Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
@mischelinka já tak nosila novorozence v zimě a vždycky mi tak prospal několik hodin takže sem kolikrát ještě z výletu brouzdala po venku jen tak kolem baráku aby se ještě dospal ![]()
Když jsem jela s malým sama a nebyla to nízkopodlažka, tak zásadně s nosítkem. I klasickým busem meziměsto.
Jezdila jsem s nosítkem busem i m eziměsto a vždycky to bylo v pohodě (pohodlnější než s kočárkem).
Jinak kluka jsem do nosítka dávala s rozepnutou bundou, hlavně jsem zaeplovala nohy. Případně jsem měla půjčenou bundu po bratrovi, kterou jsem zapla přes nás oba (pod ní jsem klukovi bundu nedávala).
@KlarkaK Ty bláho, to musel jet ale jako prase řidič…
Malej moc teplo nemusí, teď spí odkopanej s holýma nohama, když přitopím, obleču, nebo zakryju, šustí sem a tam a pořádně nespí (já se chumlám ve fleecovém povlečení
). Takže dám tu podzimku s mikčou, nožky, ručky bude mít kryté kabátem.
Díky moc holky!
Jdu se pakovat ![]()
Manžela nemám, bundu po jeho dvoumetrovém otci bychom zapnuli i naším mastinem (chlap je takový hubenější Jafar
)Plánuju to na hoďku, žádné velké courání, leze sluníčko a 20 min z toho prosedíme v buse, tak ať se zas nezpotí, to by asi bylo horší.
@Hexe no jel sice jako prase, ale hlavne prejel vymol a moje trikolka uz letela ![]()
@Hexe píše:
@KlarkaK Ty bláho, to musel jet ale jako prase řidič…
nemusel.
mě se kluk vyklopil, nijak šíleně bus nejel. zabržděný kolečka, okolo osy těch zabržděných zadních keleček se kočár překlopil směrem k rukojeti. zkusi si to - zabrzdit zadni, zvenout za rukojeť přední, neni třeba extra síly, stačí větší houpnutí.
Taky jsem tak jezdila. Je to super, mala byla v vzdycky v klidu a vetsinou usla ![]()
Ahoj, já pravidelně jezdívala s mimčem v šátku 1,7 hodinovou cestu autobusem..
Dítko jsem vázala vždy na břiše a tak pokud to šlo, sedla jsem si proti směru jízdy a jinak jsem si sedla k oknu a vytočila se tak, abych při prudkém zabrzdění mimčo nepřimáčkla na sedačku přede mnou, ale abych na ni narazila bokem.. A v zimě jsem nošení řešila tak, že jsem svoji zimní bundu zapla páskem přes zadeček miminka, takže boky mělo zakryté pod bundou a přes zádíčka jsem přetáhla zbytek mé dostatečně dlouhé šály.. Malá nebyla ani jednou nemocná a když jsme vstoupily do tepla, tak jsem hned bundu rozepla a nemusela se dlouho pařit v horku..
Tak jsme zvládli parádně. Podzimní bunda stačila, i tak byl zpocený trochu. A ještěže jsem jela takhle, bus byl plný a lidi by si museli kvůli kočáru přesednout z těch sklopných sedaček, asi by měli radost. Obešla jsem si, co jsem potřebovala (i knihovnu, hurááá:) ) a malého ten ruch kole bavil, takže paráda. Dokonce mě zastavila starší paní, že to je super že nosítko koupí dceři
Akorát já si musím pořídit rolák, ať mi netáhne na krk.
@Hexe píše:
Tak jsme zvládli parádně. Podzimní bunda stačila, i tak byl zpocený trochu. A ještěže jsem jela takhle, bus byl plný a lidi by si museli kvůli kočáru přesednout z těch sklopných sedaček, asi by měli radost. Obešla jsem si, co jsem potřebovala (i knihovnu, hurááá:) ) a malého ten ruch kole bavil, takže paráda. Dokonce mě zastavila starší paní, že to je super že nosítko koupí dceřiAkorát já si musím pořídit rolák, ať mi netáhne na krk.
stačí nákrčník, ať nemusíš nosít pořát to samé
Ten vlastně mám někde ve skříni po běhání. Dobrý nápad, díky ![]()