Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
No nápodobně. Radši nepočítám… My měli PICSI u druhýho IVFka a bylo z toho jen jedno jediný k přenosu. Právě že náš spermiogram je hodně hodně slabej.
To dám raději to embryoglue… ale znám spoustu holek co pomohlo právě PICSI. Ale na to je ptořeba lepší spermio aby bylo z čeho vynírat. Což u nás nemá smysl i ICSI je dost velká selekce…
@musilka tak u nás není problém se spermiem ani s embryama, u nás je problém s potratama
![]()
Držím palce, ať se vám zadaří ![]()
@konilka i tobě přeji moc moc štěstí toho není nikdy dost… mě tady jedno štěstí už běhá (4,5 roku) ale dva roky se snažíme o druhé a už by to mohlo vyjít ![]()
@musilka no, my se snažíme 6 let a zatím jsem byla „jen 8 krát“ těhotná, ale žádný štěstíčko nemáme
Nám už bohužel nedávají šanci ani doktoři, jen „naše čarodějnice“ tvrdí, že se dočkám za dva roky
![]()
Moc vám držím palce, ať máte víc štěstí, než my ![]()
Mam za sebou samoplatecke IVF v Gennetu, dlouhy protokol a vesla jsem se do 50 000 - IVF, leky, ICSI. PK nebyla, jaksi nebylo na co. Ale doporucili mi Merional, ze kdyz nemam problem s tim si to doma michat a pichat klasice injekce, muzu usetrit nejakych 10-20 000 a vysledky jsou z toho srovnatelne (coz u me byly, mela jsem vetsi urodu nez par let predtim s Gonalem). PICSI by stalo o 4000 vic, pripadna PK 2500, ale tohle ja teda ani za jeden z 6 pousu nezazila, rovnez se nezajimam o mrazeni a KETy, kdyz mam vzdycky 2.-3. den sotva 1-2 na zavedeni.
Pokud víš, jaké léky bys dostala, jejich cenu zjistíš tady http://www.mzcr.cz/Leky.aspx
Ceny úkonů bys s největší pravděodobností měla najít na webu konkrétního CARu.
A přeju hodně štěstí, ať to konečně vyjde
.
Jj, díky za info, já měla jen 1× transfer ve Zlíně a 1× bez přenosu-bez vývoje. Přesunuli jsme se do Brna-Helios a doktor nám říkal, že takové embrya, které mi přenesli oni vůbec nepřenáší
,že je jasné, že z toho nic nebude. ted čekáme jak dopadne kultivace
moc dobře to nevypadá…tak už si zjištuji ceny na 4 ICSI. přemýšlela jsme, že když mi pojišťovna nikdy nehradila vyšetření PGD, že by ho mohli uhradit…?no uvidíme… v heliosu co jsem tak sama dle ceniku počítala přes 70 tis.(měla jsem dipherelin a merional) ![]()
Ahoj holky, zkuste se poptat v IVF CUBE na studie, mají tam toho hodně, jsou zdarma a myslím, že na podzim budou rozjíždět další…
@Radděnka člověče to si nejsem úplně jistá. Bo jsem byla před dvěma ýdny právě v CUBE na transferu a ptala jsem se rovnou doktora protože embryo které mi transferovali nebylo úplně dobré jestli tam právě nemají teď studii vhodnou pro nás a ten říkal že ne… Běží tam teĎ studie pro úplně první IVF což je pro lidi který ještě vůbec nic nepodstoupili. A pak druhá studie která teď dojíždí a to je pro holky který měli při posledních třech IVF hodně málo vajíček ale riziko je že ti musí při OPU odebrat alespoň 6 vajec jinak to celý zpětně uhradíš… což musíš podepsat než do tý studie jdeš. A o nové studii Budka říkal že vůbec nic neví jaké budou podmínky pro jaké to bude diagnozy že to budou vědět nejdřív po novém roce ![]()
Být tam cokoli pro nás tak hned jdeme ![]()
Já myslela tu studii Basic s těmi min. 6ti vajíčky, ale je fakt, že běží už dlouho a že vše jednou končí.. Myslím si, že zase něco mít budou. Kamarádka ohledně studií vždy kontaktuje MUDr. Višnovou nebo sestřičku pí Tobíškovou..
Co jsme to tak s dr. v CARu pocitaly, nejlevneji vysel (duben) Merional a ze zastavovacek depotni Zoladex.
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat těch, co jsou samoplátkyně. Doporučte prosím levnější alternativy Gonalu. Dají se léky sehnat levněji na netu? Máme po 39. roku věku nárok na proplacení nějakého doplňující vyšetření?
Z rekombinantnich leku v peru je o neco levnejsi Puregon. Z tech klasickych injekcnich, ktere obsahuji i LH (ktere mi stejne ke Gonalu dopichovali), vychazi cenove nejlepe Merional, dale pak Menopur nebo Fostimon. Pri vyssich davkach byl u me rozdil mezi Merionalem a Gonalem asi 20 000.
Na netu (od nekoho, neb webove lekarny to nenabizeji) se priznam, ze bych se leky kupovat bala, leda od nekoho znameho a spolehliveho. Nikdy nevis, jakym zpusobem byly leky skladovany, co maji za sebou, spousta toho vyzaduje skladovani v lednici. Pri zaslani postou nemas jistotu, jak dlouho to bude kde viset, jak s tim budou zachazet, zda dostanes opravdu to, zac platis, zda to neni po trvanlivosti… Ale kazdeho volba, neodsuzuji, vim, co to stoji. Osobne bych ale volila radeji levnejsi a mene pohodlne aplikovatelny lek z rukou lekare nez nejaky hodne drahy v peru od anonymni inzerentky na webu.
Zalezi, co mas na mysli doplnujicima vysetrenima. Veci typu genetika nebo imunologie jdou na pojistovnu, pokud je lekar indikuje, ale tam nezalezi na veku. I kdyz obecne pro pojistovny po 39 roku zivota jsi reprodukcne neperspektivni (soude dle toho, dokdy hradi IVF), takze pokud by se jednalo o nejake schvalovani, se vzrustajicim vekem by klesala jejich ochota. Napr. do 35 let predepisi lazne jen tak, pote uz vyzaduji i genetiku a obecne se vic cukaji.
A dovtipi se kazdy sam. Kdyby sem napsala, ze to daruje nebo proda, je ji to hned smazano jako poruseni zakona. Napsat, ze mam neco doma, snad jeste postizitelne neni.