S kočárkem do metra

150
18.7.05 19:13

S kocarkem do metra

Ahojte,
som v podstate novopecena mamicka a zajtra sa prvykrat chystam s kocarkem do centra metrom. A rozmyslam ako sa s nim dostanem dole. Jazdite eskalatormi, alebo pouzivate vytah pre vozickarov :? ? Na takych kratsich eskalatoroch som si to uz vyskusala, no neda sa povedat ze by som to zvladla. Bola som cela pokrivena :) , predklonena a vsetkymi silami som sa snazila kocarek udrzat v rovine :) Bolo to strasne. Tak ze by mi chybala iba skusenost?
Poradite mi. Konkretne budem cestovat z Vysocanskej, tak ak by ste niekto vedeli kde je tam vytah… Vlastne rozmyslam, ze sa tam ani nemam ako dostat dole ku eskalatorom. Hmm :? Treba tam zist najprv po schodoch a eskalatory tam nie su (iba smerom hoire), no pritom je tato stanica oznacena ako bezbarierova. Tak neviem.
Nemate skusenost?
Budem rada ak sa so mnou podelite aj o Vase zazitky s cetovanim MHD.
Dakujem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
18.7.05 19:47

Ahoj,
na Vysočanské je výtah na nám. OSN, vedle vchodu do pekařství Ječmínek. Je to snadno k přehlédnutí, není tam žádné značení.
Přeju šťastné cestování. Míša

• Citovat
  • Upravit
178
18.7.05 20:30

ahoj,

nemej strach, cestovani zvladnes, chce to jen trochu cviku. nekde jsou vytahy docela schovane, bohuzel a rada zeptat se dispecera u vstupu do metra je celkem nanic ;)
poslu ti odkaz, kde je ke stazeni mapka bezbarierovych stanic prazskeho metra a cisla linek, kde jezdi nizkopodlazni autobusy.

preju prijemne cestovani bez problemu

mismiska

jeste ten odkaz: http://www.dpp.cz/…nost-mhd.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.7.05 22:47

Na Vysočanské je výtah tam, co staví autobusy, je tam šedivá budova a v ní tuším bývala trafika (nevím, jestli tam ještě je). Výtahem se dostaneš do haly, projdeš turniketem a dáš se podle piktogramů s vozíčkem (okolo eskalátorů dozadu a doprava), tam je výtah až na nástupiště.

• Citovat
  • Upravit
294
19.7.05 08:42

Já metrem jezdím s kočárem ráda, je to velmi pohodlné. Jen je třeba si vytipovat trasy. Některé stanice jsou opravdu blbé- např. I.P.Pavlova nebo Staroměstská. Nejsou tam eskalátory nebo jen směrem nahoru. Těm se snažím vyhýbat. Když vystupuju nebo nastupuju v cenrtu, volím Muzeum nebo Národní třídu.
Podle toho, jak popisuješ svůj boj s kočárkem na eskalátoru, rozumím, že jezdíš nad kočárem. To je opravdu trošku nepohodlné a nebezpečné navíc. Kdyby ti kočár ujel, tak nenaděláš vůbec nic. Jezdi pod kočárem. Směrem nahoru je to bez problémů a směrem dolů se musíš před eskalátorem otočit a kočár trošku naštelovat. Dej si s tím načas, ignoruj lidi, kteří se tváří jako že je zdržuješ, občas se takoví najdou… Pěkně v klidu si kočár nachystej a pak teprve vjeď na schody. Jinak by se ti mohlo stát, že ty pojedeš, ale kočár se o něco zadrhne.
Je to fakt v poho, po pár pokusech už budeš profesionálka.
 Anka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
19.7.05 08:46

Ahoj Ayrinko,
na Vysočanské je to v pohodě. Všude jsou výtahy. Ale jak jsi popisovala jízdu na eskalátoru, tak to děláš špatně. Pokud jedeš popředu, tak by zespoda měla držet kočár druhá osoba. Takto můžeš kočár upustit a ............... :cry: Je to hodně riskantní zvlášť na dlouhých eskalátorech jako jsou třeba na Náměstí Míru. Pokud jedeš na eskalátoru sama, tak bys měla při jízdě dolů nastoupit pozadu a kočár držet zespoda. Je to sice napoprvé náročnější, ale mnohem bezpečnější a za chvíli to budeš umět, jako bys to dělala odjakživa.
Na své stránce http://www.ds-soft.info/…o/search.php?… se pokouším popsat snadnou přístupnost metra pro kočárky, ale zatím trasu B nemám, protože s ní moc často nejezdím. Tak snad časem. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
19.7.05 11:19

Holky dakujem!
Velmi ste mi pomohli. Vdaka aj za spravny popis ako jazdit na eskalatoroch. Inac by som aj nadalej jazdila zle a fakt by sa mohlo stat nejake nestastie :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
19.7.05 12:03

ADRIANA - Super prehlad :wink: Vdaka
Este keby si zmakla to „becko“ :D
Nevies (neviete) este nahodou ako je to na Andelovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
19.7.05 12:18

Dík Ayrinko:lol: ,
Béčko bude, ale zatím mám jen některé stanice. :cry: Moc s ním nejezdím a tak mi to trvá.
Na Andělu se na jednu stranu - ke Carrefouru - dostaneš eskalátorem až na povrch. Na druhou stranu k autobusům je myslím z metra taky eskalátor a z podchodu snad taky. Jen do podchodu není asi nic. Snad se nepletu, tam jezdím spíš tramvají. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
19.7.05 13:50

Ahoj, já jsem teda ze začátku jezdila po eskalátorech s kočárkem pozadu, ale pak se mi jednou stalo, že jsem se při otáčení stoupla na rozjetý schod špatně botou a kdyby tam nebyl nějaký pán tak jsem i s kočárkem spadla, ani si nepředstavuju, co se mohlo stát, od té doby jezdím popředu a kočárek držím dost pevně na to, aby spadl.
Hodně štěstí s jízdou v metru :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
19.7.05 13:51

Tak už je tam i Béčko, ale není kompletní a také omluvte případné chyby. :wink:

Jezdím pozadu už 2 a 1/4 roku bez nehody. :wink: A ani si nechci predstavovat co by se stalo, kdybych si špatně stoupla nebo zakopla s kočárem před sebou. :cry:

A co ostatní? Jezdíte popředu nebo pozadu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.7.05 14:12

Ahojky holky, zajimalo by me jak to delate v metru s trojkolkama? taky nahoru mate kocar pred sebou? jen na jednom kole?a dolu nastoupite nejdriv vy a kocarek, ale tam uz je to asi dobry protoze to stoji na dvou kolech, diky za radu

• Citovat
  • Upravit
595
19.7.05 14:29

Jak se jezdí s trojkolkou nevím, ale já mám u kočáru přední kola na horním schodu a zadní na dolním, takže ho nemusím vzpírat. Tak by to šlo asi i u trojkolky. Jen u ležícího mimi je to horší, protože by mělo hlavu dolů nebo by sjíždělo. Dokud ležela, tak jsem ho přizvedávala a trojkolka je v této pozici asi dost nestabilní, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
19.7.05 16:24

Já trojkolku mám a jezdím pod kočárem. Jediný problém je, že při najíždění nevidím na to přední kolečko, takže musím po najetí dávat pozor, jestli je to kolo pořádně na schodu. Tu rukojeť si opírám o ramena, takže nedržím celou váhu rukama. Rukojeť mám na nejkratší možnou vzdálenost (máme teleskopickou - vysune se nebo zasune podle potřeby). Bohužel ta vzdálenost kol nevychází přesně na schody, takže nemůžu kočár položit. Na jaře jsme pořídili golfky, takže teď jezdím většinou s nimi, protože se dostanu i po normálních schodech sama a nemusím nikoho prosit. A u golfek vycházejí všechna čtyři kolečka na schody, takže kočár jen přidržuju.

Co mi ale vadí, když se nutně kolem mě musí někdo procpat po schodech. Sice je vedle kočáru místa dost, ale držet 15 kilový kočár s 9 kilovým dítětem už je dost velká fuška, takže kdyby do mě někdo strčil, tak nechci domyslet…
 Ulrika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
19.7.05 16:31

Dívala jsem se na ten seznam vstupů do metra a mám jen doplnění pro přestup na Florenci. Když vyjedete z C po schodech směrem k tramvajím a odtud doleva zpět na eskalátory směrem na trasu B, tak to zvládnete všechno bez pevných schodů. Já jsem takhle jezdila, abych se těm pevným schodům na přestupu vyhnula.

A ještě doplnění k trase C - na Hájích jsou na jednu stranu eskalátory až nahoru, na druhé pevné schodiště. Opatov - myslím, že je tu pevné schodiště. Chodov - pevné schodiště, ale je tu plošina pro vozíčky a viděla jsem tam i mamči s kočárkama. Roztyly jsou myslím jen pevné schody. Pražského povstání taky schody.

Ulrika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky