Salmonelóza a očkování?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4754
20.7.15 10:19

Určitě neočkovat. ;) Dcera salmonelu měla, nakonec jsme skončili v nemocnici. Ač byla po propuštění již bez problémů, musela mít 3 po sobě jdoucí výtěry negativní, do té doby nemohla do kolektivu. Stalo se, že byl jeden negativní a další pak pozitivní. Předpokládám, že každý normální doktor dítě nenaočkuje!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.15 10:20
@omites píše:
8oAle ty o tom uvažuješ :kytka:

Chtela jsem se ujistit ze se muzu za to prat a nenechat se tlacit a eventuelne premlouvat ze salmoneloza neni duvod k odkladu kdyz je syn vlastne v poradku az teda na castejsi stolici.

• Citovat
  • Upravit
13141
20.7.15 10:21
@Anonymní píše:
Chtela jsem se ujistit ze se muzu za to prat a nenechat se tlacit a eventuelne premlouvat ze salmoneloza neni duvod k odkladu kdyz je syn vlastne v poradku az teda na castejsi stolici.

a jaké má teda ty výtěry?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
20.7.15 10:24
@Anonymní píše:

Vidíš to, tak jsem to přeci jen odhadla. :mrgreen: Máš potencionální strach z doktora, že tě bude do toho očkování tlačit… Nedej se! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.15 10:35
@omites píše:
stydíš se za salmonelu? Co je na tom ke stydění? To chytneš ani nevíš jak…
Známá s malým skrz salmonelu skončili na kapačkách. Dokonce nadvakrát. Doma to nedali, museli se do nemocnice vrátit.

Mas pravdu. Nevim kde k tomu prisel. Predpokladam ze i ja s pritelem ji mame. Byli jsme ma chate za dva dny jsme jeli domu protoze mi bylo na zvraceni a horeckovala jsem a druhy den maly kadi do kazde pleny treti den protel par prujmu. Takze i kdybych to mela prvni ja. Od te doby co mi bylo hrozne jsem dva dny na maleho nesahla po prijezdu domu jsem ani nebyla na zachode. Maly na chate jedl akorat Sunar prikrmy ve sklenickach a jogurty. Mam zlost protozr na hygienu dbam troufam si rict ze az prehnane. A najednou tohle a ja nevim jak ho toho zbavit. Epidemiolozka mi rekla ze je mozne ze to maly chytil z vody. Netekla tam pitna coz jsme se dozvedeli az po prijezdu takze jsme utikali koupit balenou ale koupala jsem ho v neprevarene vode. Je mozne ze se nalokal te vody. Takze super dovolena na kterou jsme setrili od vanoc a stravili jsme tam dve noci misto 9 dnu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.7.15 10:40

@omites Ve stredu u doktora vzate vytery a v patek pozitivni vysledek. Pulhodinovy rozhovor s epidemiolozko aby zjistila zdroj nakazy takze jsem dnes rano poslala do jeseniku Hygienu at tu vodu otestuji a premyslim ze majitele udam za to ze nam o nepitne vode rekl az po prijezdu. 3,5 hod autem. Ja vim kopu ted kolem sebe ale nesnasim nekorektni chovani. Kdybych o vode vedela nejela bych tam. Mam zlost protoze o zdravi sveho syna pecuji jak jen muzu. Citim se, ze jsem neco zanedbala.

• Citovat
  • Upravit
13141
20.7.15 10:56
@Anonymní píše:
@omites Ve stredu u doktora vzate vytery a v patek pozitivni vysledek. Pulhodinovy rozhovor s epidemiolozko aby zjistila zdroj nakazy takze jsem dnes rano poslala do jeseniku Hygienu at tu vodu otestuji a premyslim ze majitele udam za to ze nam o nepitne vode rekl az po prijezdu. 3,5 hod autem. Ja vim kopu ted kolem sebe ale nesnasim nekorektni chovani. Kdybych o vode vedela nejela bych tam. Mam zlost protoze o zdravi sveho syna pecuji jak jen muzu. Citim se, ze jsem neco zanedbala.

Nemůžeš podchytit úplně všechno. Souhlasím, tohle se odvrátit dalo. Ale stalo se. Hygienu klidně pošli, i když netušíš, jak to tam vlastně mají nastavené. Třeba to takhle lze - já nevím, nejsem v tom žádný odborník.
Nicméně na sebe nebuď naštvaná. Stávají se různé věci. Buď ráda, že dítě neskončilo v křečích na záchrance - tak jako u té mé známé. Ti to měli ze špatného masa v KFC. Teda měl to syn a manžel, ona maso nejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.15 11:01

@anairda Nedam neboj :cert: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
11700
20.7.15 11:03
@Anonymní píše:
@anairda Nedam neboj :cert: :mrgreen:

Tady alespoň poznáš, jestli je rozumný a můžeš mu věřit… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.15 11:07

@anairda Doktorka se sice tvari jako hodna ale co se tyce ockovani v tom za ni ruku do ohne nedam. Naockovala by mi 9 ti tydenni miminko s rymou a zanetem spojivek. Asi doufala ze o ockovani nic nevim.. :poblion:

• Citovat
  • Upravit
13141
20.7.15 11:25
@Anonymní píše:
@anairda Doktorka se sice tvari jako hodna ale co se tyce ockovani v tom za ni ruku do ohne nedam. Naockovala by mi 9 ti tydenni miminko s rymou a zanetem spojivek. Asi doufala ze o ockovani nic nevim.. :poblion:

my měli včera výměnu o očkování se známýma. Zajímavá debata. :jazyk: Neb mám neurologicky nemocné dítě, řeším, zda ho nechám přeočkovat v 5 letech., Jestli do toho vůbec půjdu.
Oni mají 2 děti, co jsou naprosto v pořádku. Nějak jsme se neshodli vůbec v ničem. :nevim:
My očkování budeme řešit v očkovacím centru. To bude taky parádní :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
20.7.15 11:36

Syn byl kvůli salmonele hospitalizován 10 dní v nemocnici koncem března, fakt jsme si užili, pak jsme šli na kontrolu k Dr a řešili že ještě nemá naočkovaný Priorix (je mu 3,5 roku) a že to musíme stihnout do září než nastoupí do školky a doktorka mi oznámila že po takovém náporu jako je salmonela ho naočkuje max. ted na konci července, nebo v srpnu.. takže odložit určitě o více než 14 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
20.7.15 11:41

@marmelada78 musí mít do školky i druhou dávku MMR? Tu budou od 1.1.2016 posouvat na 7 rok života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
20.7.15 11:46
@renča7 píše:
Určitě neočkovat. ;) Dcera salmonelu měla, nakonec jsme skončili v nemocnici. Ač byla po propuštění již bez problémů, musela mít 3 po sobě jdoucí výtěry negativní, do té doby nemohla do kolektivu. Stalo se, že byl jeden negativní a další pak pozitivní. Předpokládám, že každý normální doktor dítě nenaočkuje!

Vedli jsme o tomto debatu s pediatrou i s primářem dětského kde jsme byli se synem hospitalizovaní a říkali že je to naprostý přežitek tady ty tři pozitivní výtěry po sobě a že nechápu proč se to ještě někde vyžaduje. Vzhledem k tomu, že přenést na někoho salmonelu je dost těžké, narozdíl třeba od rotavirů, které se nijak nekontrolují, takže ve školce může být xy dětí, které mají např sourozence s rotaviry doma apod a přenesou to raz dva v tom kolektivu :zed: :zed: Nehledě na to, kolik lidí třeba tu salmonelu prodělá ani o tom neví, prostě mají srajdu a horečku a myslí si že mají střevní chřipku třeba, takže jsou pozitivní a neví se to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
20.7.15 11:46
@omites píše:
@marmelada78 musí mít do školky i druhou dávku MMR? Tu budou od 1.1.2016 posouvat na 7 rok života.

Už je to tutovka s tím posunutím? To jsem nevěděla, díky, kouknu na net!

Jinak moje dítě mělo salmonelu snad v 9 měsících, dodnes nevím z čeho, takže zakladatelko buď v klidu a nic si nevyčítej, ta salmonela je fakt nesmrtelná a zdroj nákazy se často ani nenajde.
Co se týče těch 3 negativních výtěrů - to je docela zastaralá informace, ale spousta lékařů se toho stále drží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí