Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@LenaMarry Ty to ted jeste nechces vedet proto mas pocit, ze holcicka nezapadne do zadny diagnozy. To socialno neni ok a uvidis, jak se to bude vyvijet dal. Mam zdravy dite, mam dysfatika a mam tezkyho autistu. Takze jsem videla ruznej vyvoj. Jen takova drobnost, je neco, co umela a uz neumi?
@Tarjei já jsem z ní právě zmatená, chtěla bych s ní někam zajít, ale nejsem si jistá, zda takto brzy se dá už něco zjistit. Nemám vůbec tušení, kam by mohla zapadnout. Napadá mě jen ohledně řeči, máma i mami řekne krásně, ale třeba uměla i říct Miky(naše kočka) a teď pořád říká Kiki. Nebo např. neslyší rozdíl mezi bé a mé ( jak dělá ovce, jak dělá koza), slova opakuje a dokáže je už i správn3 používat, ale vzhledem k tomu, že začala pozdě opakovat slova a mluvit, tak to zas tak nehrotím. V jiných činnostech se zpět nevrací.
@LenaMarry od roka a pul uz se daj rozeznat nektery dg. Ja bych hledala dobryho psychologa.
@Tarjei děkuji, po Novém roce vyhledám toho psychologa. Může se u ní třeba rozvíjet nějaká diagnóza v netypické formě. Mentálně si myslím, že je v pořádku.
@LenaMarry tak treba dysfazie intelekt vubec nezasahuje, v tezsi forme projevama hranici s autismem nebo hyperaktivitou…
A dr hledat podle doporuceni, nase prvni. psycholozka o autikovi prohlasila ze mam byt dusledna a milujici a on se srovna…vedela jsem ze je to nesmysl a objednala se do Prahy…neni psycholog jako psycholog…
Jak padne treti rok, dost se pozna. I pres nejaky eventualni odchylky jsou zdravy deti ve trech letech na podobny urovni a u tech co maj nejakou poruchu to vyleze vic..
@Karcoolka01 vydrž, přejde to
my měli období kousání a tahání za vlasy(10M), štípání (15M), a teď ve 22M novinka - zkoumání prdelky
![]()
Jak to u vás holky vypadá nyní? Vyrostly vaše děti z toho? My teď zažíváme to samé, taky už zhruba čtvrt roku, i když se to už lepší.
@LenaMarry: Jak to dopadlo u tebe? Co dcerka? Srovnala se nebo nějakou diagnózu máte? Klidně můžeš i sz, pokud je to pro tebe citlivé téma.