Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Holky omlouvam se za anonym. Jiste chapete. Muj syn ma salmonelozu a mel by jit na ockovani. Myslite ze to mam odlozit? Jde o hexu. Diky moc za odpoved
A to se opravdu musíš ptát? Stačí zapojit vlastní rozum…
Je až děsivé, jak v dnešní době doktoři maminky tak vyšokují, že MUSÍ MUSÍ MUSÍ a ty se pak bojí požádat o odložení i v takovéto situaci.
Ano, odlož. Nějakých 14 dní určitě vadit nebude a do té doby bude už snad dobrý, pokud bude mít dobrý průběh.
Samozřejmě odlož
@JayLee píše:
zavolej svému pediatrovi a zeptej se jeho ten za prcka zodpovida a rekne zda co ci ne
za dítě jsou zodpovědní rodiče, ne? ![]()
@anairda To si mne s nekym pletes. Opravdu se nebojim pozadat o odlozeni. Ja se jenom ptam jestli je to u salmonelozy nutne, jestli by to mohlo mit nejakou reakci.
@Anonymní píše:
@anairda To si mne s nekym pletes. Opravdu se nebojim pozadat o odlozeni. Ja se jenom ptam jestli je to u salmonelozy nutne, jestli by to mohlo mit nejakou reakci.
Tak samozřejmě že je, je to nápor pro tělo a už takhle se pere s bakterií… Neumím si představit jiný důvod pochybností, než potencionální strach, že doktor bude mít zase řeči, že něco odkládáš. ![]()
Tak je oslabený. Očkovat by se nemělo ani s rýmou, natož se salmonelou.
Čímž nepíšu, že by dítě s rýmou pediatr nenaočkoval. Kor když mu hoří termín. Takže těžko říct, jak se který postaví k salmonele.
@JayLee píše:
zavolej svému pediatrovi a zeptej se jeho ten za prcka zodpovida a rekne zda co ci ne
Jo, tohle je taky vtipné, takže až budou komplikace, tak to svedeš na doktora jo? A to tě uklidní? ![]()
@Anonymní píše:
Holky omlouvam se za anonym. Jiste chapete. Muj syn ma salmonelozu a mel by jit na ockovani. Myslite ze to mam odlozit? Jde o hexu. Diky moc za odpoved
Jistě, chápeme že salmonela je vysoce intimní záležitost.. a odložení očkování se týká každé nemoci…
@anairda se salmonelozou jsem se nikdy nesetkala, popravde ani nevim co to je za nemoc. Vim akorat, ze se zveaci, prujmuje. Muj syn akorat parkrat kakal a najednou je z toho salmoneloza. Ani zadne leky krome probiotik, diety a Enterolu. Takze jsem nevedela, ze byvh mela uvazovat o odklad. Vlastne jsem za to rada. Ockovani nemam v lasce a pry se salmoneloza umi drzet bez jakykoliv problemu i pul roku. Takze pro me lepe ze mam duvod to dlouhodobe odkladat ![]()
@Anonymní píše:
@anairda se salmonelozou jsem se nikdy nesetkala, popravde ani nevim co to je za nemoc. Vim akorat, ze se zveaci, prujmuje. Muj syn akorat parkrat kakal a najednou je z toho salmoneloza. Ani zadne leky krome probiotik, diety a Enterolu. Takze jsem nevedela, ze byvh mela uvazovat o odklad. Vlastne jsem za to rada. Ockovani nemam v lasce a pry se salmoneloza umi drzet bez jakykoliv problemu i pul roku. Takze pro me lepe ze mam duvod to dlouhodobe odkladat
@Anonymní píše:
Ale ty o tom uvažuješ ![]()
@Anonymní píše:
@anairda se salmonelozou jsem se nikdy nesetkala, popravde ani nevim co to je za nemoc. Vim akorat, ze se zveaci, prujmuje. Muj syn akorat parkrat kakal a najednou je z toho salmoneloza. Ani zadne leky krome probiotik, diety a Enterolu. Takze jsem nevedela, ze byvh mela uvazovat o odklad. Vlastne jsem za to rada. Ockovani nemam v lasce a pry se salmoneloza umi drzet bez jakykoliv problemu i pul roku. Takze pro me lepe ze mam duvod to dlouhodobe odkladat
A to sis o té nemoci ani nic nezjistila? Ty léky jsou v pořádku, nic jiného na to není, je třeba nechat střeva sama zregenerovat… Jde jen o to, že pro očkování je potřeba, aby bylo dítě 100% zdravé a ne oslabené čímkoliv. Navíc ve střevech sídlí imunita, takže je potřeba, aby byl v tomto směru v pořádku.
@Krrysa jsem prece ta, ktera dala synovi zkazenou potravinu.
Nevim nakolik je to intimni, ale pro me je to treba vec, za kterou se stydim. Mozna je to tim, ze jsem o tehle nemoci nic nevedela.
@Anonymní píše:
@Krrysa jsem prece ta, ktera dala synovi zkazenou potravinu.Nevim nakolik je to intimni, ale pro me je to treba vec, za kterou se stydim. Mozna je to tim, ze jsem o tehle nemoci nic nevedela.
stydíš se za salmonelu? Co je na tom ke stydění? To chytneš ani nevíš jak…
Známá s malým skrz salmonelu skončili na kapačkách. Dokonce nadvakrát. Doma to nedali, museli se do nemocnice vrátit.