Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hezký podvečer všem. Musím se odstěhovat ze současného bytu. Sháním levný podnájem v Praze a to znamená malinký byteček. Moje otázka zní. Dá se v jednom pokoji kvalitně žít s dítětem (2,5 roku)? Kuchynka by byla zvlášt. Představuji si „přepažit“ pokoj a vytvořit si mini koutek pro mě na spaní a zbytek zařídit pro dceru jako dětský pokojíček. Vždy jsem žila v prostorném bytu a mám ráda prostor kolem sebe. V zimě to bude asi trochu náročný, v létě jsme pořád venku. Nebylo by to napořád, max na 2 roky. Předem děkuji za reakce
Popř. si na spaní můžeš udělat patro, pokud budou dostatečně vysoké stropy. Hned to ušetří kus místa. Určitě se to dá. Dříve jsme bydleli v bytovce a vedle byla garsonka, kde žily 4 lidi a vešli se krásně, až jsem koukala, jak se můžou celkem pohodlně naskládat.
@blorchi píše:
Da se zit vsude, kde je strecha nad hlavou a teplo.
To je pravda, s tím naprosto souhlasím. Jen nechci, aby dcera nějak strádala. Doted jsme žily ve 4+1 a je zvyklá na rozběh ![]()
Jde to uplne v pohode. Mame garsonku jednopokojovou s kuchyni v jedne mistosti a nemame nic prepazene. Tohleto muze vadit jen dospelym, deti to neresi, jsou hlavne rady za mminku. Navic je to docasne ![]()
Žily jsme s mamkou v garsonce o výměře 25m2 13let a byly to ty nejhezčí doby, na který můžu vzpomínat
bylo to od mých 7 let a až do 20. Měla jsem svůj koutek přepaženej obývací stěnou
takže se rozhodně neboj ![]()
@michalka76 píše:
To je pravda, s tím naprosto souhlasím. Jen nechci, aby dcera nějak strádala. Doted jsme žily ve 4+1 a je zvyklá na rozběh
venku mista dost ![]()
@michalka76 píše:
Hezký podvečer všem. Musím se odstěhovat ze současného bytu. Sháním levný podnájem v Praze a to znamená malinký byteček. Moje otázka zní. Dá se v jednom pokoji kvalitně žít s dítětem (2,5 roku)? Kuchynka by byla zvlášt. Představuji si „přepažit“ pokoj a vytvořit si mini koutek pro mě na spaní a zbytek zařídit pro dceru jako dětský pokojíček. Vždy jsem žila v prostorném bytu a mám ráda prostor kolem sebe. V zimě to bude asi trochu náročný, v létě jsme pořád venku. Nebylo by to napořád, max na 2 roky. Předem děkuji za reakce
Máš to dobře vymyšlené, že to přepažíš a budeš mít prostor pro sebe i dceru nebo kdyby byly vysoké stropy, tak udělat vyvýšenou postel pro tebe, tím by si ušetřila prostor. Pro 2 to určitě stačí.
Kamarádka žila jako malá na ukrajině s rodiči a babičkou v pokoji který měl 16 metrů čtverečních a byli šťastní, jak se mají dobře. Tekla tam voda a bylo teplo, takže tak… ![]()
@Acinore píše: Žily jsme s mamkou v garsonce o výměře 25m2 13let a byly to ty nejhezčí doby, na který můžu vzpomínatbylo to od mých 7 let a až do 20. Měla jsem svůj koutek přepaženej obývací stěnou
takže se rozhodně neboj
Jinak můj názor je, že úplně v pohodě. Já bych mohla být i v garzonce s manželem i se synem (11 měsíců), spíme zatím všichni 3 spolu. Hlavní je nemít moc věcí, aby byl prostor využit jako prostor, ne skladiště.
@michalka76 píše:
To je pravda, s tím naprosto souhlasím. Jen nechci, aby dcera nějak strádala. Doted jsme žily ve 4+1 a je zvyklá na rozběh
Žili jsme v obrovském bytě, kde jsme měli celé patro pro sebe, 2 kuchyně, 2 koupelny.. Když byl synovi rok, odstěhovali jsme se do 2kk - bylo to nevyhnutelné. A žije se nám tu moc dobře. Sice nemá syn doma takový rozběh jako měl, ale máme to tady útulný, máme soukromí a klid. Teď tu jsme dokonce ve čtyřech i s malým mimčem, a vejdeme se.
Ten starší se může vyběhat venku. Zima je sice horší, ale děláme zase víc aktivity v klidu u stolečku. ![]()
Anonym C. ![]()
Právě, že mám dilema. Kdybych hledala byt někde víc na okraji Prahy, tak bych za tu samou cenu sehnala větší byt. Ale chci, aby malá měla blízko za tátou.
Bez partnera? Takze jen ve dvou? Taky takhle zijeme, dcerce jsou necelé tri roky a naprosto bez problemu..A taky jsem prisla z baraku s velkou zahradou…do panelaku, nemame ani balkon… ale nestezuju si. Urcite to zvladnete ![]()
@michalka76 píše:
2 roky jsem s dcerou bydlela v 1+1, 35m2…jeden pokoj a kuchyň zvlášť…dcera měla tu zvýšenou postel z Ikee, pod ní koutek na hraní a hračky,…já v druhém rohu postel, složila i jako sedačka…na normální sedačku místo nebylo…jen jsem přes peřiny přehodila přehoz/deku…k tomu konferenční stolek, stěna s TV a to bylo všechno…v kuchyni stůl a dvě židle a kuchyňská linka…bez balkonu, bez komory, bez sklepa…v chodbě velká skříň..umakartová koupelna a WC…šílený, ale…střecha nad hlavou a teplo…Byla to Praha 6 Vokovice a platila jsem se vším všudy 8.900Kč/měsíc…plat jsem tehdy měla 13.500Kč…dceři školku a obědy 1000Kč, já mobil cca 300Kč…+ jídlo pro nás dvě…naštěstí školka i moje práce byla cca 5-10 minut pěšky, takže jízdné bylo nula…dá se to, ale je to mazec…
@renyx píše:
Bez partnera? Takze jen ve dvou? Taky takhle zijeme, dcerce jsou necelé tri roky a naprosto bez problemu..A taky jsem prisla z baraku s velkou zahradou…do panelaku, nemame ani balkon… ale nestezuju si. Urcite to zvladnete
Ano, jen já a dcera.