Sama s dvěmi dětmi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2733
16.12.05 09:01

Nancy, ted jsem si teprv přečetla Tvůj příběh, no je to síla, s takovým chlapem asi domluva nebude…nebylo by lepší vrátit se domů k rodičům, získat tam TP a vyřídit si vše potřebné?
Jinak jak už tu někdo psal-i když by šel schválně na ÚP aby Ti jakože nemusel nic platit, tak soud právě zkoumá, proč odešle ze zaměstnání a když zjistí,. že bez vážného důvodu, napaří mu výživné i tak…ale bojím se, že ve Tvém případě ti stejně nic platit nebude a budeš to po něm vymáhat…
je to stejně děs, vždyť i když se ti manželé už třeba i nesnáší, tak pořád to jsou jejich děti, a ty peníze jsou pro děti, tak proč se tolik zdráhají jim to dát…
Můžu se zeptat-byl tvůj muž u porodu? já si totiž tak naivně myslela, že se celé ty generace, od kdy už většina mužů chodí k porodu, pomalu změní, že když chlapi uvidí tu dřinu a pak na konci ten malý krvavý uzlíček, že prostě k nim získají jiný vztah, i když se pak třeba rozvedou, tak na děti nezapomenou…
no dost filozofování, Nancy držím pěsti!!!
Kristýna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
16.12.05 09:01

Já nemám takovou zkušenost (teda osobní, mamka to má za sebou 2×, ale do těch věcí nevidím). Ale zrovna tento týden jsem se bavila na chatu s jednou holčinou a probíralo se to tam a prý je lepší si dát návrh na výživné - napsat tam částku, klidně vyšší. Oni ti to třeba sníží proti návrhu, ale můžeš tak dostat víc, než když budeš čekat, kolik sám určí soud. Takže tolhe radím.
Jinak ta holčina na 3,5ročního kluka dostala myslím 1800 měsíčně. SAmozřejmě jí hodně pomáhali na sociálce.
Hodně štěstí a ať to je brzy za vámi…v klidu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.12.05 09:02

Ahojky,
zajdi si na sociálku a zažádej o nepřihlížení k příjmum manžela. Mě stačila podaná žádost o rozvod (razítko z podatelny). A přiznají ti to hned, jen si musíš zažádat o tříměsícní vyloučení. Píšu to asi nesrozumitelně ale chvátám. Každopádně máš nárok i když jsi stáel vdaná na dávky. Já jsem dostávala příspěvek na bydlení, sociální příspěvek a přídavky…

• Citovat
  • Upravit
36
16.12.05 09:52

..

Ahojky ,děkuju za podporu..Někdo se ptal proč senevrátím domů k rodině..je to proto,že tady podnikám..mám obchůdek,nemůžu to jen tak nechat tady..ak ještě ty alimenty na to první dítě..Ten co s ním mám malýho (4roky) se semnou rozešel po 3 letém vztahu,protože nechtěl dítě.Už v těhotenství jsem žádala u soudu o peníze atd..ale soud byl až půl roku po porodu.Jsem z HK. Soudkyně navrhla 1000 kč, k ní se přidala i ta co zastupovala dítě.Já nesouhlasila a chtěla jsem 1500 kč a na to se na mě obořila soudkyně co si vlastně myslím,co to dítě jako potřebuje..totálně mě sjela,co jako nechci..Nakonec si vyžádala kolik má příjmy otec dítěte a bylo další stání..On bere čistého asi 13000,tak nakonec mi těch 1500kč schválili..Bylo to děsný..,ale v té dbě jsem brala hdně peněz ještě z práce-jak se dává do půl roku dítěte (v mém případě do 8mi měsíců dítěte) tak mi to ani nevadilo,ale představa,že bych čekala přes půl roku bez koruny a ještě by mě drahá soudkyně takhle sjela..to je na mašli:o/
Nevím jak to dopadne,ale určitě Vám všem děkuju za pomoc-nepřipadám si už tak bezmocná.Nancy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
16.12.05 09:52

..

Ahojky ,děkuju za podporu..Někdo se ptal proč senevrátím domů k rodině..je to proto,že tady podnikám..mám obchůdek,nemůžu to jen tak nechat tady..ak ještě ty alimenty na to první dítě..Ten co s ním mám malýho (4roky) se semnou rozešel po 3 letém vztahu,protože nechtěl dítě.Už v těhotenství jsem žádala u soudu o peníze atd..ale soud byl až půl roku po porodu.Jsem z HK. Soudkyně navrhla 1000 kč, k ní se přidala i ta co zastupovala dítě.Já nesouhlasila a chtěla jsem 1500 kč a na to se na mě obořila soudkyně co si vlastně myslím,co to dítě jako potřebuje..totálně mě sjela,co jako nechci..Nakonec si vyžádala kolik má příjmy otec dítěte a bylo další stání..On bere čistého asi 13000,tak nakonec mi těch 1500kč schválili..Bylo to děsný..,ale v té dbě jsem brala hdně peněz ještě z práce-jak se dává do půl roku dítěte (v mém případě do 8mi měsíců dítěte) tak mi to ani nevadilo,ale představa,že bych čekala přes půl roku bez koruny a ještě by mě drahá soudkyně takhle sjela..to je na mašli:o/
Nevím jak to dopadne,ale určitě Vám všem děkuju za pomoc-nepřipadám si už tak bezmocná.Nancy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
16.12.05 10:17

Ahoj Nancy, jeste doplnuju svuj predesly prispevek kde sem zapomnela uvest ze mas narok na Vyzivne manzelky(exmanzelky) kdyz se rozvedete to se muze vyplacet az do 1,5r po rozvodu. Takze pokud manza bude mit stale velky plat a tvuj vysi toho jeho nedosahuje tak ano. Protoze deti(jak psala Kristain)maji pravo se podilet na zivotni urovni obou rodicu ale stejne tak i ty(jak sem vyse psala). Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
1.1.06 11:54

Všem maminkám co mi psali

Děkuju za podporu..vše dopadlo naprosto jinak..Manžel zkončil v nomocnici..měl nehodu (náhodou ne tedy vlastní vinnou)..Musela jsem pronájem pustit a tak jsem zůstala doma .Z nemocnice ho pustili na vánoce..Od té doby žijeme vedle sebe,bez hádek a rozvodu.Nikam to nevede to vím,žádné plány..prostě jen zabezpečíme děti,aby jim bylo fajn.Možná jsem měla být tvrdá,ale tohle je zatím nejmenší bolestivá změna..a snad i dohoda co jsme mezi s sebou uzavřeli bude dál platit..děkuju všem-mocinko!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.1.06 16:35

V úlně stejné situaci jsem se ocitla také, jen s tím rozdílem, že jsem měla práci, ale přesto jsem nedosahovala ŽM.
Nejprve musíš podat žádost o výchovu a výživu jak na děti, tak na sebe. Pak jdi na sociálku a zažádej si o vyjímku - tzn., že nebudou posuzovat manžela (příjmy apod.), ale ze zákona na to mají 1/2roku, takže tzn., že ještě půl roku, co o to zažádáš, budou manžela posuzovat. Také si zažádej o všechny dávky SSP, na které máš nárok. Jak tu někdo psal, tak ŽM pro matku a dvě děti je kolem 9tis. Kč. Zkus se podívat na stránky http://www.mpsv.cz/cs/2#pzd. Tam je plno zajímavých odkazů a mohlo by Ti to pomoct.
Pak zajdi na MÚ, kde vyplácí do ŽM (protože sociálka nevyplácí celé ŽM!), ale tam chtějí vidět, že jsi podala žádost o výchovu a výživu na děti a na Tebe!
Také Ti tu někdo psal, že Ti na sociálce poradí, jak podat žádosti k soudu. Asi záleží na kraji. Švagrová je ve stejné situaci, má 5-ti letého chlapečka a 1,5roční holčičku, a když šla o pomoc požádat na sociálku (se sepsáním žádosti na výživu apod.), tak ji řekli, že od toho tu nejsou, ať se obrátí na právníka (bydlí v Chomutově).
Každopádně souhlasím s Missorkou, láska je slepá, a ženská (nebo chlap) mají v počátku růžové brýle a i kdyby je kdokoliv od toho vztahu odrazoval, tak jsou hlušší a slepí a jdou si za svých, tak to prostě je.

Držím Ti moc palečky, a věz, že bude líp! Moc a moc štěstíčka!!!

Radka (nepřihlášená :roll: )

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
1.1.06 16:36

Nancy, teď jsem si přečetla Tvůj poslední příspěvek, takže jen… držím palečky!!!

Radka

• Citovat
  • Upravit
AndreaaaK
31.5.11 20:23

Ahoj,no jak vidim taky to nemas uplne jednoduche a je mi te opravdu lito.Ja mam dceru ted bude mit 3 roky a zrovna sem v rozvodovem rizeni takze taky zadny med a o penezich snad radsi ani nemluvim.Byvaly na malou sice plati 2000kc,ale tedka mi konci materska,do prace nemuzu protoze malou nevzali do skolky protoze sou plne skolky.Zitra se chystam na socialku pozjistovat co a jak tak snd neco vyridim.Odkud vlastne jsi?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.3.13 12:17

Prosím vás, zítra jdu na úřad práce žádat o příspěvky na děti…na co všechno mám ještě nárok? žiji v otcově bytě sama s dětmi 5 let a 1 rok a můj příjem činí 5000,–/ měsíčně…děkuji za rady

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.3.13 12:19

A ještě prosím, jak se bránit manžolovým (v rozvodu) exekucím???

• Citovat
  • Upravit
13
24.3.13 13:48
@Nancy píše:
ročítala jsem si od Vás co jste mi napsali..Nejsme spolu moc dlouho jen 2 a půl roku.A z toho jsme rok a nějakej ten měsíc manželé..Vlastně byla to moc hrr a já pak otěhotněla-tak to šlo ještě rychleji. Když jsme po půl roce začali spolu bydlet,tak jsem začala vidět,že má moc rád žensky,ale i náctiletý..rád se fotil nahý a fotil i ty dívky,natáčel na video atd…vždycky mi říkal,že to bylo ještě předemnou,ale nakonec jsem se stejně dozvěděla pravdu..Chtěla jsem odejít a on si vzal prášky-chtěl spáchat sebevraždu.Našla jsem ho za pět dvanáct jak se říká.Myslela jsem,že všeho lituje a že bude jiný,že mě miluje..Jenže už týden po propuštění z nemocnice už zase smsky atd..vždy mi to nějak vysvětlil a nebo vydíral mě že si zase něco udělá,když odejdu..Vzala jsem si ho.Svatba byla děsná..modlila jsem se ať se něco stane ať z toho sejde :( .Ani nevím proč jsem se vdávala…asi jsem chtěla mít rodinu a doufala,že to bude už OK.Zahnul mi 14 dní po svatbě ,i když jsem byla těhotná asi v 5tém měsíci..těhotenství taky nebyl žádný med..Šlo to takhle dál další měsíce-hádky,rozchody,ale nikdy jsem to neudělala..atd..Pak mě i zmlátil,polil celou ložnici limonádou,že ani děti neměli v čem spát.Bylo 3 ráno,i když jsem zavolala na něj policii,tak mi to nepomohlo.Stála jsem před nima ponížená,politá od hlavy k patě,modřiny po celé ruce a i v obličeji-dostala jsem pár pěsťovek.To vše jen proto ,že jsem chtěla vědět proč zas přišel tak dlouho domů.Nedávno jsem měla spor s jeho neteří (16let) u kterého on nebyl.Ona mu tvrdila věci ,které jsem neřekla a on mě před ní ponížil tak,že to už jsem mu nebyla schopna odpustit.Vše se vě mě zlomilo a já si našla pronájem kam se pomalu s dětmi stěhuju.Nemám moc penízků,ale zvládnu to.On se zbalil a někam odjel,prý dokud neodejdu tak se nevrátí..tak nevim a je mi to jedno.Chce taky nechat zaměstnání a být na pracáku,aby mi nemusel platit nic..Jsem docela zoufalá a úplně sama..nikoho tu neznám .Odstěhovala jsem se k němu od svých známých ,rodiny 100km.
To je asi celý příběh.Nancy.

Teda Nancy, mě úplně mrazí :-( Víš, napadlo mě, ono to celé není jenom o něm, ale o vás obou. Pachatel nemůže existovat bez oběti. Všechno co on dělal, ty sis svým způsobem nechala líbit. Jsi skvělá, še jsi se konečně odhodlala a odešla od něj. Asi si konečně potřebuješ uvědomit svou vlastní hodnotu. Najít v sobě tu sílu postavit se na vlastní nohy a už se nenechat ponižovat. Držím ti pěsti ať to zvládneš. ;) A jestli se objeví nějaký další muž, už se nedej!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí