Jak vyřešit hlídání dítěte?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Dobrý večer. Ráda bych se s vámi poradila. Jsem sama s 5 letym dítětem a žijeme společně s mojí maminkou, babičkou dítka. Jsem zdravotník a chodím na 12 hodinové směny. V době mé nepřítomnosti dítě hlídá babička. Jak postupovat, prosím, v situaci, když by babička byla třeba nemocná a hlídat nemohla a já musela jít do práce? Víte, prosím, někdo, jakým způsobem to pořešit? Děkuju 🙂 prosím neuvádět jméno. Děkuji
No tak pokud je dítě zdravé, tak je snad ve školce, pokud je nemocné máš nárok na OČR. Ty jsi spadla z Marsu, nebo co
?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý večer. Ráda bych se s vámi poradila. Jsem sama s 5 letym dítětem a žijeme společně s mojí maminkou, babičkou dítka. Jsem zdravotník a chodím na 12 hodinové směny. V době mé nepřítomnosti dítě hlídá babička. Jak postupovat, prosím, v situaci, když by babička byla třeba nemocná a hlídat nemohla a já musela jít do práce? Víte, prosím, někdo, jakým způsobem to pořešit? Děkuju 🙂 prosím neuvádět jméno. Děkuji
Mít v záloze placené hlídání, vyměnit si s někým služby. Jiná možnost není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ještě bys mohla mít za určitých okolností nárok na OČR i na matku žijící ve společné domácnosti. Na to bych se to ve Tvé situaci snažila uhrát. Je to na lékaři.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zaplatit hlídání, poprosit kamarádku nebo jinou příbuznou. Pokud se syn/dcera s otcem stýká, tak samozřejmě pozadat otce dítěte. Nebo si přehodit šichty, ale to asi momentálně ve zdravotnictví moc nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Já jsem úplně ve stejné situaci… babička občas hlídala i když byla nemocná. Jinak si vyměnuji služby…co jiného chceš vymyslet ![]()
Můžeš se domluvit s kamarádkou, zajistit si někoho na hlídání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Promiň… špatně jsem četla. Pokud jsi dobrovolně přistoupila na to, že budeš dělat 12ctky jako samoživitelka s malým dítětem pochybuju, že máš nárok na nějaké úlevy. To dneska fakt asi nikoho nezajímá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@prokr píše:
No tak pokud je dítě zdravé, tak je snad ve školce, pokud je nemocné máš nárok na OČR. Ty jsi spadla z Marsu, nebo co![]()
?
Tak 12 hodin ve školce dítě nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Komerční hlídání, ale není to zrovna levný, když potřebuješ třeba noc a k tomu vaření.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mít někoho v záloze. Zase 5 lety dítě nemusíš hlídat na každým kroku. Mělo by pochopit, že babičce není dobře. Pokud babička nebude mít 40 horečky tak by to mohli zvládnout. Kdyžtak bude čučet celej den na pohádky. Jednou se to nezblazni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xxprincesscz píše:
Zaplatit hlídání, poprosit kamarádku nebo jinou příbuznou. Pokud se syn/dcera s otcem stýká, tak samozřejmě pozadat otce dítěte. Nebo si přehodit šichty, ale to asi momentálně ve zdravotnictví moc nejde.Tak 12 hodin ve školce dítě nebude.
v noci také školky moc nefungují ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dvanáctky nejsou špatné pro samoživitelku. Je tam menší fond celkové pracovní doby, příplatky za noční a víkendy, při klasickém úvazku hodně volných dnů v měsíci. Přijde si na lepší peníze a má víc volna.
Jen je potřeba mít v záloze to hlídání, kdyby něco. Ještě mě napadlo, jestli nemá nějakého kamaráda ze školky, jehož rodina by mohla v takovém případě výjimečně vypomoci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Pears1 píše:
Ještě bys mohla mít za určitých okolností nárok na OČR i na matku žijící ve společné domácnosti. Na to bych se to ve Tvé situaci snažila uhrát. Je to na lékaři.
No, na beznou nemoc babicky těžko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jako to řeší všichni, co mají děti. Mít více možností hlídání, jak jinak? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@prokr píše:
No tak pokud je dítě zdravé, tak je snad ve školce, pokud je nemocné máš nárok na OČR. Ty jsi spadla z Marsu, nebo co![]()
?
nespadla z Marsu, mluví o směnách v práci a zdravém dítěti, kterého školka vyplivne domu nejpozději v pět, a ona je ještě v práci, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit