Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, máme 2 měs. holčičku a v létě bysme jeli rádi do Maďarska do termálů, to jí budou 4 měsíce. Byla jste některá taky takhle s malým prckem? Cesta by trvala cca 5 hodin..to by se snad dalo…Jde mi o to abych jí nějak neublížila a zda je to vhodné
Poradíte? Díky ![]()
cesta je podle mě v pohodě, když si uděláte pár přstávek. jen do té vody bych ji nedávala…
My jsme v termálech na Slovensku byli, když byli kluci malí, ne teda tak moc
Jediný, co nám vadilo, že do teplých bazénů měly děti vstup zakázaný. Snad někdo poradí, jestli v Maďarsku můžou kojenci do veřejných bazénů, nebo tam mají stejnou vyhlášku jako my.
Ahoj já mám 5.měsíční holčičku a když chceme jet někam dál tak radši necháváme babičce.Jednak se ji za chvíli už nelíbí v autě,a ono být v tom vajíčku zkroucená asi nic moc
Já osobně bych nejela,myslím si že je na to malá.Ale je to můj názor ![]()
To myslíš i pro koupání mimina? Myslím, že veřejné termální bazény pro 4m moc vhodné nejsou. I u nás do veřejných bazén je povolen vstup pro prcky od roka. U některých s kvalitní vodou od 6m. Myslím, že normy budou v EU stejné, tedy i Maďarsko.
Jinak mi to ale přijde fajn dovolená s mimčem - ve většině lázní jsou velké parky, najde se spousta stínu a klidu pro mimino, rodiče můžou relaxovat.
Alpaka píše:
To myslíš i pro koupání mimina? Myslím, že veřejné termální bazény pro 4m moc vhodné nejsou. I u nás do veřejných bazén je povolen vstup pro prcky od roka. U některých s kvalitní vodou od 6m. Myslím, že normy budou v EU stejné, tedy i Maďarsko.
Jinak mi to ale přijde fajn dovolená s mimčem - ve většině lázní jsou velké parky, najde se spousta stínu a klidu pro mimino, rodiče můžou relaxovat.
Koupat asi určitě ne, jenže nevím právě jak to tam chodí a kam až můžeš třeba s kočárkem. Jinak bysme se střídali v hlídání s přítelem
Ale bylo by naprd abysme se kvůli tomu třeba celý den neviděli ![]()
Ahoj jezdíme s manželem do Hévízu, s malým jsme tam ještě nebyli. Je to termální jezero, rozhodně tam děti nemůžou, ta voda je dost teplá. Pro děcka je tam takový malý bazének. Kolem je trávník takže tam třeba není problém s kočárkem.
My jezdili do Buk a Sarvaru. V Buku je to super, opravdu velký park, pro děti brouzdaliště, ale 4 m nevyužije ani to. Sarvar je spíš takový akvapark, užijou si to tam batolata i starší děti. Pro miminko to bude asi hlučnější. My tam byli na podzim, venku jsme nebyli, ale co si vzpomínám, tak tam moc stromů a stínu nebylo.
Ahojky, tak my jezdíme taky, jen bych řekla, že si tuhle dovolenou ani jeden pořádně neužijete… mimi stejně do bazénu nesmí - vzhledem k termální vodě, teplotě a spoustě cizích lidí / hygieně /, cesta taky není úplně OK, ono tak, jak píšou holky dcerka vždycky hoďku spí a zbytek byl řev… no a pak měj pořád mimi v kočárku - ve vedru, nebo sháněj stín…
Jeden z vás by vždycky musel hlídat a druhý jít plavat… no nechala bych to na příští rok - to už si užijete všichni tři ![]()
Ahoj!
My jsme byli v Mossonmagyarovaru, kdyz bylo prckovi 6měsíců,do bazenu, kde byla voda 33st. jsme ho brali, zakázaný to nebylo, stínu tam bylo celkem dost, my jsme teda meli s sebou moje rodiče a hlídání jsme střídali, tak to bylo celkem ok, nejvíc záleží, máš -li dítě klidné, nebo malýho křiklounka, kterého veškeré změny dráždí…
Ahoj, tak my zrovna v neděli byli s malým, kterýmu jsou 3 měsíce poprvý v termálech a bylo to super!
Ve vodě, která měla 34°C, byl asi jen 10min, ale strašně se mu to líbilo
Víc bych takový mrně určitě nekoupala…je to pro něj dost náročný. No a zbytek času, co jsme tam strávili se nechal nosit a koukal na ségru a ostatní děti jak řádí a pak spal v kočárku
Tady jsou teda na malý děti termály připravený…s kočárkem se může všude, na každým rohu přebalovací pulty…
A takových miminek tam bylo spousta ![]()
S hygienou vody je to na vás…já osobně na „čistý“ bazény jen pro děti moc nevěřím. Takže když mu tou vodou nemyju obličej a on to nepije, nevidím problém
Jen to společný koupání si moc neužijete, protože budete muset být vždycky jeden s ní ![]()
Cesta je jiná otázka…u nás víc jak hodina nelze
Takže by to krachlo na tomhle ![]()
Aka,a kde jste byli? Hledám tipy na další místa, kam se letos vydat.
Majkla píše:
Ahoj holky, máme 2 měs. holčičku a v létě bysme jeli rádi do Maďarska do termálů, to jí budou 4 měsíce. Byla jste některá taky takhle s malým prckem? Cesta by trvala cca 5 hodin..to by se snad dalo…Jde mi o to abych jí nějak neublížila a zda je to vhodnéPoradíte? Díky
Jé,no to je bezva dotaz-to mě také zajímalo
také to ted řešíme,malý má 2 měsíce ted,a přelom červen/červenec bychom také chtěli někam-ale nevíme zda je to vhodné,tak si tu s dovolením budu číst rady ![]()
Jestli třeba není lépe jet např.k moři,tam se dá kdekoliv pohybovat s kočárkem a prostřídat se s tatínkem-ale ta cesta dlou
hááá
Zizu, byli jsme v Köflachu…bydlíme v Rakousku
Pokud budete mít cestu, vřele doporučuju
Nejsou tam žádný tobogány, takže tam nejsou ani žádný mraky rozjívených puberťáků
Zázemí pro malý děti je ale suprácký. Je tam nejen brouzdaliště s malou klouzačkou, ale taky suchozemský hrací koutek
Venku je jedna taková široká zvlněná klouzačka a další dětskej bazének s klouzačkou ![]()
My jsme byli s 15měsíčním v Sárváru a Györu, s kočárem jsme byli v obou, Györ většinou prospal, takže jsme se u něho stejně museli střídat, ale nevadilo to. Nebo vemte ještě babičku - to jsme si říkali, že by bylo ideální - střídali bysme se s babi a mohli jít někam i spolu ![]()
Ale mimčo bych spíš též nekoupala…