Sahá si na uši, pláče

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3627
27.7.10 18:14

Sahá si na uši, pláče

Syn má skoro 9. měs., v poslední době si často sahá na ouška, jakoby si je zacpával dlaní, šudlá si očka a nos a to nejen když se mu chce spát. Sahala jse mu na uši a zřejmě ho nebolí. Nemůžou to být třeba zuby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
192
27.7.10 18:22

Ahojky,nevim jestli zuby by mohly byt pricinou,ale muj syn dela totez.Mlati si do usi dlanemi a casto se za ne taha,ale kdyz mu na ne sahnu tak ho to take neboli,tak asi nejaky zvyk.Oci a nos si take obcas mne,tak bych rekla,ze to neni zadna nemoc. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
27.7.10 18:25

Ale ten plac by mohl znamenat bolest zoubku.Nam ted take lezou a maly place kazdou chvilku.A ma taky teplotu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
27.7.10 18:30

Ewule malá mi to taky začala v poslední době dělat, tak že bych řekla, že fakt možná zoubky? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4834
27.7.10 18:49

Takhle jsem zanedbala zánět středního ucha u staršího.Měl 4měsíce nebo 5už se moc nepamatuji.Měl i zvýšené teploty.Myslela jsem,že to jsou zoubky a byly to uši,tak raději zajdi k doktorce,pokud nejsi si jistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
27.7.10 19:08

Mě to malá začala dělat ve 12m,šla jsem k doktorovi,ten mě poslal na orl,ale u nás to byly zoubky,rostly stoličky.Jinak možná bych k doktorovi zašla už pro klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
27.7.10 19:14

jasnej zánět středního ucha.....řekla bych :think:

• Citovat
  • Upravit
22939
27.7.10 19:14

Ahoj Ewule,
Ondra si také sahá na uši a žmoulá oči, ale když ho vyzkouším, jestli dobře slyší- šeptem, tak bez problému.
Možná, že se mu chce spát, možná že má více mazu v ouškách. Jen vyčistím vnější ucho štětičkou a je klid.
Spíš bych se přikláněla k těm zoubkům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
27.7.10 19:18

Nejdřív bych určitě jela na ušní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
27.7.10 19:19

ahojky, dcerka měla přesně takhle se projevující zápal zevního zvukovodu. taky jsem to ze začátku nevěděla a proto neřešila, ale pak jsem asi po měsíci s tím šly na ORL a dostaly jsme ATB kapičky do uší. podle mě to stojí za to, abys ho nechala na ORL vyšetřit. za to nic nedáš a raději zbytečné vyšetření nežli nepoznaný zánět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
27.7.10 19:21

Adámek se taky tahá za uši, dělá to asi dva měsíce. Nevím, proč to dělá, ale někdo mi taky říkal, že prý to je k zubům. Tak možná na tom něco bude. Adámkovi minulý měsíc 3 vyrostly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
27.7.10 19:26

Nu, u zánětu nemusí mít uši. Ale uši taky můžou bolet od zoubků. A bolet ho taky nemusí.

Osobně bych asi zkusila zmáčknout chrupavčitý výběžek na uchu - zepředu (u tváře), dovnitř. U bolavých uší to bejvá nepříjemný až bolavý.

Pokud by reagoval pláčem nebo by vypadal, že to bolí, jela bych k dr.

Pokud bych si nebyla jistá a dělal to stále a nebrečel by v noci, vyčkala bych asi do rána a radši, ať na to dr koukne.

Prvně jsme u uší měly teda vyšší teplotu a já je netipovala. Ale záněty máme od února průběžně a už nemá ani teploty a poznáme to podle uší. A to spolupracuje. Takový prcík ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
27.7.10 19:41

Ještě jsem chtěla napsat že Maty měl zánět a vubec neplakal ani když mu dr uši zmáčknula.Dokonce už měl uši píchané 2× a ani jednou žádná bolest nebyla kromě tahání za uši

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
27.7.10 19:41

Přesně takhle se u dcery v 10 m projevoval zánět stř. ucha, akorát nebrečela a měla 40horečky, šahala si na ucho, ale nebolelo jí to. Naše dr to neřešila, tak jsme to zjistili až na pohotovosti a ucho jí píchali. Dr. jsem samozřejmě změnila - těch zanedbání péče bylo už víc.

• Citovat
  • Upravit
3627
27.7.10 20:01

Dělá to tak max 3× za den, na dotek a zmáčknutí nepláče, teplotu nemá, jinak se klidně v mezidobí mezi pláčem řehtá, spinká normálně, celou noc. strká si prst do pusy, pořád na tu stejnou stranu, ale dásně oteklé nemá. S tím nosem a očima to dělá téměř od narození. Za ty uši se netahá, jen si jakoby položí dlaň na ouško, ale nebrečí u toho. Někdy tak jakoby nakloní hlavu do boku, když na něj dělám nějaký grymasy, jakoby se styděl. No uvidím, zítra ho budu pozorovat a kdyžtak povalíme k doktorce. s tím šudláním nosu mi doktorka řekla, že nemůže být na nic alergický, že je ještě moc malý-to mi příjde hloupost, s alergií se přece někdo může i narodit, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí