SAE, Egypt

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
202
13.5.17 18:41

SAE, Egypt

Mám na Vás dámy pár otázek:

1. Co říkáte na dovolenou v červnu ve SAE? Byla jste tam některá v tuhle dobu? Všude píšou, že teploty přes den jsou okolo 40 °C. Dá se to „přežít“?

2. Dovolená v Egyptě? Manžel má z Egypta úplně panickou hrůzu :lol: Z tzv. faraonovi pomsty. Všude čte že první 3 dny se prosedí na záchodě :nevim: Dá se tomu nějak předejít? A taky mu jde o bezpečnost, ale podle mě v hotelových komplexech bude bezpečno, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14367
13.5.17 18:48

V SAE jsem nebyla, v Egyptě 2×. Nikdy jsem já ani nikdo jiný z rodiny žádné střevní potíže neměl. Chce to dotržet uržité zásady jako navyplachovat si pusu místní vodou, nepít ji, nejíst na ulici…V létě bych tam tedy nejela, protože tam bude šílené vedro.Byli jsme 1× v říjnu a 1× v prosinci a bylo 30 stupňů. Co se týče bezpečnosti, tak do Egypta bych v tuto chvíli taky nejela. Trávit dovolenou jen v rezortu by mě nebavilo. Potřebuju cestovat, poznat zemi a to bych se teď bála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
13.5.17 19:13

Pred 14 dny jsme se vratili z Dubaje. Miluju slunicko, horko, ale pozdeji uz bych neletela. Po nas zacinaly teploty pres 40st. Vsude tedy maji klimatizaci, i v metru, v obchodacich, ale na plazi to silene palilo. Casto jsme byvali u bazenu ve stinu. Ale dovca krasna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
13.5.17 19:22

Ahoj, my byli v SAE na začátku července 14 dnů a ano, bylo vedro, ale klimatizované tam mají opravdu všechno, tak to bylo snesitelné. Horší bylo si zvyknout na tu vlhkost, ta byla velká, člověk byl pořád takový opocený, vlhké ruce… spíš my s manželem jsme první dny měli regulerně virozu z nachlazení a sháněli jsme tam léky v lékárně na bolest v krku apod. Koukali tam na nás jako na blázny. Ale nejsme zvyklí na takové teplotní rozdíly, třeba v hotelových chodbách byla taková zima, že abych je přešla jsem musela mít přes sebe minimálně přehozený šátek, jinak bych zmrzla. No a pak vylezeš ven a tam 4O st.
V Egyptě jsme byli taky a žádní problémy jsme neměli, důležité je dodržovat zásady hygieny, nejíst v pouličních stáncích, nepít vodu z vodovodu, příp. mít sebou slivovici a léky na průjem. Žádné drama.
p. s. už je to pár let, co jsme v těchto zemích byli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3031
13.5.17 20:01

Mmch letos je ramadan od 27. května a bude trvat až do 25. června 2017! (sobota až neděle)

bacha na to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
626
13.5.17 20:01

My jsme byli v SAE loni začátkem srpna i s dětmi. Bylo horko, ale den jsme trávili v bazénu a od 16 hod na pláži. V hotelech všude klimatizace, na pokoji si reguluje s sam, po dvou dnech jsem si zvykla na rozdíly hotel x venek. Byla to super dovolená, kdybych mohla, jedu znova i v létě. :palec: V Egyptě jsem nebyla, ale byli jsme na Drejbe. Vodu jsme převažovali i zuby a pili jen vodu z láhve. Každý ráno trochu Bechera a zvládli jsme to taky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
13.5.17 20:21

@Megerka Myslíte, že v hotelech to taky budou dodržovat? Třeba co se týče alkoholu, že by byl zákaz pití? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
626
13.5.17 21:02

@LucieM34 To určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3031
13.5.17 21:10
@LucieM34 píše:
@Megerka Myslíte, že v hotelech to taky budou dodržovat? Třeba co se týče alkoholu, že by byl zákaz pití? :roll:

no možné to je, ale hlavně nesmí před den pít a jíst a jsou sakramensky málo výkonní a budou zalezlí
SAE na tom budou asi hůř než Egypt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9489
13.5.17 21:19

@Megerka My byli v době ramadánu v Egyptě i Tunisu a nepozorovali jsme vůbec žádné omezení, pro turisty se nemění vůbec nic, alkohol normálně nalévali. Jediný, co jsme pozorovali bylo, že byl personál takový unavenější, ale nemůžou si dovolit nefungovat nebo někam zalézt. SAE nevím, tam jsme nebyli.Ale v Egyptě to turista vůbec nepozná, že nějaký ramadán je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí