Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Co by na tom nezvladlo? To je stejne jako s dovolenou v hotelu. Jen bych si predem zjistila, jestli mi muzou poskytnout postylku, jestli budu mit pristup k lednici, mikrovlnce, konvici a jestli je tam hraci koutek, aby se mimco mohlo aspon jednou denne „vypustit“.
Bez problémů. Hezké překvapení pro manžela!
Chápu, že kvůli druhunemoci chceš volit 14 dní, ale Jáchymov je díra ![]()
Jeďte, vždyť už to není novorozenec, užijete si to! Jak píšou ostatní, předem zjistit/pořešit praktické věci. My třeba cestujeme s dětmi hodně takže už to mám vychytané. Cestovní postýlka ( ale leckde ti půjčí!), vlastní malá rychlovarka, termoska na teplou vodu na mléko na noc, oblíbená strava na cestu ideál skleničky, určitě ten koutek v jídelně to chce abyste se aspoň trochu v klidu mohli najíst, a pak se fakt není čeho obávat! S lupenkou neporadím, myslím že dobře děláš že vybíras lázně které se na to specializují, tam už budou odborníci a třeba to manželovi fakt pomůže.
@Premek_Orac píše:
Bez problémů. Hezké překvapení pro manžela!
Chápu, že kvůli druhunemoci chceš volit 14 dní, ale Jáchymov je díra
Taky koukám, že to je díra
Tak to teda nevím…Koukám na lázně Ostrožská Nová ves, ale je to od nás 500 km, tak nevím, jestli malá tu cestu zvládne? Aby to celý neprořvala ![]()
No a ještě je otázka, kde budete ubytovaní? V lázeňském domě by to asi nebylo úplně vhodné, jsou tam ubytovaní většinou starší lidé a ti by asi přítomnost miminka neprodýchali, pokud budete na hotelu, tak v pohodě
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvám se za anonym, ale chystám pro manžela překvapení a nechci aby se to dozvěděl.
V práci bude mít nečekané volno 14 dnů, léčí se slupénkou a mě napadlo, že bych zarezervovala ubytování v lázních Jáchymov, kde mají i radonové koupele na lupénku. Našemu mimču bude 8 měsíců, takže s ním bych měla svůj program, třeba v bazíku a tak a manžel by docházel na procedury. Já bych si pak skákla na masáž nebo do sauny. Už to mám s paní takto domluvené. Ale od vás chci poradit.
Je dobrý nápad brát takto malé mimčo na týden do lázní? Zvládne to? Na co si dát pozor?
Máte zkušenosti s lázněmi nebo mi doporučíte nějaký pobyt v ČR, kde bychom byli všichni spokojeni?
Chci manžela odtud minimálně na týden vytrhnout a chci aby si odpočinul.
Díky moc
A manžel už v těch lázních byl?
, ale když jde o léčbu a ne o wellnes, tak by si měl o způsobu léčby rozhodnut on. Lázně mu to asi zlepší, protože bude bez stresu relaxovat při procedurách, takže to vytržení z „běžného“ života je určitě dobrý nápad.
Ale pro dlouhodobý efekt je podle mě potřeba léčba BFT v trvání 2-3 měsíců. Pak se dá lupénka i úplně odstranit.
Miminu to asi bude jedno a pokud to není úplný křikloun, tak tam nikomu „vadit“ nebude a třeba tam budou mít masáž i pro mimina. ![]()
@Anonymní píše:
Taky koukám, že to je díraTak to teda nevím…Koukám na lázně Ostrožská Nová ves, ale je to od nás 500 km, tak nevím, jestli malá tu cestu zvládne? Aby to celý neprořvala
Příroda kolem je hezká ![]()
@stinga píše:
No a ještě je otázka, kde budete ubytovaní? V lázeňském domě by to asi nebylo úplně vhodné, jsou tam ubytovaní většinou starší lidé a ti by asi přítomnost miminka neprodýchali, pokud budete na hotelu, tak v pohodě
Byli bychom na hotelu
@Jirka765 píše:
A manžel už v těch lázních byl?, ale když jde o léčbu a ne o wellnes, tak by si měl o způsobu léčby rozhodnut on. Lázně mu to asi zlepší, protože bude bez stresu relaxovat při procedurách, takže to vytržení z „běžného“ života je určitě dobrý nápad.
Ale pro dlouhodobý efekt je podle mě potřeba léčba BFT v trvání 2-3 měsíců. Pak se dá lupénka i úplně odstranit.
Miminu to asi bude jedno a pokud to není úplný křikloun, tak tam nikomu „vadit“ nebude a třeba tam budou mít masáž i pro mimina.
Nebyl v lázních ještě. Co je léčba BFT?
@Anonymní píše:
Taky koukám, že to je díraTak to teda nevím…Koukám na lázně Ostrožská Nová ves, ale je to od nás 500 km, tak nevím, jestli malá tu cestu zvládne? Aby to celý neprořvala
tak cestu by pravděpodobně prospala, my jsme jeli s 9timěsíční na Lipno - to je od nás přes 400 km a prospala to
kolem O. N. Vsi je nejen krásná příroda, je tam spousta aktivit a možností výletů, ale na to ubytování s mimčem bych se telefonicky v lázních poptala, jestli to umožňuijí
@Anonymní píše:
Byli bychom na hotelu
jo už jsi to napsala, než já sepsala další příspěvek, tak to by bylo v pohodě
@Anonymní píše:
Nebyl v lázních ještě. Co je léčba BFT?
Balneofototerapie. Chodí se na to 3× týdně 24-30× a jsou to ambulantní „lázně“. Ale asi to je jen ve velkých městech. Pokud třeba bude mít manžel po tom týdnu nějaké zlepšení, tak by šlo vyzkoušet i dlouhodobou kůru. ![]()
Neporadím ohledně lázní jako takových, ale Ostrožská Nová Ves je prostě jak se u nás říká dědina. Jsou tam tak asi 2obchody a 2 hospody, pošta a kostel. Navíc lázně jsou bokem za vesnicí. Kdybyste jeli v létě dá se tam koupat v jezerech po těžbě písku, je tam čistá voda. Ale jinak si myslím, že tam „zdechliny pes“.
Ahoj, omlouvám se za anonym, ale chystám pro manžela překvapení a nechci aby se to dozvěděl.
V práci bude mít nečekané volno 14 dnů, léčí se slupénkou a mě napadlo, že bych zarezervovala ubytování v lázních Jáchymov, kde mají i radonové koupele na lupénku. Našemu mimču bude 8 měsíců, takže s ním bych měla svůj program, třeba v bazíku a tak a manžel by docházel na procedury. Já bych si pak skákla na masáž nebo do sauny. Už to mám s paní takto domluvené. Ale od vás chci poradit.
Je dobrý nápad brát takto malé mimčo na týden do lázní? Zvládne to? Na co si dát pozor?
Máte zkušenosti s lázněmi nebo mi doporučíte nějaký pobyt v ČR, kde bychom byli všichni spokojeni?
Chci manžela odtud minimálně na týden vytrhnout a chci aby si odpočinul.
Díky moc