Asi to nepřekousnu...

Anonymní
13.5.11 08:33

Asi to nepřekousnu...

Hezké ráno všem,

sice jako anonym,snad pochopíte…

Před 5lety jsem se zamilovala bláznivě do svého šéfa v práci, asi rok jsme spolu udržovali poměr, a já se rozhodla jednoho dne od manžela odejít, zbalila sem věci a bez slova odešla i s naší 2,5 dcerou. Za vidinou lepšího života a peněz, přiznávám.. I když jsme se s manželem neměli finančně špatně. Dopadlo to rozvodem a manžel vysoudil dceru do střídavé péče.
Jenže nový vztah vydržel asi rok, a já se stěhovala do podnájmu.
Manžel byl po rozvodu sám, ale cca před dvěma lety, když bylo naší dceři něco kolem 4-5let, si našel o hodně mladší přítelkyni tenkrát 18let… A začal kolotoč, dcera u mě doma, nemluvila o ničem jiném, než o ní, jak je úžasná, jak si sní hraje a je hodná jak jí kupuje dárky atd… přiznávám trochu sem začla dost žárlit, navíc je to opravdu nádherná holka. Jenže jsem si říkala, že je to jen ze začátku,aby si jí jako oblíbila, Jenže, ona se začla chovat jako by byla ona její máma. Začla, jí dávat sama do školky, připravovala oblečení do školky, ve školce vyřizovala věci které byli potřeba, velice často vyzvedávala dceru před spinkáním, opravdu se jí věnovala, výlety, kolo atd… Na konec se i učitelky začli obracet s problémy na ní a mého ex.
Teď je dcera už ve školy, z přítelkyně se stala manželka, a ona, podepisuje domácí úkoly, dceři kupuje oblečení, stará se, vyzvedává dceru hned po vyučování takže nemusí do družiny.. A já mám prostě pocit, že jako matku mě na ten týden co je u otce úplně nahradila, navíc dcera začla být na mě drzá, a celkově pořád mluví jen o ní. Dcera jí má fakt ráda, a mě prostě vadí jak se do všeho cpe, a všechno dělá, a stará se o ní… A já se ptám, jestli by vám takové chování ze strany nové manželky vašeho ex bylo nepříjemné, nebo by ste to brali tak že lepší než aby dceři ubližovala????
Podotýkám, že mám taky nového přítele, a zrovna jsem před porodem, ale můj přítel si dcery ani nevšimne, nemají spolu žádný vztah.. Tak nevím…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27007
13.5.11 08:37

Mně by to vadilo,připadala byhc si jako by mě ta nová nahradila a malá mě už ani nepotřebovala :nevim: Jako je dobře že mají hezký vztah ale na durhou stranu by to na mě bylo prostě moc.Ono to třeba taky hraje sovu roli že tvůj přítel s malou nemá žádný vztah tak se malá i u tvého ex cítí líp tma jí mají rádi oba :nevim: V orvní řadě by to chtělo aby i tvůj přítel začal nějaký čas trávit s tvou dcerou .aby si udělali hezký vztah a také byhc to začala řešit s ex že TY jsi její matka a ne jeho druhá žena .Nechci nijak staršit to ne ale bála byhc se budoucnu že dcera bude chtít být jen u otce a jeho nové manželky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
13.5.11 08:47

Ahoj,chápu tě.mě by to taky hodně vadilo.a co si s nima promluvit,nejdřív s bývalým manželem a pak i s ní.no je to těžká situace :think: Ale nevím no jestli s tím něco uděláš :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
13.5.11 08:49

Radu nemám,ale myslím že málo co by mě dokázala tak naštvat a ublížit jako tohle.. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
13.5.11 08:53

Nezažila jsem podobnou situaci, takže nevím, jestli bych sama takového přístupu byla vůbec schopná, ale mám pocit, že bys do jejich vztahu zasahovat neměla. Asi bys měla být spíš ráda, že si dcerka dala znova dohromady rozbité rodinné zázemí, že ji nová otcova žena má ráda a dobře se o ni stará a že i když tě to asi bolí, ona se s nimi cítí dobře.
Ale jak říkám, nevím, jestli bych to sama dokázala. Jenom si myslím, že pokud to budeš řešit nějakou silou a z pozice „já jsem matka a ty nic“, uděláš jenom zle a znovu dceru připravíš o jistotu, kterou zdá se získává, i když na tvůj úkor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
13.5.11 08:57

No taky vyvstava problem, aby se to jeste nezhorsilo po porodu, kdy se vetsina casu budes logicky motat kolem miminka, takze dcera bude mit navic pocit, ze ted se ji nevenujes uz vubec.
Ja mam deti o 7 let, z jednoho manzelstvi, Klarka Matyska miluje,ale i tak si obcas povzdechne, ze uz nepodnikame tolik veci jako driv. A to musim podotknout, ze kdyz manzel nepracuje, tak se ji plne venuje. Halt byla dlouho zvykla, ze se svet mota kolem ni :-)

Situace by mne trapila stejne jako Tebe,ale jak poradit, to opravdu nevim,ale neco na nazoru, ze u tatinka se ji libi vic, protoze tam citi, ze ji oba miluji, bude.

Tak mne napadlo, co aspon ,nez se miminko narodi, ji taky brat ze skoly po vyucovani/vlastne i potom, aby se necitila odstrcena/ a casto neco podnikat-kino, divadlo.......Vzdyt ji mas vzdycky tyden, tak ten bych napla sily a snazila se,aby byla spokojena.........A dopredu se domluvit s pritelem, ze az se narodi mimino, tak Ti bude muset s prckem pomahat,aby jsi mela cas i na dceru. Jinak nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř.
13.5.11 09:01

Za chyby se platí......

Jediný je nežárlit a s dcerkou se nsažit být víc kamarádka, chodit na zmrzky, dělat holčičí dny a tak :-)

• Citovat
  • Upravit
6552
13.5.11 09:04

Vidis, my mame treba holcici vecery :-D Kdyz jde manzel jednou za cas na pivo, tak si delame holcicaky-popcorn do postele, program vybira Klarka, a splkneme paty pres devaty..... Manzel jde spat k Matyskovi a my jsme spolu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
13.5.11 09:06

Tak tohle je průser :-( Kamarádky muž si taky našel mladší, o dvě třídy krásnější barbie. Holky měli teda jenom na víkendy, ale i to kamarádce stačilo. Ta nová byla samozřejmě úžasná, hodná, krásná, princezna, co jim všechno dovolila. A kamarádka musela vychovávat, zakazovat, posílat spát, budit v noci, když holky musely brát prášky. No, prošla si peklem, protože po víkendu poslouchala, jak je ta nová nejlepší na světě (a to jí manžel opustil, když byla těhotná) Ale on se s ní nakonec po třech letech rozešel, což bylo veliký štěstí. Ona pak ještě zkoušela holky kontaktovat, ale nakonec to vyhořelo. Nejhorší je, že ta jeho nová ex-slečna je teď moje dobrá kamarádka a ta moje původní kamarádka už nějak ne. Ale to byla souhra náhod a je to jinej příběh. A chci tím říct, že život je prostě pes a některý ženský si užijou hrozně moc špatných věcí a nikdo neví proč. Držím palce a moc Ti přeju, ať to dobře dopadne. Nejlepší by bylo, kdyby si manžel pořídil mimino a nová paní měla i jinou „zábavu“ :nevim:
PS já bych asi zkusila opačnou strategii- jo, ona je tak úžasná jo? no tak to nás musíš seznámit. půjdeme společně na zmrzku? to by bylo super viď? ono by jí to rychle přešlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
13.5.11 09:07

Vadilo by mi to a brala bych to jako svoji chybu. To, že se někdo chová slušně, dlouhodobě a stále a že to dítě oceňuje důvěrou a náklonností je pro tebe asi překvapující, ale ono to naštěstí v životě takto funguje.
Z pozice tvé dcery je otec jistota - konstata a jeho žena je další z „týmu“ - rodiny (a je to někdo kdo má jejího tátu doopravdy rád). Ty si svůj (což je tvoje věc) ale i dceřin (což úplně není) život zamotala a kdo ví kam tě za čas zase „srdce“ zavane, tak se nediv, že preferuje bezpečí.
Ano, buď ráda, že se manželka tvého bývalého muže stará o tvou dceru jako o vlastní, je to mnohem lepší než „kdyby jí ubližovala“ a zkus se povznést nad svoje egoistické pocity. O náklonnost svě dcery můžeš zabojovat, ale bude to chtít víc snahy a času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.11 09:07

zakladatelka:

Musím se i přiznat, že jsem v době rozvodu dělala problémy a ex jsem malou nechtěla dávat. Prostě jsem nějak zblbla novým vztahem.
A i teď na dceru čas moc nemám, a děsím se porodu, a příchodu mimi, přítel nebude asi moc starostlivý otec, jako byl můj ex, takže s pomocí moct počítat nemůžu.. A naše mimi, přišlo tak nějak když jsem se dozvěděla že se ex bude znova ženit… Asi na truc, jelikož jsme mimi moc neplánovali, nebo nevím…

S ex promlouvat nechci, protože bych ukázala, že žárlím. A hlavně vždy se při předání pohádáme, tedy spíš hádku asi vyvolám já, ale nějak my všechno vadí..

• Citovat
  • Upravit
662
13.5.11 09:10
kikina2004 píše:
Vidis, my mame treba holcici vecery :-D Kdyz jde manzel jednou za cas na pivo, tak si delame holcicaky-popcorn do postele, program vybira Klarka, a splkneme paty pres devaty..... Manzel jde spat k Matyskovi a my jsme spolu…

Jé, to je skvělý :-) Už se těším, až bude Kačka větší :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
13.5.11 09:10

Možná by se měl trochu víc snažit Tvůj přítel. Otcova přítelkyně - dnes již manželka - si s Tvou dcerkou rozumí, nediv se, že o ní malá pořád mluví, má se u táty asi dobře, je tam taťka a ještě fajn kamarádka… I když na druhou stranu Tě chápu a na exmanželovu novou partnerku bych žárlila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
13.5.11 09:11
Anonymní píše:
zakladatelka:

Musím se i přiznat, že jsem v době rozvodu dělala problémy a ex jsem malou nechtěla dávat. Prostě jsem nějak zblbla novým vztahem.
A i teď na dceru čas moc nemám, a děsím se porodu, a příchodu mimi, přítel nebude asi moc starostlivý otec, jako byl můj ex, takže s pomocí moct počítat nemůžu.. A naše mimi, přišlo tak nějak když jsem se dozvěděla že se ex bude znova ženit… Asi na truc, jelikož jsme mimi moc neplánovali, nebo nevím…

S ex promlouvat nechci, protože bych ukázala, že žárlím. A hlavně vždy se při předání pohádáme, tedy spíš hádku asi vyvolám já, ale nějak my všechno vadí..

Protože bys ukázala, že žárlíš? Takhle ale ukazuješ, že je ti to fuk, si myslim :cry: Když to chceš řešit, tak primárně s nim ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.11 09:17

já se snažila mluvit s dcerou a vysvětlit, že ona je na ní hodná protože jí nemusí vychovávat, ale že to její máma není a nebude, že mámu a tátu má jen jednoho.

Jenže dcera mi odpověděla" ale maminko to není pravda … je na mě taky někdy zlá když zlobim a dá mi na zadek, a taky musím poslouchat protože jinak by to nešlo, ale nekřičí tak jako ty."

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová