S kočárkem do metra

Napsat příspěvek
Velikost písma:
595
19.7.05 16:51

Ulriko,
dík za doplnění. O té vychytávce na Florenci vím, jen jsem to nikdy nepotřebovala využít a opomenula to. :?

To obcházení kočáru na eskalátoru mě taky štve. A to se kolem nás lidi prodírají i když stojím občas uprostřed. Někdy mi to tak prostě vyjde. :roll: A nejhorší je, když si při dojezdu někdo stoupne vedle mně a já pek nestačím otočit kočár než dojedou další.

Jo a víte o tom, že podle DP by na každé vyhrazené plošině metra, tramvaje a autobusu měl být jen jeden kočárek? No nevím, to by asi pak byla na nástupištích pěkná fronta. V metru běžně jezdím s dalším třemi až čtyřmi kočárky a v nízkopodlažních autobusech se taky občas 4 sejdou. Nikdy jsem tedy neměla problém, ale moji kamarádku vyhodil řidič autobusu, že už tam jeden kočár je. Ona se od té doby bojí vlézt do busu, kde už někdo s kočárem je.:roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
19.7.05 16:52

Ahojky. Já má trojkolku a jezdím tak, že kočár mám pod sebou…brzdím si ruční brzdou a jednou rukou se přidržuju toho „jezdícího pásu“ :lol: . Jezdí se mi tak supr,akorát když jedu nahoru musím dávat bacha na správný naštelování…někdy mě překvapuje, jak to ty lidi stráááášně zdržuje. A nesnášim, když se mi kolem kočáru snaží někdo protáhnout…stává se to dost často…teď už prostě říkám NE :twisted:
přeju všem příjemné a bezpečné cestování
Sandra + Nelinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
19.7.05 23:38

Já jsem si vzpomněla na jinou riskantní situaci- nikdy nejezděte jeden schod za méně pohyblivýma osobama. Vždy si nechte odstup tak čtyři-pět… Já jsem si jednou takhle stoupla za babičku, která se nad schodama zastavila a já jsem myslila, že mně klepne… Na výběr jsem měla buď povalit babičku nebo se svalit na lidi na schodišti za mnou. Nakonec jsem trochu couvla a všichni to přežili, i když si mysleli, že jsem nebezpečný idiot, protože tu babičku už samozřejmě neviděli.
I když to zní jako fór, opravdu to není legrace…
 Anka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
20.7.05 07:39

No ony ty osoby nemusí být jen nepohyblivé. Stačí dav turistů, kteří se i s kuframa zastaví hned jak vystoupí z eskalátoru a rozhlížejí se kam se mají vydat. Anebo tento týden stáli na Můstku hned nad eskalátory z přestupu revizoři a taky tam udělali pěknou zácpu.

A ještě k té jízdě na eskalátorech. Občas se stane, že se eskalátor zastaví (nebo ho někdo schválně zastaví :evil: ) a to bych nechtěla zůstat stát ohnutá s kočárem před sebou. Můžete sice namítnou, že se Vám to nikdy nestalo, ale já to bohužel zažívám několikrát do roka. Naštěstí jsem vždy akorát došla k již zastavenému, ale jít o chvíli dřív, tak jsem tam ztvrdla. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
21.7.05 09:08

Smíchov

Ahoj,
nevíte některá, jak to přístupností vypadá na Smíchovském nádraží? Vybavuju si, že tam snad jsou eskalátory z nádražní haly, ale pak dolů na nástupiště už jsou (nebo bývaly před 2-3 měsíci) jen pevné schody. Děkujeme za informace, Eva a mimi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
21.7.05 09:39

Ahojky, jak je to z nádraží nevím, ale k metru stavěli plošinu. Jen nevím jestli už funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
21.7.05 15:06

Uvidíme, vyzkoušíme a dáme vědět!
Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
26.7.05 10:37

Smíchov

Tak s tím Smíchovem je to tak: z nástupiště je plošina a z vestibulu či jak to nazvat na povrch jsou jednak eskalátory, které vedou do nádražní haly, ale zároveň i plošina.
Jo, a ještě jsme vyzkoušely Karlák, ale výstup na Palačák- tam jsou eskalátory do vestibulu a potom směrem nahoru taky, ale je tam i výstup rovnou z vestibulu na povrch bez schodů- směrem do Zítkových :,-(ů (to je ta zelená plocha tam) a Podskalské ulice. Doufám, že je to trochu srozumitelné…
Zdraví Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
26.7.05 13:16

Evi dík,
popsalas to bezvadně. :wink:
A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
26.7.05 13:57

Holky, a nejsou někde eskalátory, který když někdo vypne, se musej nejdřív vyprázdnit a až potom zapnout? Co by jste proboha v tu chvíli dělaly? Já se přiznávám, že jsem eskalátorovej srab. Jela jsem asi 3× a pokaždý jsem se tam nějak zapotácela, tak radši nejezdím vůbec.
A jak psala Anka o těch nepohyblivých osobách, tak mě se stalo, že přede mnou se zasekli lidé s nákupním vozíkem na takovém tom pohyblivém chodníku - jak bývá v nákupních centrech. To mě málem kleplo, jak jsem v tu chvíli zpanikařila. A to nebyly schody. Hrůza mě z toho všecho jímá :lol: - všem vám odvážným přeju cestování bez nehod!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
15.9.05 21:26

Poprvé na eskalátoru

Holky,
já jsem dnes jela poprvé s kočárkem na eskalátoru. Na neštěstí jsem potřebovala sjet dolů na trasu B Florenc. Zvolila jsem pozici „pozadu s kočárem nade mnou“ a byl to hrozný zážitek. Dlouhé schody jezdí dost doooost rychle (což člověku připadá teprve až když tam přijede s kočárem), takže když jsem pozadu nakročila na schod, strašně rychle jsem se vzdálila od kočáru. Ten jsem se snažila co nejrychleji nalodit na schod, ale začal se pěkně klimbat (a to mám šestikolku!) a mě polil studenej pot VŠUDE. Jen jsem si představila jak sbírám převržený kočár s mimískem.....Pak jsem zároveň rychle zjistila, jak vysoké jsou jednotlivé schody a jak rychle se musí kočár vyzdvihnout do roviny. Když jsem sjela dolů, tak jsem při otáčení narazila do rohu zdi. Pro ostatní to musela být dobrá reality show… Budu to muset cvičit, ale zpočátku raději na kratších a pomalejších schodech. Směrem nahoru to bylo v pohodě. Prostě nejhorší je nástup směrem dolů. Teď když jsem si přečetla všechny předchozí příspěvky jsem ráda, že se mi tam nepřipletla žádná babička.
Takže hodně štěstí všem začátečnicím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
15.9.05 22:18

Marki, nezoufej. Jen trénink dělá šampiony. Já se poprvé taky trochu bála, ale teď už to zvládám levou zadní.
Zrovna dneska jsem nastupovala s malou do metra na Floře a eskalátor se zastavil. Stál pár minut a nedokážu si představit, že bych na něm byla s kočárem před sebou. Navíc se pak rozjel bez varování a dost rychle, že jsem na vteřinku ztratila balanc. Dost dobrý. Nevím jak na jiných stanicích, ale na Floře je to dost často. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
15.9.05 22:30

Cau holky,

eskalatory jsou fakt des bes, ale doporucuju si najit nejaky pomalejsi kratyk a tam jizdu dolu natrenovat. Ja jezdim dokonce s tandemem (2 deti za sebou) a uz to zvladam levou zadni.

Bydlim na Opatove, kde jsou jen pevny schody a vzdycky si najdu nejakou trasu, ze mi nemusi nikdo pomahat. Super jsou nizky busy (na DP-Praha je docela dobrá mapa s označenýma přístupama v metru a seznam nízkopodlažních autobsů). Plošina na Chodově jede straaašně pomalu, s jednokočárem bych se na to vybodla, ale takhle jsem ráda, že tam je :-))

Hodně zdaru a at jsou na nás dopravní podniky hodný

martina

(když jedu autobusem, tak se tam vejde už jenom jeden kočár, tak promintě, kdybyste na me narazily :-), jo už se mi taky stalo, že nás odmít autobusák vzít 2 maminky a 2 golfky. - bohužel na to má právo))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
15.9.05 23:18

Holky, co bojujete na eskalátorech,
při mé první jízdě mi jedna paní poradila, ať kočár (jakmile se schod začna nadzvedávat) přitlačím pořádně k tomu schodu nad ním - jela jsem směrem nahorů pod kočárem.
Byla jsem ráda, že mi to někdo řekl, protože jinak bych tam asi nějak balancovala s kolečkem uprostřed schodu. Takhle jsem získala hned jistotu a i dolů takhle jezdím v podstatě o ten kočár skoro opřená.
Když vystupujete, kolečko se o zarážející schod nezadrhne, nebojte se.
To jen k technice najíždění na eskalátory.
Nestihla jsem přečíst všechny příspěvky, tak jestli to už někdo popisoval, omlouvám se za opakování :)

Dobrou,

Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
19.3.06 09:49

cestování MHD

Ahoj maminky :D , právě sem narazila na vaši už starší diskuzi :roll:, no a protože jsem nezkušená mamča, co se týká jízdy po Praze MHD, potřebovala bych poradit, jak na to… Řešili jste tady, jak cestovat v metru, ale všechno to byly příspěvky, týkající se nejspíš hlubokých kočárků. Já se do metra chystám už s golfáčem a vážně se docela bojím 8O , hlavně jízdy po eskalátorech dolů… no a pak jak vynášet kočárek do tramvaje, teda jakým směrem, sama kočárek rozhodně neunesu 8O , možná se ptám úplně hloupě a určitě potřebuju zkušenosti, ale zajímalo by mě, jak to praktikuje s golfkama vy. Díky moc za odpovědi, rady a fígle … :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí