Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všem dobrým duším, potřebovala bych poradit s přepravou tekutin letadlem. Vím, že musí být do 100 ml a zabalený v sáčku na zip v celkovém množstsví max. 1 l. Problém je, že ty sáčky nemůžu u nás sehnat. Myslím si, že budou k prodeji na letišti, mám pravdu? Jedná se o letiště Praha. Jsou tam na ně automaty, nebo kde bych je sehnala?
JJ na letišti jsou automaty, jinak zkus papírnictví, je to obyč.plast.sáček na takové to zacvakávání.
Přeji hezkou a pohodovou cestu.
Jo, jo, na letišti je mají v automatu. Já jsem je sehnala v Tescu.
uplne normalne koupis v obchode sacek na svacinu s tim zipem nahore.
Mě na to sáček dali
,když jsem to dávala bokem kvůli kontrole
,asi začali šetřit ![]()
Určitě na letišti k sehnání bude, ale koupíš myslím normálně v obchodě. Já si teda s pytlíkama nikdy hlavu nelámala a nepoužívala (a to prodávám letenky, takže vím, že to být musí
) a v 99% případů jsem na letišti prošla bez povšimnutí s velkou lahví vody v příručním zavazadle
To 1% byla před 2 měsíci jedna bystrá kontrolorka, která se jen zeptala, jestli je ta láhev pro dítě, já řekla, že jo, tak nad tím mávla rukou a šla jsem dál. Kámoška takhle nedávno pronesla nůž. Jó bezpečnostní kontroly… ![]()
Prosím o radu…
ve středu letíme, malému budu vrát dětskou láhev s čajem…cca 250ml…musí to být nějak extra zabaleno nebo něco ???
![]()
Děkuji,
Lenka512 píše:
Prosím o radu…ve středu letíme, malému budu vrát dětskou láhev s čajem…cca 250ml…musí to být nějak extra zabaleno nebo něco ???![]()
![]()
Děkuji,
ne nemusi, jen pravdepodobne budou chtit, abys to ochutnala
Leni,pro děti můžeš mít jídlo a pití přiměřeně věku a délce letu…takže v pohodě
a přesně…max.se budeš muset napít ![]()
Gina píše:
Kámoška takhle nedávno pronesla nůž. Jó bezpečnostní kontroly…
My jsme jednou vezli v příručním zavazadle 2 nože
- jeden někam zapadl, nemohli jsme ho najít, tak jsme vzali jiný a neprozřetelně zabalili do příručního a zapomněli na to. Pak má člověk létat a nebát se
![]()
Veru - diky moc za tip ![]()
Jinak jak uz holky psaly - na letistich je nekde rozdavaji, nekde se za ne musi platit, ale sehnat se vzdycky daji ![]()
A ke kontrolam - ja dvakrat pronesla v prirucaku klasickej kuchynskej nuz s cca 15cm strenkou… zapomnela jsem ho v batohu, on se tak sikovne naraficil, ze v rentgenu nebyl videt a ja se po navratu akorat divila, kdyz jsem v baglu uklizela, co tam je za poklad ![]()
já sáčky nepoužívám. maximálně mám gely a tekutiny pohromadě a ani po mě nechtěli, abych to vyndavala z tašky. měla jsem tam třeba krémy na opalování, abych namazala děti hned po příletu.. letos s dvěma dětmi jsme pronesli bez problémů 1,5 l lahev s vodou, manžel to jen ochutnal. a pro mladšího několik přesnídávek, masozeleninu atd…