Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, my měli navington corvet, do města a byli jsme moc spokojení. Chtěli jsme prostě klasický kočárek, bez pohyblivých koleček vepředu a tenhle to splnil. Vystačili jsme si jen s jedním podvozkem, tenhle byl dobře skladnej i do našeho malého auta
.
No nevím. Má smysl kupovat 2 podvozky? Prijde mi to zbytečné. Mám Navington Galeon (retro bez možnosti naklápění) a nemám s ním sebemenší problém ani ve městě (slalom v obchodech mezi regály s ním běžne neprovozuji, jinde omezení necitim).
Spíš bych si šetřila peníze na později na sporťák. Ta sportovní nástavba u Navingtonu totiž nic moc. Respektive je hrozně prťava.
@misha alex @modravlocka Děkuju za reakce. No my to právě mysleli jako i sporťák i hluboký. Proto i ten druhý podvozek, protože potom se starším je občas potřeba i něco lehčího a skladnějšího.....ale jestli je tedy sporťák nanic, tak to nevím, jestli do toho půjdeme. Ono totiž obecně moc nevím, jaký sporťák - a líbil se mi právě tenhle. My jsme moc chtěli retro podvozek ale s natáčecími koly…tak ještě juknu na BebeCar
@Anonymní píše:
@misha alex @modravlocka Děkuju za reakce. No my to právě mysleli jako i sporťák i hluboký. Proto i ten druhý podvozek, protože potom se starším je občas potřeba i něco lehčího a skladnějšího.....ale jestli je tedy sporťák nanic, tak to nevím, jestli do toho půjdeme. Ono totiž obecně moc nevím, jaký sporťák - a líbil se mi právě tenhle. My jsme moc chtěli retro podvozek ale s natáčecími koly…tak ještě juknu na BebeCar
Pro mě třeba ten sporťák smysl má, byť je malý. Ale jen díky tomu klasickému houpacímu podvozku, který projede vše. Teď například jezdím přes zasnezenou louku (dítě nesnáší sáňky a ty starší prostě chtějí na kopec). Vím, že se sebelepším sportovním kočárkem typu Valco nebo Britax bych neměla zadnou šanci. Ale trochu se obávám, že se mi tam dítě v roce a půl už nevejde, což je škoda. Snad bude ten BebeCar větší.
@modravlocka No vždyť právě proto se nám líbí tenhle typ kočárku. Taky se právě bojím, že ani ty dražší sporťáky (Emmaljunga, Britax Go big, Hartany, Gessleiny…) toho tolik neprojedou. U trojkolek se toho taky bojím a hlavně prostě se bojím té stability - ať jsou sebelepší, tak na nakloněném povrchu to prostě musí být logicky rozdíl. U toho Bebecaru je problém, že jsou bílá klasická nenafukovací kola.....ale našla jsem ještě řadu Bebecar Ap, tak se jdu na to podívat.
Ahoj, prosím nemáte náhodou některá sadu Navigton - retro podvozek Caravel (nebo Corvet) i podvozek Finn? Bydlíme na vesnici, vlastně za vesnicí, takže už příjezdová cesta se dá nazvat terénem. Takže uvažujeme nad klasickým retro kočárkem. Zaujal nás právě Navington Caravel tím, že přední kola můžou být mírně zatáčecí, což by ulehčilo manipulaci, no do terénu se zaaretují a je to klasický „houpák“. Super je i možnost mít k němu další golfový podvozek a ten bychom využívali, když budeme potřebovat něco zařídit, do města, na cestování atp…Myslíte, že to je dobrá investice? Přecejenom je to dost peněz, tak bych ráda našla někoho, kdo kočárek má. U nás na vesnici mají maminky buď klasické retro kočárky jako je Tako, Inglessina apod…případně potom kombinace ABC design, Camarelo,…ale to není ono. Nakonec se stejně spíše přiklánějí ke klasikám
Tak bychom to chtěli vzít zkratkou a koupit takový rovnou. Jenom tedy ještě hledáme recenze.