Samoodstav ve 14 měsících?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Samoodstav ve 14 měsících?
Ahoj holky. Dcerce bude 14 měsíců. Dosud jsem kojila, ale dcera prso už třetí den odmítá. Myslíte, že může dojít tak brzy k samoodstavu..? Nebo může být příčina jinde? Plánovala jsem kojit alespoň do těch dvou let, ale bohužel to vypadá, že končíme…:-(. Děkuji za případné reakce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Urtica-dioica mne se takto syn sam odstavil v roce. Odmital prso, dokonce chytal hysterak, jen kdyz to prso videl. Bylo mi to taky lito, ale co nadelas. Bud rada, ze jsi ho tak dlouho kojila
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Urtica-dioica zdravím, ano muže se odstavovat… 14 měsíců je krásná doba, nelamala bych to přes koleno, kdyz nechce tak nechce…ja bych ji zkusila proste nabízet ale nenutit, a buď se znovu rozkoji nebo nic…gratuluji k tak krasne dlouhému kojeni!
![]()
- Citovat
- Upravit
Malý v 15 měsících prso jednoho dne vyplivnul a od té doby nepozřel ani hlt jakéhokoli mléka ![]()
Takže možné to určitě je…
Já neměla plán žádný, kojila jsem, dokud chtěl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Urtica-dioica Řekla bych, že se Ti dcerka opravdu rozhodla odstavit. U mých dětí to proběhlo podobně jen cca mezi 15-16ti měsíci. Pro mě to byla ta nejlepší varianta ukončení kojení, bez breku dětí, bez dilematu zda odstavit nebo ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky děkuju, na různých kojících webech jsem narazila na informaci, že takto brzy samoodstav neprobíhá, že je příčina jinde, ale jaksi to nikde dál nerozvedli…:-). Dcerka je alergik, tak jsem ji chtěla chránit co nejdéle, ale asi má vlastní hlavu
. A taky jí hodně zachutnalo normální jídlo
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Urtica-dioica mě se odstavil syn v 11 měsících. Brala jsem antibiotika, 3 dny byl na alternativě a pak už se nepřisál. Mladší se víceméně odstavil sám v 17. měsících, takže to jde a vlastně je to pro oba ta nejlepší varianta ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lleennttiillkkaa Jo, s Lůcou teď spal dvě noci tatínek, tak to s tím asi může souviset…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera si to taky utla ve 14 měsících. Ja jsem to pricitala probihajicimu těhotenství. UM ani žádným jiným mlékem jsme nepokracovaly, uz jenom jedla.
- Citovat
- Upravit
@Urtica-dioica píše:
Holky děkuju, na různých kojících webech jsem narazila na informaci, že takto brzy samoodstav neprobíhá, že je příčina jinde, ale jaksi to nikde dál nerozvedli…:-). Dcerka je alergik, tak jsem ji chtěla chránit co nejdéle, ale asi má vlastní hlavu. A taky jí hodně zachutnalo normální jídlo
.
Synovi taky zacalo hodne chutnat normalni jidlo, kdyz se odstavil
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Urtica-dioica muze, dcera se mi takto odstavila přesně v roce
bud ráda. syna jsem odstavila ve 2 a čtvrt a masakr to byl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Urtica-dioica Mně se taky syn odstavil pár dní před prvními narozeninami. Byla jsem docela překvapená, dlouhou dobu byl zdatný pijan MM, asi do 10 měsíců u prsa usínal. Měsíc před odstavem jeho chuť na mléko dost poklesla a pil už jen po probuzení a pak jeden den taky prso vyplivnul a už si nedal. Taky mi to bylo trošku líto, chtěla jsem kojit déle, ale jak už bylo řečeno, je to nejlepší možnost. Dítě si to zařídilo po svém, žádná křeč, žádný pláč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me se syn sam odstavil v 15 měsících. Jak jsem se prehpupla pres prvni trimestr tak uz nechtěl
- načítám...
- Citovat
- Zmínit