Kojenecké mléko na cestách

18.7.05 13:35

KOJENECKÉ MLÉKO NA CESTÁCH

Prosím o radu mám třítýdenního chlapečka a jelikož jsme museli přejít na kojeneckou stravu protože jsem neměla mlíčko tak řeším problém jak ohřívat mlíčko nebo chystat jej na cestách například u doktora nebo na nákupech v Marketech máte některá zkušenosti jak si to nejlépe a nejjednodušeji připravit? Hlavně teď v létě mám strach si to nachystat doma a pak ohřívat to se určítě nemá a tak nevím zítra jedeme 20km k očnímu doktorovi s malým a už teď řeším jak ho nakrmích děkuji MOC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
18.7.05 13:40

V jedne lahvi si nechej studenou vodu a do termosky dej teplou. Pak to jen namichas. Dobre jsou ruzne davkovace na mleko. My mame od Aventu, ale jsou tam jen tri komurky, tak jsem musela poridit rovnou dva.
Pokud vim, ze na miste, kam jdu je mikrovlnka, tak ohrivam vodu v ni a hned se muze bastit.
Terik a Charlie 7,5m

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
18.7.05 13:43

Nebo to jeste obcas delam tak, ze si dam do lahve teplejsi vodu a dam to do termoobalu. Ale nevydrzi do teple dyl jak dve nebo tri hodinky. To pouzivam jen, kdyz nemam zavazadlovy prostor. Terik

• Citovat
  • Upravit
1128
18.7.05 13:43

Ahoj já si vždycky dala převařenou vodu do termosky, kterou jsem si k tomu koupila , a koupila jsem si dávkovač na mléko(je to taková miska s víčkem, kde jsou přihrádky na sušené mléko) tam jsem si vždycky odměřila množství suš. mléka. A pak když byl čas jídla, tak si odleješ vodu do lahvičky, nasypeš suš. mléko a je to. A s costováním nebyl problém. Lenka a Péťa 16m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.05 13:46

A ten dávkovač na mléko prosím vás se kupuje kde v drogešce nebo v kékárně? Musím dneska ještě vyrazit do města a asi si koupit i termosku jenom na převařenou vodu speciálně pro malýho abych ji měla pořád sterilní že? To jsou otázky jenže prso je prso a když není mlíčko v nich tak se musí taky papkat ale jste hodné díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
18.7.05 13:48

Ahoj, ja to delam tak ze kdyz vim ze bude bastit tak do 3h. od odchodu z domu udelam mliko a flasku dam do temoobalu a mam to pripravene i ohrate kdyz je potreba. A kdyz du na celodenni vylet udelam mliko do termosky, pak jen nalivam potrebne mnozstvi takze to mam taky pripravene a ohrate. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
18.7.05 13:56

Já ten dávkovač mám od Aventu, stojí cca 180Kč a koupila jsem ho v lékarně. Ale někde ho mají i v drogériích jako je Droxi, DM. Nevšimla jsem si jestli jsi z Prahy, jestli jo tak ho mívají i v hypermarketech, např. Tesco. Jinak ho snad vyrábí i Boček, ale to nevim určitě. Termosku jsem si koupila raději jen k těmhle účelům. Zatim pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
18.7.05 13:57

S tou sterilitou: „je to muj nazor“ - kdyz je prehnana vede to akorat k ruznym alergiim, a kdyz pak je naka epidemie (chripkova) tak je decko hned nemocne. Moje kamaradka kdyz byla mala mamka ji drzela v totalne sterilnim prostredi, vsechno porad sterilizovala a ted je dospela a je neustale nemocna a je z toho nestastna. No a ja mam 5mes. dcerku od 1mes. nekojim taky uz nebylo cim a treba flasky na mliko a ruzny piti sem vyvarila jen jednou po koupi. Kazdopadne bydlim na vesnici vsude sama zver i u nas doma a nejen to a ze sterilitou to tu nema nic spolecnyho a mam dve naprosto zdravy deti a od te doby co na vesnici bydlime (3 roky) tak ta starsi uz skoro vubec nemarodi a my tez. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
18.7.05 14:04

No já tu termosku taky nikdy nevyvářela, ale spíš mi přišlo blbý používat termosku, do které si člověk dělá na cestu kafe nebo čaj. Tak proto mít termosku jen na vodu pro mimi. A určitě je lepší mít zvlášť vodu a mléko, než to mít namíchané dopředu.
Jinak ten dávkovač fakt nemá chybu. Já ho dokonce používám i doma, večer si do něj nadávkuju mléko a ráno je to zase všechno rychlejší. A já hlavně ráno sotva koukám a mám problémy s počítáním odměrek. :D Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.05 14:14

JANTARKO děkuji moc jsi mi pomohla tvé rady si beru k srdci jsou mi tak nějak asi nejpřijatelnější a už jsem se i mrčla na stránky AVENTU ale objednací lhůta je 10 dnů a tak zatím si budu muset ten Nutrilon dát asi do prázdné flaštičky a pak tam naleju jen vodu z termosky že? A ten NÁPAD dát si to do těch odměrek Nutrilon i na noc je k nezaplacení já než vstanu, rozkoukám se a teď to tam dávkuju a najednou nevím jestli jsem dala jednu nebo dvě odměrky to je maturita a ještě jeden dotaz možná dva když jseš déle na cestách tam máš dvě lahvičky kvůli pořádnému vymití mám jednu od Aventu my jedeme na příkrm teprve týden a je k nezaplacení a tak teď má AVENT v akci dvě za cenu jedné a tak jestli si ji nemám pořídit třba i na čajíček a tak.
A druhý dotaz jestli převařenou vodu máš v ledničce myslím doma anebo stačí pokojová teplota když je převařená jsem asi dost náročná na otázky ale malej je opravdu malinkej má teprve 2650gramů a mám strach aby něco nechyt DĚKUJI MOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
18.7.05 14:27

Já si vozila víc těch flaštiček. A když už byl větší tak jenom jednu. Mám 2 na 260ml, 1 na 330ml (tu jsem koupila omylem) ale teď se hodí, když už dělám mléko z 230ml vody a k tomu ten sunar tak pak do těch menších je to jentaktak. Ale kdybych se v krámě nepřehmátla tak bych měla 3 po 260ml. Tu malou jsem měla taky je na 125ml( dávala jsem do ní čajík), ale teď mi to už přijde na nic. Používáme jen ty větší. Tak možná raději koupit rovnou tu 260ml. Uvidíš sama, já je taky přikupovala postupně. Ty 3 až 4 si myslim stačí. Tu vodu jsem ze začátku dávala do lednice, ale nevim jestli to mělo nějakej význam. Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
18.7.05 14:28

Převařenou vodu jsem nechávala v rychlovarné konvici (používala jsem ji jen na převařování vody pro malého, jiné využítí doma nenašla, kávu ani čaj jsem nepila :) )
Lahviček si určitě pořiď více, budou se hodit. Nejen na čaj, i na cestování, pokaždé nenatrefíš na vodu. Malý začal pít UM později v 6M, hnedka se naučil lahvičku držet sám, tak jsem toho v noci řádně využila :D , dostal pokaždé lahvičku do ruky a já je jen ráno prázdné posbírala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
18.7.05 14:33

Ahojky, já koupila pro malého nerez termosku zn. Coleman (koupíš snad v každém sportu). Do té dám vodu akorát teplou (ne vařicí! Prostě rovnou v té teplotě, v jaké potřebuju, abych mohla příp. rovnou krmit) a voda si v ní udrží tuhletu teplotu tak cca 6 hodin. Což je fakt super. Termoska půllitrovka stojí asi 400, ale vyplatí se to. Vedle mám připravené nadávkované sušené mléko (třeba v dávkovači od Aventu) a lahvičky s dudlíky. No a můžeme klidně vyrazit, i na celodenní výlet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
18.7.05 15:13

Tandaavojto, chapu ze mas strach ale pro uklidneni moje prvni dcerka (nevim kolik vazila ve 3t.) ale ve 2mes. kdyz ji propustili z porodnice domu mela 2000gramu. Ted je z ni 6leta zdrava holcina. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.05 15:17

SANY díky za podporu já jsem taky z Moravy od Třebíče tak jsme krajanky s pozdravem Táňa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí