Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobré odpoledne,
chci Vás poprosti o radu, dnes se mi povedla úžasná věc, zničila jsem si pracovní desku na kuch. lince. Když jsem chtěla scedit malému jídlo, hrozně mě to palelo, tak jsem hrnec pustila a samozřejmě to udělalo 2 bublina a jedna z nich praskla a bude se to loupat.
Je to rohová linka a deska je ze dvou častí, chci se zeptat jestli ta poškozená půlka půjde vyměnit nebo se musí dát nová celá deska.
Moc děkuji za jakýkoliv komentář Lucka
A co to máš prosím tě za povrch? Já teda kolikrát (třeba omylem) položila hornej hrnec na desku a teda nikdy nic…
Jinak i když je ze dvou částí, obávám se, že to bde trochu problém - jestli to není přišroubovaný nebo k sobě nebo přilepený.
@LuPaPe téda, nechápu, z čeho tu desku máš? já teď na podnájmu hnus nekvalitní, ale v pohodě na to položím hrnec hned z polotýnky a nic se nestane
jinak se poptej např u truhláře, jestli to půjde odendat. Ale většina je lisovaná, to od sebe nedáš..
@Seizdra píše:
A co to máš prosím tě za povrch? Já teda kolikrát (třeba omylem) položila hornej hrnec na desku a teda nikdy nic…Jinak i když je ze dvou částí, obávám se, že to bde trochu problém - jestli to není přišroubovaný nebo k sobě nebo přilepený.
No tak to odřízne, ne
Pokud je to ze dvou částí, měnila bych jen poškozenou půlku. ANebo celý, ale kup si nějaký kvalitnější matroš.
Tak to asi záleží na tom, jak je deska stará, jestli ještě mají ten odstín a tak…
Ale taky valím oči, co to máš. My máme linku 15 let starou a taky jsem už asi 2× něco omylem položila a nic to neudělalo.
@Gina108 píše:
No tak to odřízne, nePokud je to ze dvou částí, měnila bych jen poškozenou půlku. ANebo celý, ale kup si nějaký kvalitnější matroš.
Já mám desku do L a mezi sebou jsou šrouby, takže v každé desce je třeba 2,5cm kovu, takže ne, mně osobně to nejde oddělat tak, aby se místo toho pak dala jen druhá - nová- část, protože by to nebylo k čemu přichytit, jelikož stará by zůstala na svým místě. Ale jak to má řešený ona nevím.
Záleží, jak je to udělaný, podle mě by to nějak vyměnit mohlo… Mně se takhle podařilo uštípnout „roh“ u pracovní desky. Prostě mi z horní skříňky tak blbě spadla miska, že se stalo, no… Naštěstí to je jen kousek, nalepila jsem to odštíplý Herkulesem a nikdo nic neví…
![]()
Je dělaná v oresi, bydlíme tady rok…
hrozně mě to se. e. Byla to vteřina a hned se to odfouklo.
mě se zdá, že jsou k sobě ty dvě časti nejspíš přilepené. Nemáte potuchy kolik stojí pracovní deska? Nechala bych si to udělat u někoho jiného…
@kate02 no to odštípnout asi nepůjde… je je to bublina a ještě ke všemu praskla, tak se to bude loupat. Jsem na sebe hrozně naštvaná
@LuPaPe no jo Oresi je děs, co jsem teda slyšela, a to jsem netušila že až takhle je to teda špatný.
nech si udělat novou u truhláře, nestojí to tolik, já měnila celou desku, je do L, asi 4 metry a vyšlo to na 4 tisíce, jako teda se vším všudy, deska sama byla levnější.
A nebo mě ještě napadlo jestli nechceš celou novou tak koupit třeba v Baumaxu, tam ti to uříznou a není to tak drahý, ale ta kvalita. záleží kolik do toho chceš dát.
Metr pracovní desky z lamina stojí od 600 do 900 korun. Mel by to zvladnout každý truhlar.
@luckaa85 Určitě to budeme měnit až příští rok, ale čekala jsem větší dardu. Ta cena je i s lištama a přiděláním? Díky
@LuPaPe píše:
Je dělaná v oresi, bydlíme tady rok…hrozně mě to se. e. Byla to vteřina a hned se to odfouklo.
mě se zdá, že jsou k sobě ty dvě časti nejspíš přilepené. Nemáte potuchy kolik stojí pracovní deska? Nechala bych si to udělat u někoho jiného…
záleží, jak je dlouhá, na materiálu… MY máme linku z ikey, takže nás to vyšlo na cca 2 tisíce…
Taky jsem slyšela, že oresi je hrůza… my si vybírat nemohli, dostali jsme to darem… Všem děkuji, že jste napsali! ![]()