Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@jege píše:
A nebylo jednodušší zavolat doktora k dítěti domů?
Tak crp treba doma nenabere a nema vysledky hned.
@Heivka Tak si asi mela jen male kocary… Do meho sportaku se vejde i muj devítiletý, je sice na svuj vek mensi, ale i tak vetsi nez bezny petilety.
@j.a.n.i1 Mám Easywalker QTRO což je jeden z těch větších a už se tam nevejde. Hlavou drbe o stříšku a nohy nenacpe pod madlo. Nedávno to zkoušel že je taky batole jako jeho roční ségra
Ale je pravda že synovce bych do něj ještě tak v 8 letech nacpala, on byl takový chcípáček. ![]()
@Heivka Stříška se dá u většiny sporťáků sklopit a madlo vyndat
Pak jde jen o šířku zad a zadečku a to obvykle dětem před pubertou moc neroste ![]()
@unuděná píše:
@Heivka Stříška se dá u většiny sporťáků sklopit a madlo vyndatPak jde jen o šířku zad a zadečku a to obvykle dětem před pubertou moc neroste
Asi tak.
Ja mam dr 10minut pesky od domova. Tak chodime pesky, ale mala je jeste v kocarku. Ve tvem pripade musis posoudit jestli to dite ujde. Jinak si vem taxik. Je to kousek a nevyjde to draho.
@j.a.n.i1 píše:
@smurfka Tak i paragraf se da resit po telefonu a dojet, az clovek sezene odvoz. I kdyz tedy nemít auto, tak mam na 5 leteho doma ještě kočár, takze bych ho mrskla do nej a hotovo.
ano..ale musíš jít ten den..jo nemusíš ráno, ale naše dr má třeba ordinační hodiny pro nemocné jen do 10..takže si moc nevybereš..
a 5tiletého kočárem? to snad ne
ale jako dobře no…každý dle svého gusta, to ho raději ten kilák ponesu, než abych snášela pohledy na 5tiletého v kočáru. ![]()
@Vercsi148 píše:
@smurfka
Ono asi jak kde… Třeba naše doktorka mě vyloženě upozornila, že pokud má dítě jen běžnou virozu, ani nemusí být teplota, ať tam nechodím a jen zavolám, oni ji vystaví a pak si přijdu pro ukončení…
super na podvody..
to si budu volat každý měsíc
když budu potřebovat volnáska v práci..( dovolená ke konci roku už moc není, tak proč ne
)
@smurfka To jo, no
Já když si předtavím toho našeho klacka, co měl v 5ti letech 130cm a 25kg, tak bych si s kočárem připadala šíleně a ještě bych se bála, že kočár prdne
![]()
@smurfka Proc bys musela ten den, staci se s doktorkou domluvit.
Plus tedy me je uplne jedno, jak se budou koukat lidi, fakt nebudu zbytecne trapit sve dítě a sebe, jen aby nahodou nekdo nemel problem s tim, ze se velke dite veze.
@j.a.n.i1 no dobře stačí..
takže když půjdu za tři dny, jak pak dr doložím že dítě bylo nemocné již tři dny a paragraf chci od toho a toho dne..
Tak možná některým dr to je jedno a napíšou co rodiče chtějí no.., to že to nemají doložené, že dítě je už tři dny nemocné, je asi netrápí ![]()
@smurfka No, nektere dr s rodici celkem komunikuji, takze vedi u koho klidne mohou ocr napsat i nejaky ten den zpetne… A nekteri rodice hned nevymysli, jak by se toho dalo zneužít.
Dokud jsme meli barak ve meste, taky jsme chodili vsude pesky. Decka hlasili, ze s tatkou jezdi autem a pri mamce vzdy a za kazde situace pesky. Od baraku byla detska pesky asi 25 minut.
Letos po 5r. na vesnici jsem si koupila auto. My teda jezdime min k detske. Ta vlna nemocnosti pominula. Detskou jsem si nechala tu ve meste, ze ta se mi libi vic.
Tak ted bych jela autem, kdyby bylo treba.
Tak jen pro info, šli jsme nakonec pěšky, syn měl ráno teplotu 37, a cestu zvládl v pohodě. Chvíli jsem si v čekárně říkala, jestli jsme nešli zbytečně, ale má lehčí zánět průdušek a dostal antibiotika. Doma léky na teplotu, protože to lehce stouplo, ale teď je ok a dokonce si hraje a není ani nijak unavený. A díky za názory ![]()
Kdyz jsem byla mala, nemeli jsme auto a vsechny cesty k doktorce jsme absolvovali pesky a jeste so kopce.Dala jsem to vzdy, ale prijemne to nebylo