Syn sahá všem do očí

584
3.4.19 22:07

Takové období má snad každé dítě :oops:, přejde to. Já se snažila vždy kontaktu zabránit až to malou prostě přešlo. Ve 2 letech je klid. Zas vymýšlí jiné blbosti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12503
3.4.19 22:12

@Karcoolka01
To ma asi každé dítě. Ted momentalne me nedávno osmatlavalo oci dítě kamaradky, jak rádo by mi pekne prozkoumalo oční bulvy :lol: , pichlo do ocicka :lol: . To přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
3.4.19 22:15

Děkuji za uklidnění. :kytka: .. Snad to tedy přejde. Má teď období kdy buď saha do očí a nebo štípe,naštěstí jen lehce ale vždy u toho zatne zuby jako kdyby chtěl stisknout hodně. Pořád neco :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
3.4.19 22:17
@Karcoolka01 píše:
Děkuji za uklidnění. :kytka: .. Snad to tedy přejde. Má teď období kdy buď saha do očí a nebo štípe,naštěstí jen lehce ale vždy u toho zatne zuby jako kdyby chtěl stisknout hodně. Pořád neco :lol: :lol: :lol: :lol:

Obdobi všeho zkoumani :lol: I očí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
3.4.19 22:18

Moje 17m to ted taky dela. Sobe,objevila, ze ty oci ma a i nam vsem. Popravdě mi to vadi mnohem mene,nez kdyz mi porad rvala vlasy a mela z toho desnou radost :D Takhle oci zavřu nebo uhnu ,reknu ji tytyty,ona po me taky zopakuje tytyty a dal to neresim. Zase ji to prestane bavit a objeví neco noveho,zábavnější :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
3.4.19 22:39
@Karcoolka01 píše:
Dobrý den maminky,
Syn 1.5 roku začal všem sahat do očí, na oči, a tahat za řasy ( hlavně mě, když je mám nalíčené). :zed:
Praktikuje to nejen u ostatních, ale i u sebe. Snažím se mu vysvětlovat, že se do očiček nesahá, že nemůže přijít k dětem a sahat jim do očí, ale bohužel bez výsledku. Každý den mu to opakuji a pokaždé mu ručičky od těch očí dám pryč. To samé když se to snaží udělat i dětem v okolí. Přijde mi že z toho má akorát legraci, když si sám sahá do očí, tak se směje… :nevim:
Mohla bych Vás poprosit o radu jak se s tím vypořádat a jak mu vysvětlit, aby to nedělal?
Moc Vám děkuji.
Krásný den :kytka:

Furt lepší než kdyby šahal jinam. :mrgreen:

U známých zas tahal za uši. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
3.4.19 22:49

To mne ten můj raubíř rve vlasy a strká mi prsty do pusy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
4.4.19 07:12

Koukám, že to je všude stejné. Holky , dík … :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
4.4.19 07:14

Okřiknout a jemně placnout přes ruku. Prostě aby si to nevykladal špatně jako legraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
16.12.19 16:11

Obnovuji diskuzi, moje dcera 25 měsíců to dělá už přes půl roku, stále jí to opakuji dokola, že to nesmí, vysvětluji, už dostala i přes prsty a na zadek a ona futr není schopná to pochopit. Mà snad nějakou úchylku či co. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
16.12.19 16:30

@LenaMarry jinak je vyvojove v pohode?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
16.12.19 16:39

@Tarjei začala chodit v 15 měsících, mluvit ve 22 měsících. Hodně lidí říká, že je zvláštní, projevuje se jinak než ostatní děti, ale ne autisticky. Ani ADHD. Napadá mě nějaký netypický asperger. Prostě na ni nesedí nic úplně, ale je prostě odlišná od jiných dětí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
16.12.19 16:59

@LenaMarry a v cem ma ty zvlastnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
16.12.19 17:10

@LenaMarry na dg as je desne brzo. Hele uprimne, ja si rikala ze syn ma nakou tezsi dysfazku a hadej co, tezka forma autismu, stredne tezka mentalni retardace. On to clovek vidi zkreslene u vlastniho ditete s jehoz zvlastnostma zije a castecne jim i privykne.
Konkretne autismus je hodne videt na socialnu. Nejvic. Zrovna ta fascinace ocima je dost zvlastni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
16.12.19 18:50

@Tarjei taky je fascinovaná prsty u nohou, ona je schopná se probírat svými prsty i prsty jiných dlouho. Musíme mít všichni ponožky. Má panický strach z ohně. Chová se docela impulzivně. Nemá ráda blízkost jiných dětí. Vyjímečně, když jí nějaké sedne, tak je většinou starší, kolem 5-6 let a více. Je hodně nemotorná popochází na místě, pořád do něčeho vráží, a kolikrát mám pocit, že mě nevnímá. Ukazuje, i do očí se podívá, ale velmi mělce, nedokáže se podívat víc než 3 sekundy. Jako mimino byla hodně nekontaktní, teď je už kontaktní, ale jen jako " kočka" musí mít náladu, přijde sama a nemá ráda třeba dlouhé chování v náručí. Skupinové aktivity neakceptuje. Vím, že většina z těchto věcí je běžná a asi i normální, ale i učitelka v soukromé školičce naznačovala, že takové živé a impulzivní dítě tam ještě neměli. Když ji něco baví, tak se dokáže na tu věc soustředit a dokáže se zabavit sama. Prostě jí nerozumím ale do nějaké typické diagnózy si myslím nezapadá. Je jinak šikovná, jemnou motoriku má dobrou, hodně rozumí, pokyny splní, i složitější. Má ráda knížky. Ale mám pocit, že nerozumí věcem na sociální sféře. Asi uvidím, co přinese čas a jak se to vyvine. :nevim: jenom ještě podotknu, že má 5 měsíců starého sourozence, tak hodně jejích negativních projevů bude mít s tím asi souvislost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí