Sama s dítětem - na co mám nárok?

Anonymní
18.12.23 11:58

Sama s dítětem na co mám nárok

Zdravím, potřebuju poradit. Včera jsem odešla s dcerou 1,5 roku od přítele. Začal hodně pít a byl přitom agresivní a už se to nedalo vydržet. Odešla jsem ke své mamce, která nám poskytla jednu místnost za což jsem nesmírně vděčná, ale není to řešení na delší dobu. Potřebuju si najít nějaké bydlení, ale s dnešními nájmy nevím, jak to udělat. Mám na něco nárok od státu? Na nějakou mimořádnou pomoc? Vůbec se v tomhle nevyznám, tak bych byla moc ráda za radu od nějaké maminky samoživitelky, co byla v podobné situaci.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2288
18.12.23 12:01
@Anonymní píše:
Zdravím, potřebuju poradit. Včera jsem odešla s dcerou 1,5 roku od přítele. Začal hodně pít a byl přitom agresivní a už se to nedalo vydržet. Odešla jsem ke své mamce, která nám poskytla jednu místnost za což jsem nesmírně vděčná, ale není to řešení na delší dobu. Potřebuju si najít nějaké bydlení, ale s dnešními nájmy nevím, jak to udělat. Mám na něco nárok od státu? Na nějakou mimořádnou pomoc? Vůbec se v tomhle nevyznám, tak bych byla moc ráda za radu od nějaké maminky samoživitelky, co byla v podobné situaci.

Co zkusit začít třeba tady?
https://www.klubsvobodnychmatek.cz/…-davek/A_384

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.12.23 12:10
@Anonymní píše:

Máš nárok na výživné pro dítě, do 2 let věku dítěte výživné i pro sebe. To je základ. A šetři. Stát ti opravdu kauci nebo bydlení celé platit nebude :think: až si našetřis na kauci, tak pak se smlouvou můžeš žádat příspěvek na bydlení. Jinak jsou taky přídavky na deti. Vše dle příjmu. Ale musíš mít ty alimenty, to je první věc, co vyřiď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20905
18.12.23 12:12
@Anonymní píše:

Proč by ti stát měl platit bydlení? Vyřiď si alimenty na dítě od přítele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35938
18.12.23 12:21

Máš nárok na výživné a můžeš chodit na brigádu a mamka může hlídat. Tak si nasetris něco na bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
18.12.23 12:33

Nejdřív musíš mít vyřízené alimenty na dítě a do dvou let věku dítěte mas nárok na výživné i na sebe. Záleží kolik to hodí a od toho se pak odvíjí další dávky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
18.12.23 12:44
@Anonymní píše:
Včera jsem odešla s dcerou 1,5 roku od přítele. Mám na něco nárok od státu? Na nějakou mimořádnou pomoc?

Neokrádej stát! Ze všeho nejdřív požaduj výživné od přítele, se kterým sis udělala mimi.

• Citovat
  • Upravit
31289
18.12.23 12:46

Zacit starat se musis predevsim ty, zajistit si alimenty na dite, soud o svereni do pece, upravu vychovy a vyzivy. Pak pridavky na dítě. Az si najdeš bydleni, tak pak muzes mit narok na prispevek na bydlení, jak vysoky bude, zalezi na tvych příjmech a na výši nájmu.
Ale kauci za tebe jen tak někdo nezaplatí.
Zacit s klubem svobodných matek je fajn nápad, muzes od nich dostat jednorazovou vypomoc, kterou pouzijes treba zrovna na tu kauci.
A po dobu, co budes u mamky, si zkusit najit brigadu, mamka muze pomoct s hlidanim a ty se trochu zabezpecis :hug:
A koukat po jeslich, kdybys nasla, můžeš dítko přihlásit a vratit se do práce o rok dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
18.12.23 12:57

Nejdříve si zařiď alimenty, a hlavně běž na brigádu, když může doma hlídat mamka. To máš výhodu. Našetříš na kauci, nájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Charlotti
18.12.23 12:59

My za to nemůžeme ze sis udelala decko s pitomcem, proc to mame platit?

• Citovat
  • Upravit
1239
18.12.23 13:07
@FraDeu píše:
Nejdříve si zařiď alimenty, a hlavně běž na brigádu, když může doma hlídat mamka. To máš výhodu. Našetříš na kauci, nájem.

Já teda nikde nečtu, že by mohla hlídat mamka. Spíš bych pochybovala, věk odchodu do důchodu se prodlužuje, já jsem nezažila hlídací babičky, když jsem měla malé děti, obě chodily do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56136
18.12.23 13:08
@Housenkaromca píše:
Já teda nikde nečtu, že by mohla hlídat mamka. Spíš bych pochybovala, věk odchodu do důchodu se prodlužuje, já jsem nezažila hlídací babičky, když jsem měla malé děti, obě chodily do práce.

Teoreticky třeba o víkendu. jinak tedy co je špatného na jedné místnosti? Tam klidně může být s dcerou roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
18.12.23 13:17
@Housenkaromca píše:
Já teda nikde nečtu, že by mohla hlídat mamka. Spíš bych pochybovala, věk odchodu do důchodu se prodlužuje, já jsem nezažila hlídací babičky, když jsem měla malé děti, obě chodily do práce.

Tak pohlidat dite muzou po prichodu z prace, ne? Pokud sezene kuprikladu praci z domu, muze pracovat, kdyz dite spi a pak odpoledne, az prijde babicka z prace + vikendy. To ji zvladne hodit klidne cely uvazek a ma z ceho zit i v pripade, ze se ten jeji trotl bude cukat platit radne alimenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
18.12.23 13:24
@Anonymní píše:

to je nejake umele tema na rozproudeni vanocni diskuse?… proc zakladas diskusi a neprectes si ty, ktere tu byly nedavno a uplne stejne?… radu ti mela dat hlavne tvoje mamka, neupachtit si dite s holou zadeli…muzes nam napsat jediny duvod, proc by ti mel stat za tve nezodpovedne chovani neco davat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
18.12.23 13:40
@JancaS84 píše:
Máš nárok na výživné a můžeš chodit na brigádu a mamka může hlídat. Tak si nasetris něco na bydlení.

z brigády si našetří na bydlení?

od ledna nebude už ani brigáda, nikdo nechce dávat DPP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí