sádrové odlitky nožiček
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
sádrové odlitky nožiček
Ahoj holky,
ráda bych rodičům k vánocům vytvořila sádrový odlitek nožiček našeho miminka. Nikdy jsem to ale nedělala, tak nemám žádné zkušenosti.
Poradily byste mi prosím jak na to?
Moc děkuji.
Adka a Viktorka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nevim, jak
ra, ale ja delala otisky do slaneho testa. Smichas 1kg mouky, 500g soli a prilivas max. do 600ml vody, aby vzniklo hodne tuhe testo, asi jako plastelina. Otisknes nozicky a nechas schnout. Ja to nechala na stole a schlo to nekolik tydnu!
To je tak jedina nevyhoda. V troube nebo na topeni by to mohlo jit rychleji. A kdyz ty vytvory nakonec prelakujes (ja vzala bledemodry lak na drevo, co nam zbyl), tak to vydrzi vecne.
Pepsi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se teď chystám na otisky nožiček a ručiček, dostanou to babičky a dedečkové k vánocum a když se zadaří tak si taky jeden nechám, na památku. (Teď si říkám, že jsem otisky měla udělat už dřív, malej má už nožky č. 20
.)
Bude to prvotina, ale zatím jsem pořídila v Intersparu nějakou samoschnoucí hmotu v barvě terakota, nevím jak to dopadne. Ale průzkumem na internetu jsem našla ještě polymerovou hmotu FIMO, dělá se v mnoha hezkých barvičkách, a píšou že je krásně měkká. Ta se zapéká v troubě, tak si myslím, že by asi byla lepší. Koukni sama, na těhle stránkách pak mají i ty samotvrdnoucí hmoty http://www.creative-cz.cz/1.2004/fimo.htm.
A to těsto by se nedalo usušit v troubě, aby se to trošku urychlilo? Dělají se přece tak nějak taky figurky z těsta…
Věrka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pepsi a Věruško,
děkuju za rady. O víkendu zkusím asi to slané těsto a když to nepůjde, pokusím se sehnat hmotu. Ještě jednou dík!! Já věděla, že je na emimiňačky spoleh ![]()
Adka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Adko,
tak my jsme dělali i ty otisky sádrové. A to tak, že jsem do nějakého nižšího (třeba ustřihnutý od nějakého tuku) dala hodně rozpracovanou plastelínu, tak, aby byla měkká ale nelepila. do toho jsme obtiskli nožičky Zuzanky (s ručičkama je to u malého miminka horší) a jakmile platelína zase ztuhla, zalila jsem to asi na 1 až 2 cm bílou sádrou. Jak je sádra napůl zaschlá, dala jsem nahoru (jakoby zezadu) do smyčky zatočený kousek nezeravějícího drátku na pověšení. Jak sádra pořádně zaschne vyklopíš nebo rozstříhneš kelímek a oddělíš ji od plastelíny a je hotovo. Dá se to i barvit, třeba jen jemně natónavat křídama apod.
AHoj Mája
- načítám...
- Citovat
- Zmínit