Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojiky maminky. Chtěla jsem se zeptat maminek, jakou mají zkušenost s miminkem v 1+kk? Bohužel se do 1+kk musíme stěhovat, než zrekonstruujeme náš vytoužený domeček. Počítám, že s miminkem v 1+kk budu bydlet tak 8 měsíců, z jara se chceme už stěhovat.
Jak si zvyká miminko na hluk, třeba od televize nebo vaření? Nebo, když přijde nějaká návštěva?
https://www.emimino.cz/…mecek-56409/
no prezit se to da
, na jare uz se take stehujeme:D konecne, nehrotila bych to, lepsi bydlet v 1+kk a byt svym panem nez treba vecny stres s pribuznymi nebo prarodici
jinak u nas uplne normalne, mame teda svedske patro,na spani pro nas… Gita je desne spolecenska, vareni ji nevadi, televizi se snazim vypinat, spis poslocham radio spis posledni dobou to u nas vypada jak kdyz prejde tornado, 2× denne uklizim, obcas jsou hracky i v koupelne ve sprch. koute ![]()
Dite si zvykne vsude, Gitu ani nemusim uspavat…
akorat mame omezeny navstevni dobu do 19hodin:D, ale spis je to tak na kafe a pak ven
S miminkem se to dá zvládnout naprosto v pohodě. Miminko si zvykne na ruch a nevadí mu.
My jsme bydleli s dcerou v 1+kk téměř 3 roky a zvládly jsme to.
Monjie píše:
jee presne tuhle diskuzi jsem zakladala asi pred pul rokem!
Koukám, že si byla ve stejné situaci. Celá naše rodina nemá pochopení proto, že půjdeme bydlet do 1+kk. A nejraději by rodina, kdybych se nastěhovala ke své tchyni. Radši v 1+kk, než poslouchat a žít s tchyní!
Příspěvek upraven 18.06.11 v 21:36
My bydleli s prckem v 1plus1 až do jeho roku a půl. Dá se to, já v tom neviděla žádné omezení. Pozděj by tam ale nemohl jezdit na odrážedle, tak jsme se holt museli stěhovat ![]()
Stejně je nejlepší, když máš to dítě pořád na očích, já bych nikdy nenechala nemluvně třeba hodinu spát ve vedlejším pokoji, takhle jsem na něj viděla odevšad krom koupelny. Na hluk byl zvyklý už z břicha, spát chodil stejnak pozdě, aby si užil i tátu a návštěvy jsme nijak neomezovali, tak prostě byly u koupání a musely se smířit s postýlkou v obýváku.
můj brácha když měli první dítě tak bydleli ve velkém bytě a neteř byla uřvané protivné dítě které se vzbudilo i když spadla třeba jehla na zem ale pak když čekali synovce museli se narychlo na čas nastěhovat do garsonky a světe div se, mimčo bylo úplně pohodový a starší neteř tehdy už 3.letá se taky brzo změnila, protože jí nic jinýho nezbývalo a zvykla si na zvuky, na řvoucího brášku a takhle tam žili další 3 roky a úúúúplně v pohodě. naopak teď bydlí ve velkém bytě a často na to všichni vzpomínají jak to bylo fajn ![]()
Ahojky, tak my bydlíme v garsonce do teď s malou a asi ještě nějaký měsíc budeme a nemůžu si stěžovat. Prostě jsme si vše museli zařídit podle našich podmínek a hotovo, přesně jak už bylo napsáno, raděj svým vlastním pánem, než se dohadovat s rodinou.
Na vaření si dcera zvykla rychle a s televizí to bylo různé, měla období, že usnula v pohodě i při telce a jindy jsme ji hold museli vypnout.
Určitě to ale bylo lepší do toho roku, když je teď větší, tak máme moc věcí a hraček. ![]()
martulkasloník píše:
můj brácha když měli první dítě tak bydleli ve velkém bytě a neteř byla uřvané protivné dítě které se vzbudilo i když spadla třeba jehla na zem ale pak když čekali synovce museli se narychlo na čas nastěhovat do garsonky a světe div se, mimčo bylo úplně pohodový a starší neteř tehdy už 3.letá se taky brzo změnila, protože jí nic jinýho nezbývalo a zvykla si na zvuky, na řvoucího brášku a takhle tam žili další 3 roky a úúúúplně v pohodě. naopak teď bydlí ve velkém bytě a často na to všichni vzpomínají jak to bylo fajn
Já se na to taky těším, ale rodina nám do toho pořád povídá a říká, že s miminkem v 1+kk se žít nedá(a to opravdu jen přechodně, čekáme až stavební firma dodělá domeček).
Příspěvek upraven 18.06.11 v 21:35
huhlajda píše:Monjie píše:
jee presne tuhle diskuzi jsem zakladala asi pred pul rokem!Koukám, že si byla ve stejné situaci. Celá naše rodina nemá pochopení proto, že půjdeme bydlet do 1+kk. A nejraději by rodina, kdybych se nastěhovala ke své tchyni. Radši v 1+kk, než poslouchat a žít s tchyní!
Ale samozřejmě pro všechny jsem krkavčí matka a přítel nejhorší budoucí otec, jelikož chceme mýt soukromí a klid v 1+kk, než bude hotový domeček.
Prosim te na to se vykasli! Jde o to abys hlavne ty byla v pohode a mela svuj klid, o to jde, prece nejde o velikosti bytu…
Monjie píše:huhlajda píše:Prosim te na to se vykasli! Jde o to abys hlavne ty byla v pohode a mela svuj klid, o to jde, prece nejde o velikosti bytu…Monjie píše:Koukám, že si byla ve stejné situaci. Celá naše rodina nemá pochopení proto, že půjdeme bydlet do 1+kk. A nejraději by rodina, kdybych se nastěhovala ke své tchyni.
jee presne tuhle diskuzi jsem zakladala asi pred pul rokem!
To já vím, ale ještě to tak vysvětlit rodině. S mojí stranou rodiny není problém, máma nás vychovávala sparťanskou výchovou,tak to chápe.
Příspěvek upraven 18.06.11 v 21:34
Myslím,že se to dá.Já mám 2kk a dost jsme si malou rozmazlila - musím tu ted sedět jak myška,televizi ani neslyším,všecko ji vzbudí
je jí jeden rok.Nevím jak to ted udělat aby spala i za většího hluku,páč ted fakt nemůžu nic když spí a musím čekat až se vzbudí.
huhlajda píše:martulkasloník píše:Já se na to taky těším, ale rodina nám do toho pořád povídá a říká, že s miminkem v 1+kk se žít nedá(a to opravdu jen přechodně, čekáme až stavební firma dodělá domeček). A já jim říkám, že to půjde a jejich oblíbená odpověď je: „co já ve 20 můžu mýt za zkušenosti, že oni vychovali už x dětí!“
můj brácha když měli první dítě tak bydleli ve velkém bytě a neteř byla uřvané protivné dítě které se vzbudilo i když spadla třeba jehla na zem ale pak když čekali synovce museli se narychlo na čas nastěhovat do garsonky a světe div se, mimčo bylo úplně pohodový a starší neteř tehdy už 3.letá se taky brzo změnila, protože jí nic jinýho nezbývalo a zvykla si na zvuky, na řvoucího brášku a takhle tam žili další 3 roky a úúúúplně v pohodě. naopak teď bydlí ve velkém bytě a často na to všichni vzpomínají jak to bylo fajn
Ale prdlajz. Jestlipak oni někdy měli miminko v garsonce? Do toho roku to fakt bylo nejlepší, dítě nepotřebuje ještě tolik věcí a hraček, ty nebudeš muset tolika uklízet jako v baráku. Já kdybych měla na výběr a měla jen jedno dítě, tak jdu fakt do garsonky na ten první rok spíš než do baráku. A ty kecy, že jsi mladá a nemáš zkušenosti - tak to by si dovolovat neměli. Budeš matka a sama víš nejlíp, co je pro tvé dítě nejlepší a zkušenosti s miminem a garsonkou nemá ani prvorodička ve 30, tak co.
huhlajda píše:martulkasloník píše:Já se na to taky těším, ale rodina nám do toho pořád povídá a říká, že s miminkem v 1+kk se žít nedá(a to opravdu jen přechodně, čekáme až stavební firma dodělá domeček). A já jim říkám, že to půjde a jejich oblíbená odpověď je: „co já ve 20 můžu mýt za zkušenosti, že oni vychovali už x dětí!“
tak přesně tohle brácha poslouchal často, ani ne tak od našich protože ti věděli že to že jde do garsonky není jeho volba ale spíš od cizích, zvlášť sousedů kteří nechápali jak se 4členná rodina vejde do jednoho pokoje. a náhodou to šlo, naopak když už tam nějakou dobu bydleli tak naši potkali jejich souseda který bydlel vedle nich v bytě a říkal že tam je tichoučko že ani neví že tam někdo bydlí natož že tam bydlí dvě malý děcka. udělali si systém na ukládání věcí, naučili se nekupovat blbosti, děcka se naučili postupně být vzorné, uklízeli po sobě automaticky hračky do krabic prostě šlo to jak po másle. hlavně ten mladší tím že se narodil to této situace absolutně neměla a nemá dodnes (teď je mu už 8 let) usnout kdekoliv při jakémkoliv hluku.naopak teď když jsou děcka větší a majívelký byt často si švagrová stěžuje že v tom malém to bylo lepší že byli spolu, mluvili spolu, jedli spolu, teď si každý zaleze do svýho pokoje a nevidí se jak je den dlouhý. Takže se ničeho neboj a na kecy okolí se vykašli ![]()
A proč musí mít miminko klid? A jak to asi dělají maminky dvou a více dětí, to těm starším dětem mají zalepit pusu, aby miminko mělo klid
My teď máme barák 5+1 a stejně miminka mi do 6 měsíců spali v obýváku, kde bylo nejrušněji ![]()
Já na dobu v 1+kk vzpomínám moc ráda. Když byla dcera starší a večer nemohla usnou a my jsme se dívali na televizi, tak jsme přes část postýlky přehodili naši peřinu a za chvilku usnula bez problémů. Jako malinká měla na postýlce nebesa
Příspěvek upraven 26.05.11 v 12:14