…já v druhém rohu postel, složila i jako sedačka…na normální sedačku místo nebylo…jen jsem přes peřiny přehodila přehoz/deku…k tomu konferenční stolek, stěna s TV a to bylo všechno…v kuchyni stůl a dvě židle a kuchyňská linka…bez balkonu, bez komory, bez sklepa…v chodbě velká skříň..umakartová koupelna a WC…šílený, ale…střecha nad hlavou a teplo…Byla to Praha 6 Vokovice a platila jsem se vším všudy 8.900Kč/měsíc…plat jsem tehdy měla 13.500Kč…dceři školku a obědy 1000Kč, já mobil cca 300Kč…+ jídlo pro nás dvě…naštěstí školka i moje práce byla cca 5-10 minut pěšky, takže jízdné bylo nula…dá se to, ale je to mazec…

• Citovat
  • Upravit
263
5.11.13 19:01
@renyx píše:
Bez partnera? Takze jen ve dvou? Taky takhle zijeme, dcerce jsou necelé tri roky a naprosto bez problemu..A taky jsem prisla z baraku s velkou zahradou…do panelaku, nemame ani balkon… ale nestezuju si. Urcite to zvladnete :)

Ano, jen já a dcera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný