Sama s dcerou v domku

Anonymní
31.7.12 21:38

Sama s dcerou v domku

Ahoj holky, bydlíte některá sama s malými dětmi v rodinném domku? Tím myslím jako bez partnera. Dá se to zvládnout? Nejde o finance, ale spíš o práci okolo domu, různé opravy atd., zvláště pokud je to starší dům. Mám možnost jít do domku po babičce, starého domku, který je ale po částečné rekonstrukci a nějak se nemůžu rozhodnout. Moc bych tam chtěla, ale zároveň mám strach, jak to samy dvě zládnem. Děkuju za odpovědi. H.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
31.7.12 21:43

Tak dokud to nevyzkoušíš, vědět to nebudeš. Na druhou stranu, já bych neváhala, práce okolo domu tě zocelí, časem už budeš vědět na koho se obrátit v případě nouze - chce to alespoň nějakého kamaráda na ty chlapské práce. A je to dům po babičce - zdrhnout můžeš kdykoliv, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
31.7.12 21:44

A topí se tam jak? Myslím, že je to nejdůležitější otázka :think: i když pokud by nešlo o to dělání dřeva a máš finance tak bych do toho šla. Teď jsem to napsala a odmyslila si chlapa ;) ale vidím, že nejhořší je ta makačka kolem zásob na zimu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
31.7.12 21:44

V domě nežiju a děti nemám…ale šla bych do toho!! Dcera si může hrát na zahradě, ty si budeš pěstovat kytky, mrkev, bylinky…pohoda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9273
31.7.12 21:47

Záleží, jak je to v domku s topením, koupelnou apod. Kamarádka žila mnohem líp sama, než s manželem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
31.7.12 21:47

Ahoj, já myslím, že bys na tom mohla být líp než ženská s chlapem v baráku. K samotný ženský s děckem jsou muži okolo vstřícnější a ochotnější s něčím pomoc nebo cosi opravit. Určitě budeš mít nějaký šikovný sousedy. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9273
31.7.12 21:49
@pavučina píše:
Ahoj, já myslím, že bys na tom mohla být líp než ženská s chlapem v baráku. K samotný ženský s děckem jsou muži okolo vstřícnější a ochotnější s něčím pomoc nebo cosi opravit. Určitě budeš mít nějaký šikovný sousedy. ;)

jj, lepší, než lempl doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
31.7.12 21:49

Já bych do toho šla :think: pokud jsi jen trochu manuálně zručná, umíš vzít do ruky nějaké nářadí tak do toho jdi ;) ono když pak něco sama uděláš, budeš mít uplně super pocit. Já bych šla :palec:

• Citovat
  • Upravit
50133
31.7.12 21:50

Já bych do toho šla hned :pankac: Pokud ten chlap není manuálně zručný, tak to vyjde na stejno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
31.7.12 21:55

Nedavno jsem resila neco podobneho, nakonec jsme samy nezustaly, ale… zvladla bych to bez chlapa. O vikendu se makne, poseka trava, nanosi se par dreva a vypleva zahradka.
Potom mam nastesti otcima a otce, kteri jsou milionovi a s tezkymi pracemi nam vzdy radi pomuzou… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
31.7.12 21:56

Šla bych, sousedská výpomoc funguje a třeba si najdeš nějakého šikovného souseda. ;) Jak píšou holky, ani s chlapem v baráku to nemusí být výhra, nemusí být manuálně zručný. Spíš bych se zamyslela, jestli to utáhneš finančně, u domu hodně záleží třeba na tom, kolik se protopí, nám to po přestěhování z bytu stouplo o dost, jestli budeš pořizovat věci jako sekačka na trávu aj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
31.7.12 22:01
@Nelisa píše: Šla bych, sousedská výpomoc funguje a třeba si najdeš nějakého šikovného souseda. ;) Jak píšou holky, ani s chlapem v baráku to nemusí být výhra, nemusí být manuálně zručný. Spíš bych se zamyslela, jestli to utáhneš finančně, u domu hodně záleží třeba na tom, kolik se protopí, nám to po přestěhování z bytu stouplo o dost, jestli budeš pořizovat věci jako sekačka na trávu aj.

No, nam zase naklady na bydleni o hodne klesly, co jsme se prestehovali do domku… :nevim: to je individualni…
Ale ty pocatecni naklady by taky urcitemohly byt vysoke…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
31.7.12 22:02
@MUFICE píše:
Já bych do toho šla hned :pankac: Pokud ten chlap není manuálně zručný, tak to vyjde na stejno :lol:

Pravda, plně souhlasím. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
31.7.12 22:08

Určitě bych šla do baráku. Zvládnout se to dá-zvlášť pokud píšeš, že finance nejsou důležité.
Sice je barák náročnější-ale o to krásnější a pohodovější bydlení. Neměnila bych.
A nikde není dané, že musíš být s dcerou pořád sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
31.7.12 22:14
@Barca12345 píše:
No, nam zase naklady na bydleni o hodne klesly, co jsme se prestehovali do domku… :nevim: to je individualni…
Ale ty pocatecni naklady by taky urcitemohly byt vysoke…

Jasně, proto píšu, že bych se zamyslela, ptž neznáme výchozí podmínky, z jakého bydlení jde, čím se topí v domku, jak je velký, okna - stará nebo nová…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí