Svěření dítěte do péče matky/otce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám jeden dotaz ohledně svěření dítěte do péče. Ještě se dítě nenarodilo a s partnerem jsme se rozešli. Nejsem ten typ ženy, co by otci bránila ve styku s dítětem. Není špatný člověk, ale je velice nezodpovědný. Je povoláním řidič a již několikrát přišel o ŘP. Má dům, který vlastní na polovinu se svou ex (to jsem se dozvěděla až nyní). Má hodně dluhů, které nezvládá splácet a barák si chce ponechat za každou cenu. Není schopný sám od sebe nic zařídit ani nic sám od sebe udělat natož aby ráno vstal do práce. Z každé práce ho dříve nebo později vyhodí, protože je líný vstávat a všude chodí pozdě. Do všeho jsem ho musela vždy tlačit aby jsme vůbec nějak mohli žít a na to už nervy nemám. Dávala jsem mu milion šancí se změnit a ani jednou to neudělal. Myslíte, že otec má nějakou šanci uspět u soudu s výhradní péči o dítě, když není schopný se postarat ani sám o sebe? Bydlím teď u rodičů, kde máme i malým zázemí a spoustu místa jen pro sebe. Myslíte, že i tohle by mohl být nějaký problém?
Moc všem děkuji za odpovědi.
co to všechny máte s tím strachem z výhradní péče? on tak hrozně touží pečovat o dítě?
a ne, nemá šanci na výhradní péči, proč by měl mít?
ty bereš drogy nebo tak něco, že z této varianty máš strach?
pokud jsi normální žena, tak otec dítěte má šanci na střídavou péči, pokud o ni projeví před soudem zájem, u miminka je to pár hodin za tvé přítomnosti, a postupně se to prodlužuje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
co to všechny máte s tím strachem z výhradní péče? on tak hrozně touží pečovat o dítě?
a ne, nemá šanci na výhradní péči, proč by měl mít?
ty bereš drogy nebo tak něco, že z této varianty máš strach?
pokud jsi normální žena, tak otec dítěte má šanci na střídavou péči, pokud o ni projeví před soudem zájem, u miminka je to pár hodin za tvé přítomnosti, a postupně se to prodlužuje
Všechny zřejmě máme strach proto, protože se prostě bojíme o své děti. Prostě chci jen vědět jestli by měl nějakou šanci, když mi vyhrožuje tím, že mi ho vezme, to je celé. Já jsme úplně normální žena se stabilním zaměstnáním a hodně dobře zabezpečená díky sobě. Děkuji za odpověď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ona to Stinga mysli tak, ze to je co tyden diskuse " sebere mi pritel pri rozchodu dítě?". Ne, nesebere. Zadny oricetny soudce neda dite, natoz novorozence, do výhradní péče otce, pokud je matka schopna se o dite zakladne postarat. Pokud se o dite otec bude rozumně starat, tak ma casem pravo si vyzadat širší a širší styk až se skončí u stridavky/společné. A na tom neni vlastne nic tak špatného, aby se toho zensky musely bat jak čert kříže. Otcové, kteri stali za starou backoru jako partneři, dost casto nejsou o nic lepsi jako otcové a sebranim dítěte se jen snazi vystrasenou zenu přitlačit ke zdi, ale kdyz dojde na lamani chleba, skutek utek s oak si rada za pár dní v mesici a nejake alimenty…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mar__tanka1983 píše:
Ona to Stinga mysli tak, ze to je co tyden diskuse " sebere mi pritel pri rozchodu dítě?". Ne, nesebere. Zadny oricetny soudce neda dite, natoz novorozence, do výhradní péče otce, pokud je matka schopna se o dite zakladne postarat. Pokud se o dite otec bude rozumně starat, tak ma casem pravo si vyzadat širší a širší styk až se skončí u stridavky/společné. A na tom neni vlastne nic tak špatného, aby se toho zensky musely bat jak čert kříže. Otcové, kteri stali za starou backoru jako partneři, dost casto nejsou o nic lepsi jako otcové a sebranim dítěte se jen snazi vystrasenou zenu přitlačit ke zdi, ale kdyz dojde na lamani chleba, skutek utek s oak si rada za pár dní v mesici a nejake alimenty…
no přesně to myslím ![]()
je to tu nejméně každý týden a nechápu, jak si normální běžná žena může myslet, že porodí dítě a ex ho dostane do výhradní péče
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neboj se. Nesebere. Chce te jenom zastrasit..sjoro kazdy chlap tohle rika, vyhrozuje…. Hod to za hlavu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
no přesně to myslím
je to tu nejméně každý týden a nechápu, jak si normální běžná žena může myslet, že porodí dítě a ex ho dostane do výhradní péče![]()
![]()
I normální běžná žena (jak vy říkáte) si může myslet, že o dítě přijde, když je vystrašená a ex partner ji tím pořád vydírá. Doba je prostě zlá. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenka0505 píše:
Neboj se. Nesebere. Chce te jenom zastrasit..sjoro kazdy chlap tohle rika, vyhrozuje…. Hod to za hlavu.
Moc děkuji za odpověď. Už přemýšlím o všem možném. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aneta129 píše:
I normální běžná žena (jak vy říkáte) si může myslet, že o dítě přijde, když je vystrašená a ex partner ji tím pořád vydírá. Doba je prostě zlá.
ne, normální běžná žena nemůže přijít o dítě tímhle způsobem, doba je možná zlá, ale soudci se ještě pořád řídí zákony naší země,
dítě se u nás neodebírá ani při prokazatelném týrání, tak nechápu, jak si někdo, kdo není fetka, může tohle myslet
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aneta129 píše:
Všechny zřejmě máme strach proto, protože se prostě bojíme o své děti. Prostě chci jen vědět jestli by měl nějakou šanci, když mi vyhrožuje tím, že mi ho vezme, to je celé. Já jsme úplně normální žena se stabilním zaměstnáním a hodně dobře zabezpečená díky sobě. Děkuji za odpověď
Proč sis jako zabezpečená normální žena začala s takovou troskou a ještě sis s ním udělala dítě?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dite ještě není ani světě, tj ty ho nemusíš uvést v rodném lidstvu a je to vyřešené. Protože to on pak bude muset vše vybehat aby se do toho listu dostal. Jestli je neschopný a nic sám nezaridi, tak by ses ho takhle mohla zbavit ty. Jen mu to nesmíš říct jaký máš plán!
Ja jsem tedy zastánce toho vždy otce uvést, kvůli alimentům, dědictví, jsou to peníze pro dítě. V případě této trosky, s kterou jsi se zahodila a která už teď vyhrožuje, bych to asi ještě zvažila. Možná by ti to ušetřilo spoustu starosti a v budoucnu bys měla klid, nemusela mu ho dávat a stridavku řešit. Když si najdeš někoho jiného, syn by mohl mit do zivota lepší mužský vzor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, mám jeden dotaz ohledně svěření dítěte do péče. Ještě se dítě nenarodilo a s partnerem jsme se rozešli. Nejsem ten typ ženy, co by otci bránila ve styku s dítětem. Není špatný člověk, ale je velice nezodpovědný. Je povoláním řidič a již několikrát přišel o ŘP. Má dům, který vlastní na polovinu se svou ex (to jsem se dozvěděla až nyní). Má hodně dluhů, které nezvládá splácet a barák si chce ponechat za každou cenu. Není schopný sám od sebe nic zařídit ani nic sám od sebe udělat natož aby ráno vstal do práce. Z každé práce ho dříve nebo později vyhodí, protože je líný vstávat a všude chodí pozdě. Do všeho jsem ho musela vždy tlačit aby jsme vůbec nějak mohli žít a na to už nervy nemám. Dávala jsem mu milion šancí se změnit a ani jednou to neudělal. Myslíte, že otec má nějakou šanci uspět u soudu s výhradní péči o dítě, když není schopný se postarat ani sám o sebe? Bydlím teď u rodičů, kde máme i malým zázemí a spoustu místa jen pro sebe. Myslíte, že i tohle by mohl být nějaký problém?
Moc všem děkuji za odpovědi.